Se taie la ras din Pădurea Râioasa Buftea, înainte să devină privată

Ce spune Garda Forestieră despre tăierile masive de pădure din spatele Gării Săbăreni, din Buftea, făcând parte tot din Pădurea Râioasa, tot pe raza UAT Buftea.

2020 a fost, la adăpostul pandemiei, un moment prielnic pentru tăierile din păduri, chiar și din cele din apropierea orașelor. Se pare că e mare nevoie de lemn, tăiat la ras, încât autoritățile au decis să doboare masiv din plămânii orașelor, unde e mai mare nevoie de natură și aer curat.

Mai mulți activiști din Ilfov au tras semnale de alarmă în privința tăierilor din pădurile din nordul județului, care ar trebui să protejeze, nu doar micile localități, ci și capitala. În Ilfov, guvernarea PNL a tăiat mai mult dectât cea PSD, deși a promis interzicerea tăierilor în jurul capitalei. .

Și în Buftea s-a tăiat masiv din păduri, totul legal. Am relatat astă vară Cum se taie legal pădurile din Buftea, despre o exploatare mare și recent am dat de alta, în celălalt colț al pădurii. La Gara Săbăreni sunt hectare întregi tăiate la ras.

VIDEO

Am sesizat autoritățile, iar Garda Forestiră spune că sunt tăieri legale.

Conform declarațiilor viceprimarului Vaida Alexandru, Pădurea Râioasa Buftea urmează să treacă din administrarea Romsilva, în proprietate privată, retrocedată urmașilor familiei Știrbey. Cum aceștia nu se află în țară, și cum știm că și-au vândut și domeniul moștenit, posibil să vândă mai departe, altui privat, pădurea.

]]>
0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *