Centura orașului Buftea e scoasă iar din sertar. Nu va fi gata mai devreme de 3 ani și nu va rezolva toată problema!

Cu o întârziere de 14 ani de la primul anunț, Ministerul Transporturilor a desemnat constructorul care va face Centra Buftea, după 2 ani de la lansarea licitației. Urmează contestațiile.

PORR CONSTRUCT SRL a câștigat acest contract cu suma de 281,17 milioane de lei (fără TVA), are la dispoziție 34 de luni pentru finalizarea proiectării și a lucrărilor (10 luni perioada de proiectare și 24 de luni perioada de execuție a lucrărilor).

Contractul pentru construcția acestei variante ocolitoare, în lungime de 5,77 km, este finanțat prin Programul Transport 2021-2027. Semnarea contractului va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații și respectiv după soluționarea contestaților formulate în cadrul procedurii de atribuire./

5,7 km, 10 luni proiectare, 24 luni executie, 11 590 000 euro/km

Centura Buftea, în lungime de 5,77 km, se desprinde din DN lA la intrare în Buftea dinspre Mogoșoaia, face dreapta spre nord, pe lângă complexul Avicola Buftea, viitor ansamblu uriaș de locuințe, și continuă aproximativ paralel cu DN 1A, terminându-se pe strada Metalurgiei, la Kaufland Crevedia. Înainte de Kaufland va supratraversa magistrala de cale ferată, și pe traseu vor mai fi două pasaje pentru traversări, a străzii Aviației și a străzii Tamași (DJ101).

La granița cu Mogoșoaia se va intersecta cu viitoarea A0, iar din acest nor va porni și o variantă de ocolire a Bulevardului Muncii, prin Buciumeni, spre Flămânzeni și Săbăreni, dar și o altă variantă de drum județean, spre Corbeanca, pe lângă terenurile primarului.


Din păcate, sunt toate premisele ca la Kaufland, giratoriul care face joncțiunea centurii cu Sos. București – Târgoviște și Str. Studioului, să blocheze serios traficul. Soluția ar fi fost prelungirea Centurii Buftea și prin Crevedia, să iasă undeva în zona Cocani. Abia atunci traficul din Buftea ar fi fost cu adevărat eliberat. Fără asta, Studioul va fi în continuare blocat.

Chiar dacă ne promite centura, Ministerul Transporturilor ne serveste obiective de investiții mici și inutile după realizarea centurii. Este vorba de un pasaj subteran pentru pietoni, în zona Poșta Buftea, și un sens giratoriu la Penny Centru.

Am făcut un video exact de pe teren, să vă arăt pe unde va trece centura.


0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *