Cine sunt beneficiarii prăduielii de la Mobilă? Interlopii care aduc voturi!

După cum v-am promis, voi dezvălui și numele beneficiarilor afacerii dubioase cu terenul primăriei. Cu orice risc, nu pot să ascund asta, nu mă lasă nici conștiința, că d-aia m-ați trimis în consiliul local, dar prin asta încerc să mă și apăr, pentru că acești indivizi m-au atacat mișelește pe stradă și am o plîngere penală pe numele lor. Iar Poliția Buftea încă ține dosarul la sertar.

Subiectul terenului de la Mobila Buftea a luat amploare, ca un bulgăre de zăpadă, de la o banală întrebare a mea, într-o acțiune pe teren, cum ar trebui să facă orice consilier local.

Rezumatul subiectul de până acum:

  • Cineva a cerut terenul de la sosea sa faca o spalatorie, iar CL Buftea a aprobat ilegal o licitatie in sensul asta. Primaria a ascuns licitatia, nu s-a prezentat decat solicitantul initial, care a castigat la preț de pornire, 57 eur redevența luanra
  • apoi, ilegal, scoate terenul la inchiriere pe Olx cu 500 eur/luna, si gaseste si client, care se apuca ilegal de constructie, fara autorizatie
  • altcineva solicita concesionarea celeilalte parti din teren, iar primarul zice ca e ilegal, CL Buftea respinge.

Cum să prăduiești orașul în 10 pași simpli. Și apoi să-l pui pe OLX.

Cum a recunoscut Pistol că e ILEGALĂ concesionarea terenului de la Mobilă.

Interesându-mă de procesul cedării acestui teren, am dat de cererea unei firme, care printr-o fițuică, anunța Consiliul Local că vrea terenul acesta să facă o spălătorie. Am verificat firma. Doi asociați, Gagiu Adrian și Dumitru Ștefan, stânga fotografiei, la dreapta primarului, in seara căștigării alegerilor, 27 septembrie, 2020. In poză sus mai apare, lângă ei tot cu barbă, un al 3-lea atacator, un tip extrem de violent.

Cei doi asociați care au primit terenul sunt pricipalii mei atacatori din campania electorală, pe stradă în Oțetărie!

Pe 19 septembrie 2020, în plină campanie electorală, cei doi m-au urmărit când am intrat în cartierul Oțetărie, m-au acostat, m-au șantajat și intimidat, după care m-au atacat, impreună cu alții, cu ouă, cu injurături și amenințări grave. Mi-au spus cu subiect și predicat că sunt susținătorii primarului și să nu intru în cartier, că aici in campanii electorale sunt bătăi cu săbiile, și mi-au dat exemplu cum s-a întâmplase recent în Chiajna, unde niște prieteni de-ai lor s-au bătut cu săbiile pe motive electorale.

Dacă se limitau doar la cele 20 și ceva de ouă pe care le-au aruncat spre mine de la 3-4 metri, aș fi putut înțelege forma de protest extrem, dar injurăturile grotești și amenințările violente m-au convins să depun plângere la Poliția Buftea.

Eu eram cu un prieten, martor. Gagiu, care părea liderer, dar și alții din spate au filmat intreg incidentul. Poveastea aici.

Acum aveam să aflu că depuseseră dosarul, cu câteva zile înainte, pentru licitația aranjată pentru teren, profitând că ea a fost ascunsă și nu s-a mai prezentat nimeni. Nu știam la momentul acela, nu înțelegeam agresivitatea. Eram principalul contracandidat al primarului. Am sesizat poliția imediat pentru că viața imi era pusă în pericol.

Am fost surprins să dau nas în nas cu ambii, din nou, în ziua alegerilor.

După o săptămână de la incident, m-am întâlnit cu ei la secția de votare de la Liceul Energetic, unde votează cetățenii din cartierul Oțetărie. Erau în fața secției alături de vreo alți 7-8 indivizi, cu care păreau foarte apropiați. Dumitru Ștefan aducea oameni cu mașina la vot, Gagiu Adrian îi conducea înăutru.

Eu fiind candidat, chiar independent, aveam dreptul să stau în secție, iar ei deja mă strigau, mă provocau, și râdeau cu toții. Pentru că mi-a fost teamă, am sesizat Jandarmeria și mi-au spus că sunt observatori acreditați la alegeri, și că așa mai aduc ei, rude, la vot. Gagiu mi-a fluturat o legitimație. Jandarmii au susținut că nu au încălcat nicio lege, chiar dacă Dumitru Ștefan tot aducea oameni cu mașina. Pe modelul acesta probabil.

Să lămurim ceva… acești indivizi nu sunt reprezentativi pentru cartierul Oțetărie. Ei doar terorizează cartierul. Cunosc foarte mulți oameni decenți aici, dar în articol vorbim doar de interlopi. După incident, la alegeri am luat 130 de voturi in secția de aici, iar primarul Pistol 552. Cei cunoscuți în cartier că nu sunt fani Pistol nici nu au mai ieșit la vot, de frică să nu fie văzuți de interlopii de la secție și asociați cu mine. Celorlalți li s-a bătut la poartă, spunânduli-se că sunt așteptați la secția de vot urgent.

Alți martori pe care poliția ii poate intreba.

Eu eram aici tot cu martorul care m-a insoțit la agresiunea din Oțetărie, dar și consilierul local Iordan Alexandru era de față acum, el susținând public ulterior că m-a salvat de la bătaie în fața secției. Apropo, și el și C-tin Dumitru, foto jos cu fața, ambii consilieri locali, și oamenii din partidul său au fost întâmpinați in Oțetărie de aceleași personaje în campanie, probabil cu același scop, dar nu au fost agresați, fiind însoțiți de tatăl, Iordan Laurențiu, fost șef al Poliției Buftea.

Capturi foto din acea zi, de pe site-ul ziaristului primariei, Cristian Szilvassy, care de 9 ani pimește prin atribuire directă de la primarul Pistol contract pentru ziarul Primăriei Buftea. Sub acest contract fictiv, pentru ca nu prea face nimic, el ține și un site personal, unde atacă mizerabil contestatarii primarului Pistol. Exemplu in capturile foto.

Pentru că e omul primarului, dar și omul mafiei, primise pozele spre publicare de la Gagiu, ca să intimideze public contracandidații primarului. Foto in negru, cu spatele, Gagiu Adrian. Cu fața Iordan Alexandru și Iordan Laurențiu, fiul și tatăl, ProRomania. Cei subliniați cu negru trebuie chemați ca martori în dosarul meu. Ca și persoana care mă însoțea pe mine.

Imaginile video cu atacul asupra mea nu au fost publicate, tocmai pentru că ar fi distrus imaginea primarului. Ulterior, am primit un mesaj pe facebook, cineva imi propunea să-mi dea imaginile, dar cerea ceva in schimb. Am refuzat, nu am intrat în amănunte, dar am anunțat politia.

Ce face Poliția Buftea? Mai există? Le-am făcut eu ancheta!

Nu. Nu are cum să mai existe, sau există și e coruptă. Așa imi pare mie,
principalul contracandiat al primarului, cel agresat și amenințat de oamenii lui ziua la drumul mare, pe motiv electoral.

  • După 4 luni de la depunerea plângerii din ziua atacului, nu am fost contactat deloc de Poliția Buftea. Doar in urma unei sesizări la conducerea superioară, la Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov, am fost chemat și mi s-a luat o declarație. Am dat nume și prenume, cu foto, cu tot ce trebuie spre indetificare. Le-am zis că agresorii au video și că oricum sunt camere video pe străzi.
  • Au mai trecut 6 luni, și niciun semn. Martorul meu nu a fost nici acum audiat. Acum apare legătura asta… agresorii sunt beneficiarii unui teren de la primărie, in urma unei licitații dubioase. Voi mai face o sesizare la conducerea superioară a Poliției Buftea, dar și la alte organe abilitate… Parchetul Buftea, DIICOT, DNA, Curtea de Conturi.

Este evident un mecanism de tip mafiot. Ceri un teren public, intimidezi și ataci rivalul primarului, ii aduci voturi primarului, primești terenul pubic aproape pe gratis cu ajutorul primarului, după care părduiești terenul , cu de 5 ori valoarea lui. Suspiciunile de fraudă și trafic de influență sunt foarte mari! Asta este MAFIE ! Iar poliția tace!

În tot acest caz, de ce tace Societatea COOP Buftea?

Miercuri, în ședința Consiliului Local Buftea, am vrut să-l întreb la final pe domnul primar despre concesiunea asta ilegală. S-a ridicat și a fugit pur și simplu, fără să zică nimic.

Pare că doar eu, consielier local, vreau să anulez această prăduială. Dar oare de ce tace cooperativa, care e prejudiciată direct, pentru că li s-a luat terenul la care ei au dreptul conform legii? Suspectez cooperativa că e blat cu primăria. Au o două metode să demonstreze contrariul… ieșitul în public și acțiunea in instanță, pentru anularea concesiunii ilegale!

Miza e mare. Clădirile și terenurile prețioase ale Cooperativei. V-am spus că bulgărele se rostogolește. Eu nu sunt adeptul sesizărilor parchetelor și altor oragane, fără presiune publică! Poate mai bine sesizam organele, că erau mari șanse să-i prindă descoperiți, dar nu mai am incredere in organe. Cel puțin Poliția și Parchetul Buftea par că așteaptă să fii omorât ca să facă ceva. Și atunci se pot lăuda lejer… “uite, i-am prins, suntem buni.”

Așa că nu mi-a rămas decât să public tot ce știu, ca să mă protejez, cu speranța că organele nu mă lasă singur. Și nici publicul.

Nu dați like, nu reacționați la articol în public, că e periculos! Dar dacă iți pasă, trimite acest articol în prietenilor tăi, pe grupurile voastre de Whatsapp sau Facebook. De asemnea, dacă nu mai ai lăgătură cu Buftea, dar ai prieteni în lista ta pe Facebook, ar ajuta un SHARE.

BOGDAN TOBĂ

]]>
0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.