Lupta politică de la Crevedia a început, dar nu din opoziție, ci din conducerea primăriei.

Scandal în culise, la bâlciul Zilele Comunei Crevedia. A doua zi, primarul l-a dat afară pe consilierul personal, Stefan Gheorghe și a luat decizia înlocuirii vicelui Costin Ion. Aceștia au zburat efectiv, după ani de zile ca oameni fideli.

Cei doi n-au mai încăput nici la poza de grup a PSD de la bânci. Inițial cam crezut că a fost doar de la șpriț, că s-a mai întâmplat, s-au pupat a doua zi și gata. Dar lucrurile au mers până la capăt, de data asta, cei doi rămânând șomeri peste noapte..

O altă vestee bună e că la bâlciul primarului, organizat pentru electoratul, său a fost foarte puțină lume. Apropiați ai primarului, angajați ai primăriei, membri PSD din localitățile învecinate, săteni din vecini și câțiva votanți de-ai lui care se mulțumesc cu micul și berea. Înțeleg că e mare supărare că majoritatea crevedienilor nu i-a girat circul și nici realizările din acest mandat.

Vestea proastă e că bâlciul PSD ne-a costat aproape 100 000 euro, adică sute de euro de participant la bâlci.

Imediat, primarul convoacă special consiliul local pentru a-l demite pe viceprimar, pe colegul său, pe camaradul său, Costin Ion. Am fost la ședință, să văd dacă ceilalți colegi ai lor din PSD rămân să-i facă pantofii lui Petre în continuare, și dacă opoziția va fi alături de primar la acest vot. Da și da. Am sperat că e o partida de șah, dar a fost doar una de popice.


PNL Crevedia a susținut inițiativa primarului

A fost un fiasco ședința Consiliului Local Crevedia. Nu a mai fost supusă la vot demiterea viceprimarului, pentru că viceprimarul Costin Ion si-a dat demisia cu o oră înainte.

Pentru că și-a dat seama că și PNL-ul va vota pentru demiterea lui. Era nevoie de ⅔ din voturile consilierilor. PSD mai avea nevoie și de susținerea PNL pentru a-și deminte propriul vice, în funcție de peste 4 ani.

PNL Crevedia a condus ședința. PSD, care și-a demis vicele, a tăcut. De ce ar vota PNL pentru demiterea vicelui? De ce ar vota PNL pentru ca primarul Petre să scape de o problemă spinoasă? De ce ar vota opoziția pentru calmarea spiritelor în tabăra rivalilor? Au suficientă experiență politică, deci știu că vicele e doar un angajat al primăriei, pus de primar însuși. Te bagi tu opozant să pui lucurile în ordine la rival?

Liderul PNL Crevedia, Marius Dincă a spus că vicele e de vină. N-a detaliat. Liderul PNL Crevedia a îngropat el însuși discuția despre vice, spunând că, gata, dacă nu e aici, și-a dat demisia, n-avem ce să dezbatem.

Un opozant adevărat nu rata ocazia să-și exprime punctul de vedere care ar rămâne scris, în proces verbal, măcar pentru electoratul său. Avea ocazia să demoleze PSD de față cu cea mai mare prezență cetățenească. Nu… el a repezit și a încheiat discuția. De altfel, mi s-a părut că el conducea ședința, primarul stătea răstignit și aștepta relaxat să se termine oficializarea.

Cetățenii din sală au început să vocifereze, Marius Dincă i-a repezit și pe ei, era cu ordinea pe acolo. S-a băgat în discuție și colegul său, Valeriu Șerban, care a ținut să demonstreze că se pricepe, dar n-am înțeles nimic din ce zicea. Pur și simplu deturna discuțiile și vorbea mult pe lângă, cu o atitudine că știe el mai bine, iar noi să băgăm la cap.

Consilierii PSD nu au spus nimic. Le-au făcut treaba cei de la PNL. Am avut impresia că Marius Dincă se pregătea de o rotativă, ceva, sau de o alianță, nicidecum de opoziția dinaintea alegerilor.

Părea surprins de demisie, a cerut să o vadă cu ochii lui. A părut dezamăgit de demisa vicelui, probabil voia să-l vadă acolo și să-l ia la șuturi, să-l umilească. Normal că omul nu a venit. Marius Dincă a afirmat cu subiect și predicat că deși e în opoziție, el e echidistant. Sau imparțial. De vină e mortul, vicele.

Altfel, spre deosebire de Buftea, la ședințele CL Crevedia, participă destui cetățeni, cărora li se mai acordă și cuvântul. Un primar liberal de oraș poate învăța democrație și de la un pesedist de la țară.

Scris de Bogdan Tobă pentru Crevedia visează

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *