Munți de gunoaie în Buftea, promovat ca un oraș verde și curat.

Cu exact 1 an în urmă, primarul se lauda pe pagina sa de Facebook ca a făcut curățenie aici. Acum am descoperit un munte de gunoi, în același loc.

Ceva nu e în regulă, dacă s-a adunat atât asa repede intr-o zona rezidențială, zona Bdul. Muncii, la intrarea în oraș. Aici mereu a fost un loc sensibil pentru mediu, pentru că mulți cetățeni din zonă își abandonau gunoiul în spatele caselor. Eu am mai relatat cu foto de la fața locului, am și anunțat garda de mediu, și am și ridicat problema în consiliul local acum 2 ani.

Atunci, explicația primarului a fost că unii oameni, deși au contracte de salubrizare și au primit pubele de gunoi, preferă să îl arunce acolo. Explicația primarului e cusută cu ață albă, pentru că cineva care își plătește taxa pentru ca firma de salubrizare să-i ridice gunoiul, nu l-ar abandona în apropierea casei. În Buftea, conform unei hotărâri a Consiliului Local Buftea, cine nu are contract de salubrizare, plătește o taxă de 30 lei pe lună. Aici probabil mulți nici nu au contract, nici nu sunt taxați. Totuși primarul a promis că va rezolva problema de acolo.

Prin urmare, adminsitrația locală cunoștea problema, iar în 2022, primarul a mers acolo și cu explicația că face curat, a postat pe Facebook o serie de fotografii, la costum, din care vedem că nu apare o mare cantitate de gunoi. Este același loc, foto 2022, când a fost primarul, și foto 2023 când am fost eu. Cadrul fotografiei este similar, dovadă fiind clădira maronie din poză, cea de la șosea, la intersecția cu Bd. Muncii.


Pare că mafia gunoaielor nu doar îl arde din când în când, dar când nu mai face față, îl da gratis primăriei sa cheltuie ea bani cu eliminarea lui.

Cu toate problemele astea, buftenii vor plăti și mai mult gunoiul! 22 lei/persoană/lună în loc de 14 lei. Greu de crezut că asta va încuraja cetățenii să scape legal de deșeuri.

În ultimul timp am primit tot mai multe sesizări despre gunoiul de acolo, de la oameni care locuiesc pe bd. Muncii și care nu mai pot îndura mizeria. Din când în când, noaptea desigur, gunoiul de acolo lua foc. Am chiar și un video cu pompierii încercând să intre pe strada aia la un incendiu.

Recent, pentru că prin zonă va trece Centura A0, au avut loc acolo multe alipiri și dezmembrări și tranzacții de terenuri, în unele dintre ele fiind implicată chiar familia primarului. Din senin, cineva renunță la o bucată de proprietate, sub formă de drum, exact pe traseul străzii Sudului, iar viceprimarul (primarul s-a ferit!) a propus ca noi, consiliul local, să preluăm dreptul de proprietate.

Pentru a mă informa, am fost la fața locului și am descoperit că urma să preluăm, odată cu terenul, și un munte de gunoi, exact în locul cu pricina. Am sesizat asta în ședință, precum și faptul că se ascunde numele proprietarului terenului, iar primarul a fost nevoit să recunoască problema. Video de pe canalul meu de youtube cuprinde imagini de la fața locului și discuția din ședința.

Asta trebuie sa facă un consilier local… sa cunoască manevrele, sa le anticipeze, sa documenteze proiectele din consiliul local, sa meargă la față locului, sa le publice, sa le dezbata, si sa se opună acestor manevre, pentru a salva banul public.

Unii primesc tone de bani ca să fie consilieri locali, eu dau bani. 600 de lei m-a costat distracția, un cauciuc nou nouț distrus, dar macar am salvat o tonă de bani publici.

Caz revoltător în Buftea. Firmele de salubritate aruncă gunoiul ilegal, la doi pași de Palatul Știrbei

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *