Gaură de 2 775 951 lei la Primăria Buftea! Se încearcă micșorarea ei, dar e mai probabil să se măreacă.

Compartimentul juridic din Primăria Buftea este total depășit, fiind nevoie ca orașul Buftea să plătească suplimentar case de avocatură. Sunt cuvintele primarului, azi când a solicitat consilierilor să voteze un proiect controversat, pentru achiziționarea serviciilor juridice, din afara primăriei, pentru că o companie ne-a acționat în instanță, câștigând deja un prim proces.

Ședința a fost extraordinară, covocată de pe o zi pe alta, din motiv de urgență.

Ce știam înainte de ședință

 • Primaria Buftea are compartiment juridic foarte bun si bine plătit
 • TEHNO CONSULTING SOLUTION SRL ne cere 2 775 951 lei, penalități contractuale de întîrziere a plăților unei facturi din 2014, contractul fiind din 2009
 • Am mai pierdut un proces cu ei și le-am achitat o factură în valoare de 559 667 lei in 2019
 • In 2016, Agenția Națională de Integritate l-a găsit pe primarul nostru în situația de incompatibilitate penală, fiind acuzat că a acordat un astfel de contract de servicii juridice unei case de avocatură cu care se afla în relații private.
 • Nu primarul inițiază acest proiect, ci viceprimarul.
 • Primaria Buftea mai are astfel de contracte cu case de avocatura, chiar daca are departament juridic propriu.

Ce NU știam înainte de ședință

 • Valoarea achiziției pe care trebuie să o aprobăm. Avem un proiect de hotărâre care nu specifică suma pe care trebuie să o aprobăm, de aprcă n-ar conta dacă e vorba de 10 000 de lei sau 1 000 000 lei.
 • Ce fel de servicii ne-a prestat reclamantul.
 • Cum se va finaliza procesul. Având în vedere că firma a câștigat deja un proces, pe lână aceste penalități imense, mai putem plăti și bani mulți pe servciile juridice. Poate câștigă departamentul prorpiriu al primariei și nu mai plătim nimic.

Ce am aflat după întrebările mele

În ședință, domnul viceprimar ne-a expus proiectul în câteva cuvinte, fără alte detalii în afară de raportul de specialitate și ne-a rugat să votăm. Am cerut cuvântul și am întrebat ce fel de servicii ne-a furnizat reclamantul, și pentru că domnul viceprimar nu a putut răspunde, a preluat domnul primar discuția.

 • Compartimentul juridic din primărie nu se pricepe la așa ceva, este depășit, e nevoie de juriști pricepuți, specialiști pe speța asta. Vorbele primarului.
 • TEHNO CONSULTING SOLUTION SRL ne-a furnizat servicii de proiectare și consultanță pentru proiectele pe fonduri europene (Plan integrat de dezvoltare urbană) inițiate de fostul primar Stoica și implementate de actualul. E vorba de proiecte ca Parcul dintre Flori, parcul Flămânzeni, iluminat public, alienamente stradale și supraveghere video.
 • Plata noastră inițială către ei a fost blocată/suspendată de Ministerul Dezvoltării în 2015, ca urmare a unui control, primarul și viceprimarul susținând că nu e vina noastră
 • Ei au mers în instanță și Curtea de Apel le-a dat deja dreptate într-un prim proces, iar noi am plătit 559 667 lei factura, iar acum vor și penalitățile aferente, 2 775 951 lei
 • Am insistat să căutăm vinovatul, căci nu e normal să plătim noi dacă nu avem vină, iar primarul a afirmat că îl vom căuta și ne vom îndrepta impotriva lui, să ne recuperăm paguba, dar tot prin avocați specializați
 • Am dorit să aflu și o valoare a viitorului contract cu casa de avocatură și mi s-a răspuns că nu avem cum să știm deocamdată.
 • Consilierul C-tin Dumitru a vrut să știe dacă va fi aceeași casă de avocați care a pierdut primul proces, pentru că nu ar fi ok. Nu se știe nici asta.

De pe portalul instanțelor de judecată

Deci nu pare că ministerul e de vină. Pare o speță simplă, cu siguranță contractul făcea referire clară la penalități și dacă a câștigat plata facturii, firma respectivă are toate șansele să câștige și penalitățile. Din păcate onorariile avocaților specializați s-ar putea doar să ne mărească paguba.

Pare doar o decizie de management a consiliului local, decizie pe care a luat-o cu 17 voturi pentru, două abțineri, al meu și al lui C-tin Dumitru. Eu aș fi votat impotriva, dar doar m-am abținut dacă domnul primar a dat garanții că ne vom îndrepta către vinovat.

Dacă esti cu adevărat interesat de ce se petrece #insedinta, semneaza petitia pe care o voi inainta Consiliului Local pentru „Transmiterea LIVE Video”.

]]>
0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *