Paul Precup abandonează Primăria Mogoșoaia, și o pasează unui buftean.

Rar vezi un primar, adânc înfipt în sistemul politic local, care să anunțe din timp că nu va mai candida pentru un nou mandat. Decizia de a se retrage a primarului din Mogosoaia poate surprinde, dar nu și dacă analizezi bine situația.

Paul Precup a câștigat primul mandat de primar în 2008, detașat, fără emoții, după ce vechiul primar care a împărățit Mogoșoaia s-a retras și el, Dan Claudiu Tănăsescu, de la PRM. Paul Precup, venit în Mogoșoaia adus de tatăl său, după cum el însuși declară, avea atunci afaceri cu mașini și a impresionat cu o caravană a mașinilor de lux, care a defilat o lună prin Mogoșoaia cu steagurile PNL. Cel mai probabil a băgat foarte mulți bani în acea campanie.

Tănăsescu prăduise Mogoșoaia cât l-a dus mintea și spatele, și a lăsat localitatea într-o mizerie greu de închipuit. Infracționalitatea era la cote colosale, după cum vă aduceți aminte, iar asfalt exista doar pe șoseaua principală. Precup a rezolvat în primul mandat aceste probleme, a deschis și parcul și a devenit rapid un mesia local. A fost un exemplu de „așa da” pe vremea aia… un primar tânăr, liberal, care a scos localitatea la lumină. A câștigat detașat următarele mandate, fără nicio emoție.

Doar că după ce a câștigat cel de-al doilea mandat, nu s-a mai implicat, poate doar în parc, însă nu a simțit vreun pericol, până în 2016 când a apărut USR-ul, iar filiala locală a început să-l sâcâie, arătând oamenilor că evoluția comunei s-a oprit de ceva timp și totul a luat-o la vale. Precup a ignorat totul, s-a crezut de neatins, nu a mai băgat în seamă decât pe cei care îi aduceau voturi, iar comuna a rămas încremenită în 2012.

A câștigat și în 2020, fără emoții, deși nu mai făcuse absolut nimic în ultimii ani. Doar gafe în cascadă, toate descoperite și mediatizate de filiala USR Mogoșoaia.

  • Sectorul 0, un ciudat proiect imobiliar care a răsturnat comuna cu susul în jos, mulți localnici vechi simțindu-se nedreptățiți
  • Curtea de Conturi a descoperit că închiriase ilegal și aproape pe degeaba spațiile comerciale din parc și l-a obligat să le închidă
  • instanțele au început să-i anuleze hotărârile privind Sectorul 0
  • scandalul prin care consilierii lui au agresat-o fizic pe consiliera USR
  • traficul rutier pe șosea e nerezolvat
  • blocajul din cartierul Livadă, peste lac, unde nu se mai emit de cel puțin 2 ani autorizații de construcții
  • străzile din acest cartier au rămas neamenajate
  • canalizare și apă curentă lipsă în mare parte a localității
  • nicio grădiniță, nicio școală nouă în 16 ani de mandat
  • fonduri europene 0

Și peste astea vine și un dosar la parchet pentru că prin Sectorul 0 ar fi creat avantaje patrimoniale fiului său, pe numele căruia era foarte mult teren în acest proiect inițial de el. Absolut amator! Oare colegul sau de la Buftea nu i-a zis ca asa ceva se face doar punând viceprimarul sa semneze în locul primarului?

Ieri Paul Precup a anunțat că nu va mai candida în 2024, din motive personale.

Un comunicat greșit pentru un om de succes, în care se vaită și dă vina pe alții, și nu-și asumă nicio greșeală. Nu așa iese din scenă un om care crede că și-a făcut datoria, dar e totuși de apreciat că nu se agață de tron ca orice disperat din politica românească. Până la urmă, ideea de a pune sănătatea înainte politicii e foarte ok, doar că moștenirea pe care o lasă e grea rău, ar fi fost cu adevărat respectat dacă se retrăgea după ce aducea Mogoșoaia acolo unde merită.

Precup i-a pasat oficial primăria colegului de partid, Florin Covaci.

Înainte cu o zi, PNL Mogosoaia a schimbat viceprimarul, punându-l pe Florin Covaci, iar azi, cei doi, Precup și Covaci ies împreună să împartă mărțișoare, practic oficializând rocada. Fost polițist, Covaci nu are nevoie de prezentare în Mogoșoaia, este în politica locală de mulți ani, la PDL, apoi la PNL, ba chiar au fost contracandidați în 2012, după care a primit mai multe funcții pe la diferite instituții.

Fiind o prezență discretă pe social media, pe Covaci nu-l cunoaște partea de locuitori care s-au mutat in ultimii ani aici, și care nu au beneficiat de nimic, afară de parc. Deși este prezentat ca fiind născut și crescut în Mogoșoaia, noi știm că e destul de crescut și în Buftea, unde a făcut școala și a locuit mulți ani, iar acum are mai multe afaceri și proprietăți aici. Desigur, este un apropiat al primarului nostru și al lui Hubert Thuma, președintele CJ Ilfov și e omul ideal pentru a-l înlocui pe Precup. Probabil sugestia a venit și de sus, de la partid, văzând că Precup e în cădere liberă.

Dar va fi greu să spele moștenirea lăsată, oamenii din Mogoșoaia fiind efectiv fierți pe conducerea localității care i-a abandonat. Însă mașina electorală e puternică și e favorit pentru 2024, în condițiile în care USR Mogoșaoaia nu are nici acum un candidat. USR Mogoșoaia este clar cea care l-a învins pe Precup, dar o să fie greu să-l învingă și pe Covaci, pentru că filiala USR e prea mică, are prea puțini oameni implicați. Asta din cauza aprtidului, desigur, care nu are nicio perspectivă la nivel național.

Precup și-a delegat atribuțiile pe toată durata mandatului, iar Covaci va conduce primăria până la alegeri, dar nu poate face minuni, nu are cu cine, nu are ce schimba așa repede. Singura șansă e să-l convingă pe prietenul său presedinte CJ Ilfov, Hubert Thuma, să pompeze masiv fonduri în Mogoșoaia anul acesta. La fel, Irinel Scrioșteanu, de la Ministerul Transporturilor, îl poate ajuta cu traficul, dacă ministerul rezolvă problema celor 4 benzi dintre parc și centură.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *