După ce a aruncat comuna în aer, primarul din Crevedia își mărește salariul

La propunerea primarului PSD, Florin Petre, fără voturi împotriva, consilierii locali din Crevedia au aprobat majorarea salariilor angajaților din primărie, implicit a indemnizației consilierilor.

Au fost doar 3 abțineri, Valeriu Șerban și Marius Dincă de la PNL, plus Ionuț Năstase, USR. Afară de viceprimar, au votat toți cei 8 consilieri locali PSD, care susțin în continuare proiectele primarului, încă membru PSD, deși Marcel Ciolacu mințea că l-a dat afară.

Ceilalți doi consilieri PNL, care au votat și ei pentru majorarea salariilor, sunt Ioana Dumitru, probabil din solidaritate, fiind și dânsa bugetar, și Costel Burete Gulianu, proabil pentru că va candida la funcția de primar și e bine să nu fie contra angajaților primăriei.

Motivele invocate de primar

El consideră că sunt discriminați din punct de vedere salarial față de orașe și instituțiile centrale. Adică vor salarii la fel de mari ca în municipii și guvern. În acest moment, salariile de la Crevedia sunt mai mari decât cele de la Primăria Buftea. De asemenea, primarul invocă teama de a rămâne fără angajați ai primăriei, care din cauza salariilor mici ar putea pleca la… privat.

Un consilier local va lua lunar aproape 1000 lei, activitatea multora rezumându-se doar la 1-2 scurte ședințe pe lună. Un consilier local la Buftea ia 842 lei lunar.

De acum vom plăti primarul cu 16 500 lei pe luna, vicele cu 13 200 lei pe luna, secretarul general cu 11 500 lei, unii angajati, în funcție de vechime pot ajunge și la 10 000 lei, consilierul personal Săndel Mihalache cu 7734 lei și șoferul Florin Cruceru cu 7822 lei. Salariu brut, dar aceasta contează pentru noi, că sunt bani publici.

Angajații primăriei sunt în număr de 38, iar aseară majoritatea lor a venit la ședință, să ceara mărirea salariilor. Cred că e o premieră în Romania. Dar așa cum au venit ei să ceară mai mulți bani, așa puteau veni și cetățenii să ceară contrariul, că sunt banii lor. Iar consilierii să aleagă pe cine reprezintă… pe angajații primăriei sau pe cetățeni.

Sperăm că după adoptare au avut totuși niște expresii ale fețelor mai fericite decât cele din poză. Impactul bugetar e probabil colosal. Dar cui îi mai pasă în an electoral?

Tot în această ședință, s-a adoptat propunerea primarului, privind desființarea postului și compartimentului de mediu. De azi, la Primăria Crevedia nu mai are cine să răspundă pentru poluare și gunoaie, problemele majore ale comunității.


–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
🔥 Ma puteți urmări de acum și pe canalul meu de Whatsapp… Bogdan Tobă.
Nu apar notificări, nu deranjez, intrati voi când vreți la Noutăți. Nu pot vedea urmăritorii care nu sunt în agenda mea telefonică.

https://whatsapp.com/channel/0029Va83iBI8qIzwRoMX2J3x

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *