Aproape de faliment, Buftea pompează bani la frații basarabeni pentru o tichie de mărgăritar

E totul atât de greșit în această relație sub formă de înfrățire dintre orașele Buftea și Ialoveni, încât ne întrebăm dacă e doar prostie sau chiar ticăloșie?

Luna trecută, Gheorghe Pistol s-a deplasat în Ialoveni, Republica Moldova, unde a fost prezent la sărbătoarea orașului înfrățit cu Buftea. La sărbătoarea orașului Buftea nu a fost, că nu avem așa ceva. Pesemne s-a simțit bine acolo, căci a venit înapoi cu nota de plată, sub forma unei scrisori de la primarul din Ialoveni, care cerea 60 000 euro pentru a face la ei acolo un Teatru Verde. Buftea n-are teatru verde.

UPDATE aprilie 2023: Primarul din Ialoveni revine cu o nouă cerere. De data asta vrea 100 000 euro.

Primarul din Moldova, Sergiu Armașu, cere la noi, pentru că, zice dânsul, țara sa trece prin criza economică, iar banii lor locali s-au dus pe criza refugiaților. Bate iarna rusească la ușa lor, țara e intr-o dramatică criză energetică, iar dânsul vrea teatru, ca tichie de mărgăritar.

Consilierii locali bufteni din majoritatea PNL-PSD a primarului au votat și acordarea acestui cadou în bani pentru orașul înfrățit, unde și ei au fost în vizită anii trecuți. Desigur, ajutorul nu vine anul acesta, că deja a trecut și bugetul e deja spart.

Pistol a primit și primă de 5000 de lei

Anul trecut, primarul nostru a primit titlul de cetățean de onoare, în vizita de acolo, după ce Consiliul Local Buftea mai făcuse cadou moldovenilor 100 000 euro, din care să-și cumpere un trenuleț de agrement, second hand, ca cel de la Eforie Nord. Cel din poză este, două vagoane și un motoraș. Buftea n-are trenuleț. Pistol le-a promis că le face și ambasadă în Buftea și centru cultural.

Anul acesta Buftea s-a împrumutat 5 000 000 euro la bănci, pentru că a rămas fără bani!

Decizia de conferire a titlului de Cetățean de onoarea a orașului Ialoveni” aprobată cu voturile PRO a 17 consilieri orășenești și 4 abțineri, la ședința din 28 mai 2021. De asemenea, tot la această ședință  a fost aprobată și alocarea a 5 mii de lei în calitate de „primă unică cetățeanului de onoare, dl. Gheorghe Pistol, primar al or. Buftea, județul Ilfov, România”.

sursa: ialovenionline.md

Primar Gheorghe PISTOL a menționat și faptul că urmează a fi implementate și alte activități inedite prin conținutul și inovația lor: partenerii din Buftea au votat pentru repartizarea unui teren în or.Buftea pentru construcția ”Ambasadei orașului Ialoveni” și a unui Centru Cultural Ialoveni!

sursa: ialoveni.md
Trenuleț de agrement cadou de la Buftea. În dreapta, cei doi primari făcând cu mâna
Gheorghe Pistol primind titlul și cheia de la primarul din Ialoveni
0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *