Aproape de faliment, Buftea pompează bani la frații basarabeni pentru o tichie de mărgăritar

E totul atât de greșit în această relație sub formă de înfrățire dintre orașele Buftea și Ialoveni, încât ne întrebăm dacă e doar prostie sau chiar ticăloșie?

Luna trecută, Gheorghe Pistol s-a deplasat în Ialoveni, Republica Moldova, unde a fost prezent la sărbătoarea orașului înfrățit cu Buftea. La sărbătoarea orașului Buftea nu a fost, că nu avem așa ceva. Pesemne s-a simțit bine acolo, căci a venit înapoi cu nota de plată, sub forma unei scrisori de la primarul din Ialoveni, care cerea 60 000 euro pentru a face la ei acolo un Teatru Verde. Buftea n-are teatru verde.

Primarul din Moldova, Sergiu Armașu, cere la noi, pentru că, zice dânsul, țara sa trece prin criza economică, iar banii lor locali s-au dus pe criza refugiaților. Bate iarna rusească la ușa lor, țara e intr-o dramatică criză energetică, iar dânsul vrea teatru, ca tichie de mărgăritar.

Consilierii locali bufteni din majoritatea PNL-PSD a primarului au votat și acordarea acestui cadou în bani pentru orașul înfrățit, unde și ei au fost în vizită anii trecuți. Desigur, ajutorul nu vine anul acesta, că deja a trecut și bugetul e deja spart.

Pistol a primit și primă de 5000 de lei

Anul trecut, primarul nostru a primit titlul de cetățean de onoare, în vizita de acolo, după ce Consiliul Local Buftea mai făcuse cadou moldovenilor 100 000 euro, din care să-și cumpere un trenuleț de agrement, second hand, ca cel de la Eforie Nord. Cel din poză este, două vagoane și un motoraș. Buftea n-are trenuleț. Pistol le-a promis că le face și ambasadă în Buftea și centru cultural.

Anul acesta Buftea s-a împrumutat 5 000 000 euro la bănci, pentru că a rămas fără bani!

Decizia de conferire a titlului de Cetățean de onoarea a orașului Ialoveni” aprobată cu voturile PRO a 17 consilieri orășenești și 4 abțineri, la ședința din 28 mai 2021. De asemenea, tot la această ședință  a fost aprobată și alocarea a 5 mii de lei în calitate de „primă unică cetățeanului de onoare, dl. Gheorghe Pistol, primar al or. Buftea, județul Ilfov, România”.

sursa: ialovenionline.md

Primar Gheorghe PISTOL a menționat și faptul că urmează a fi implementate și alte activități inedite prin conținutul și inovația lor: partenerii din Buftea au votat pentru repartizarea unui teren în or.Buftea pentru construcția ”Ambasadei orașului Ialoveni” și a unui Centru Cultural Ialoveni!

sursa: ialoveni.md
Trenuleț de agrement cadou de la Buftea. În dreapta, cei doi primari făcând cu mâna
Gheorghe Pistol primind titlul și cheia de la primarul din Ialoveni
0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *