Zero investiții în 2021 în Buftea din bugetul local

La începutul anului 2021 v-am prezentat programul de investiții publice propus de primar pentru anul care începea. El se baza exclusiv pe banii primiți din alte părți, alocând spre zero bani din bugetul efectiv al primăriei, acesta fiind folosit aproape în totalitate pentru cheltuieli curente de funcționare și salarii. Asta face de ani de zile, din cauza unui aparat bugetar su-pra-di-men-si-o-nat, cu peste 200 de angajați și doua societăți proprii.

Total bani prevăzuți pentru 2021

  1. Surse proprii 4 630 860 lei, adică exact banii care se cheltuie din veniturile proprii ale primăriei (taxe, impozite)
  2. Alte surse 10 926 566 lei, adică bani din surse externe pe care îi primim (de la guvern, de la consiliul judetean sau fonduri europene)

Din aceste sume, lucările se împart în:

  • lucări în continuare (cele care se executa de anul trecut și/sau cele care mai trebuie plătite) 3 224 700 lei
  • lucrări noi (exact lucărirle de investiție care demarează în anul curent 2021) 60 160 lei
  • alte cheltuieli (dotări, studii de fezabilitate, documentații, expertize, proeictare) 1 346 000 lei

In video acesta pe care l-am făcut la inceputul anului, am intuit destul de bine sumele alocate pentru investiții. Documentații, proiecte tehnice și studii de fezabilitate, cam atât despre investiții… hârtii. Au mai fost alocați bani pentru trotuare, acces curți, podețe și drumuri, dar așa cum am zis, erau de fapt de plată din anul precedent, 2020, an electoral, când s-au mai făcut câteva investiții, dar și acelea minore.

În schimb, aparatul de propagandă al primarului a tocat tot anul în gol expunerea celor 4 minore proiecte cu fonduri UE, demarate acum câțiva ani și în urmă rău cu execuția. Sala de sport a școlii din Flămânzeni, Sala de sport și cele 2 clase ale Scolii din Studio, creșa din Centru promisă de 10 ani și parcul Aviației, cel de aiurea, pe câmp. Mai apare în program, ca investiție cu fonduri UE, suma de 4 006 967 lei pentru Parcul Stirbey, cel din Pepinieră, dar care nu a demarat, și s-au returnat acești bani. Primarul a spus că e vina celor care au câștigat licitația pentru construirea lui, dar eu nu am găsit nicio licitație. S-au mai lăudat tot anul cu anveloparea blocurilor, proiect de fapt la nivel național, cu lege și fonduri de la guvern, unde adminsitrația locală e obligată să vină cu o cofinanțare.

Pentru toate cofinanțările acestor proiecte cu fonduri UE cu care s-a lădat în 2021, primarul a făcut un împrumut cu dobândă, de 25 000 000 lei, deci nu doar că nu am avut bani de investiții, ci ne-am și imprumutat, cu alte costuri. Asta doar pentru ca salariile lor si cheltuielile curente să nu fie afectate.

OFICIAL, administrația Pistol a EȘUAT!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *