Ce carte joacă Ion Stoica în aceste alegeri?

N-aș fi scris articolul acesta, am zis să nu intru în polemici cu dânsul, nu-mi aduce nimic bun, dar faptul că postacii lui mi-au sărit la jugulară brusc, m-a făcut să vorbesc despre subiect. Eu nu sunt un politician obișnuit, nu pot să tac când văd nedreptăți și mișmașuri, chiar dacă asta mi-ar scădea din voturi sau ar închide niște uși. Eu nu fac politică în cafenele, ci în public.

Din păcate pentru unii, eu fiind independent, nu pot negocia cu partide, din simplul fapt că nu am ce să le ofer. Le pot oferi mediatizare, imagine, dar nu oricui. Nu vechilor politiceni care au avut șansa să mă sprijine de multe ori, dar s-au făcut că plouă. Ofer mediatizare doar politicienilor noi, sinceri, până la proba contrarie.

Fostului primar Ion Stoica i-am oferit spațiu pe expresuldebfutea.ro să se exprime și când era primar, și să-și spună povestea după ce a ieșit din închisoare. I-am înțeles suferința. Am avut o relație ok, ma mai suna din când în când, propunându-mi să colaborăm, dar n-am făcut-o deloc. Ne-am și văzut o dată, crezând că mă poate ajuta cu ceva.

Doar că ideea lui de colaborare nu se încadra in principiile mele, dânsul dorind să facem parte din același partid, eventual el să candideze și eu să-l susțin. El nu poate face parte decât dintr-un partid vechi, la care eu nu voi adera vreodată, și în plus nu mă avantajează să fac echipă cu un condamnat penal. Știu că se supără rău când aude asta, dar din păcate justiția asta a spus, iar eu principiile astea le am.

Nu poate candida în 2020 pentru că are interdicție!

Popunerea lui era simplă, nici nu trebuia să mi-o articuleze cu subiect și predicat. Mă voia în echipa lui, dar doar dacă nu poate el să candideze, urma să fiu eu candidatul pentru primărie. Mă vedeți pe mine iepuraș la înaintare? Să-mi învărtă el cheița, iar eu să dansez? Sau să fac echipă cu toți oamenii lui, politicieni vechi care pur și simplu l-au tras în jos, și pe mâna cărora a pierdut alegerile din 2012? Ce câștigam eu ca om politic? 1000 de voturi, dar pierdeam 2000.

L-am refuzat foarte elegant. M-a acuzat, acum și public, că distrug, că nu vreau să fac echipă, că mă gândesc doar la mine, că fac jocurile primarului, și câte și mai câte acuzații penibile vor urma.

Recent, într-o duminică, mă sună și mă invită la o discuție. Inițial am fost de acord, am mai spus, sunt deschis discuțiilor, vreau să fiu ajutat. Dar nu oricum. Nu încurcat. I-am zis că ne vedem, dar fac public asta înainte, nu ne vedem în secret. A fost de acord și m-a invitat la el acasă, la un grătar cu prietenii lui. Stop. Asta e prea mult, am refuzat elegant. Nu ne împrietenim. După o săptămână postacii săi m-au atacat, inclusiv de pe conturi false. Postaci care recent se rugau de mine să intru in partidul lor.

Ion Stoica a preluat filiala ProRomania Buftea

Evident nu a avut loc să intre în PNL, și nici în PSD, că la Ilfov ei sunt frați. A cochetat în tot acest timp cu ALDE și conducea din umbră organizația locală, cu Horia Bobei in Consiliul Local. Doar că și-a dat seama că ALDE și Tăriceanu, febleța lui, sunt pe tobogan și dispar, așa că a trebuit să caute alt vehicul electoral de care să se agațe. A încercat si în organizația locală USR Buftea, unde și-a plantat oameni, ca Pistol, și a știut mereu ce e acolo, inclusiv ce fac eu acolo. El mi-a confirmat asta. Nu mi-a plăcut.

Nu se putea lipi de USR, așa că a jucat ultima carte rămasă, ProRomania, un PSD mai tânăr, al impostorului Ponta, unde sunt primiți și oameni cu probleme penale. Și a început să construiască organizația locală. Cum? Pe stilul vechi… a revopsit niște politiceni locali vechi, fără realizări, a resuscitat niște prieteni combatanți de-ai lui din 2010, tocmai cei pe mâna cărăra a fost umilior învins de Pistol în 2012. Nu ai cum să vii în politica lui 2020 cu tactica și oamenii cu care ai pierdut acum 10 ani. Ești pierzător din start.

Stoica va susține pentru funcția de primar un fost om al lui Pistol

Dânsul încă mai speră ca pandemia să amâne aceste alegeri locale până in 2021, când are el voie să candideze. Vești proaste, nu se vor amâna alegerile și va fi nevoie să suțină pe altcineva. Adică să-i intoarcă cheița. Să-l manevreze ca pe o păpușă.

18 august e data limită a depunerii candidaturilor la alegerile locale 2020. Ion Stoica nu și-a anunțat cadidatura pînă acum, dar iși ține admiratorii în priză, manipulându-i, păcălindu-i, pur și simplu, dându-le speranțe că va candida. Oamenii îl întreabă dacă va candida, iar el evită să răspundă. Mai are 12 zile în care poate face asta, după care trebuie să-și anunțe candidatul.

Acesta va fi Dumitru Constantin, fost în marea echipă a lui Pistol care l-a învins pe Stoica în 2012, fost consilier local PNL, fost angajat pe funcție în Primăria Buftea. Dânsul s-a întors împotriva lui Pistol în 2016 când a candidat la funcția de primar din partea M10. Eu personal l-am mediatizat, promovat și chiar votat, considerându-l politican nou. A luat 3% din voturi. Eșec total.

Îm continuare vă voi expune părerea mea și o puteți combate, nu mi-o luați în nume de rău. Așa imi place mie să fac politică în public.

După 3%, nu ai cum să vii cu pretenții pentru 35% peste 4 ani, timp în care ai dispărut total din viața publică bufteană. Dumitru Constantin, dincolo de experiența administrativă cu care se recomandă, este un politician fără potențial. Fără notorietate, fără realizări, sprijinit de partidul unui impostor și manevrat de fostul primar cu probelme penale. Mai mult de 500 de voturi nu va lua, dar pentru el va fi o victorie, că intră în consiliul local. Pentru Stoica va fi confirmarea finalului carierei politice in Buftea. Cuvântul său nu va mai avea valoare. Pentru Pistol va fi victoria sigură, iar pentru mine înfrângerea la limită, căci cele 500 de voturi vor fi de la cei care nu-l mai vor pe Pistol, care m-ar fi avut pe mine varianta, dacă Stoica nu-i va fi deturnat.

Judecați voi, cine face jocul lui Pistol. Stoica, Dumitru sau Tobă?

Varianta pe care i-am propus-o eu lui Stoica

Simplă. Știu că cel mai mult pe lume iși dorește schimbarea lui Pistol. Să zicem că el ar putea sa-l infrângă acum. Așa zice el, eu mă îndoiesc. Nu poți avea acest potențial după 8 ani de lipsă din viața comunității! Oricum n-are voie. Cine e după el, tot in opinia lui? Eu. I-am propus simplu… Fără vreo alianță, fără să ne dăm mâna, fără să colaborăm. Doar să ne vedem fiecare interesul. I-am propus să nu-și pună candidat la primărie. Și să transmită tuturor fanilor săi să mă voteze pe mine. Și uite așa nu ne mai dăm nici cap în cap în aceste alegeri, nu intrăm în conflict.

Să-și pună candidați la consiliul local și sigur ia un mandat de consilier, pe care să-l manevreze acolo. Poate chiar 2 mandate, cu al meu 3, cu ALDE 4, Mihai Cojocariu 5, Partidul Verde 6, AUR 7, USR 8… eheee, ne strângem, putem face o majoritate. Il punem și vice pe Costel Dumitru, ar fi încântați ei. Îl legăm pe Pistol de mâni și de picioare, nu mai face șmecherii. Buftea câștigă!

Apoi, timp de 4 ani să lupte în față (nu din spate ca acum) cu Pistol, sau cu noul primar Tobă, iar peste 4 ani, când are voie să candideze, să o facă puternic, curat, cu mari șanse. Luând acum 5% e la revedere peste 4 ani, nimeni nu mai votează pierzători. Lipindu-se de cei puternici și curajoși, ca mine, are o șansă peste 4 ani. Și Costel Dumitru la fel. După 3% în 2016, 5% acum îl va îngropa definitiv. Fără a se face de râs cu candidatura acum, peste 4 ani pornește cu șanse mult mai mari.

Atât e de simplu. Toată lumea câștigă, doar Pistol pierde. Citiți atent, și dacă il admirați pe Stoica, și vă pasă de Buftea, insistați să ia in considerare asta. Mai are doar 12 zile termen să scoată asul din mânecă, nu să aștepte să rămână în mână cu Păcăliciul. E ultima șansă să meargă pe mâna lui și să nu mai fie influențat de părerile expirate ale unor bătrâni prieteni eșuați politic. De aceea a făcut și pușcărie și a pierdut și alegerile… că a mers pe mâna prietenilor care l-au vândut.

scris de Bogdan Tobă, candidat independent.

PS. Primesc drept la replică.

]]>
4 raspunsuri
 1. Laur
  Laur says:

  Nu stiu daca Stoica chiar vrea sal dea jos pe Pistol. Sa nu uitam ca Stoica a bagat in primarie in 2012 oamenii lui Pistol pe Chelu Busila Pastorel si altii care au facut imediat alianta cu Pistol in consiliu local si i-au trecut toate proiectele.
  Anu asta Stoica vrea sa bage in primarie tot oamenii lui Pistol. pe Cioarec care face patinoarul in centru pe Constantin Dumitru pus sefutz prin primarie de Pistol. E clar ca dupa alegeri vor face alianta si o mana spala pe alta.

  Răspunde
  • Bogdan Toba
   Bogdan Toba says:

   eu nu am vrut să spun asta cu subiect și predicat. incă. cine știe istoria politicii locale înțelege bine după articolul meu.

   Răspunde
 2. Bizu
  Bizu says:

  bogdanele ce fumezi ?
  te vezi primar ….. daca nu esti fumat esti caz patologoic .
  ce e grav e ca tu chiar crezi ce scrii acolo ….
  dar si asa cum faci tu calcule iti ies 7-8 consilieri ( desi dublezi numarul celor care au ceva sanse la un sacun de consilier ) PNL v-a scoate sigur 12-14 consilieri la Buftea , asta inseamna majoritate lejera . Asta asigura continuitatea de care orasul nostru are atata nevoie .
  Dupa 8 ani de administratie PNL, Buftea arata si respira ca un oras . Si asta deranjeaza pe unii ca tine …. lipsiti de viziune si de doprinta de progres .

  Răspunde
  • Magelan
   Magelan says:

   ” Dupa 8 ani de administratie PNL, Buftea arata si respira ca un oras . Si asta deranjeaza pe unii ca tine …. lipsiti de viziune si de doprinta de progres ”
   Sa-mi fie cu iertare domnul meu, dupa 8 ani, Buftea, bea apa „potabila”, infrastructura este mediocra, investitii si investitori, aproape de zero, pardon, dau un plus pentru statia de epurare a apelor de la Buciumeni.
   Buftea, arata ca un oras gri, prafuit si fara viitor, ca multe altele din aceasta tara.
   Despre ce sa mai vorbim, nu am fost in stare in acest oras sa pastram nimic, despre dezvoltare, ce sa mai zic ……
   Haideti va rog facem administratie publica, nu politica.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *