Cum pierde Orasul Buftea terenuri – Terenul de la Gara Buftea

In mandatul meu de consilier local o să vă povestesc despre multe cazuri în care, din cauza deciziilor dezastuoase ale fostelor consilii locale, Buftea a pierdut multe proprietati publice, care în loc să servească interesului buftenilor, servesc intereselor private, care au avut intrare la primari.

Prin aceste expuneri ale mele și prin reacțiile voastre putem pune presiune pe primar și pe actualii consilieri, pentru a nu mai ceda terenurile noastre cui vor ei.

Ce am fi putut face cu un teren lipit de Gara Buftea?

In 2002, primar Nicolae Rovinaru, consiliul local a cedat prin concesiune un teren lângă gară, de 300 metri pătrați, chiar șefului de gară de atunci, pentru ca acesta să construiască un magazin alimentar. Știm însă că acolo funcționa un magazin/bar, incă dinainte cu câțiva ani, probabil în 2002 intrând în legalitate. Barul se numea BARLIC, și se spunea că LIC vine de la liceul din apropiere, de unde elevii veneau și consumau alcool fără probleme pe vremea aia.

Pentru mine a fost o surpriză să aflu abia acum, că acel bar a fost construit pe terenul primăriei. Am aflat cu ocazia unui proiect de hotărâre pe care domnul Vaida, vicele, l-a propus in consiliul local. Incă nu inteleg de ce toate proiecte de hotărâre privind terenurile orasului sunt propuse de viceprimar, nu de primar, ca celelalte. Probabil domnul primar nu vrea să aibă discuții sau răspundere. Acum se propunea actualizarea suprafetei respective, de la 300 la 329 metri patrati, conform ultimelor măsurători oficiale.

Și apare un alt teren al primăriei, ascuns în spate.

Dar o și mai mare supriză a fost să aflu din documentul supus aprobării, că în spatele acestui teren concesionat deja, există încă un alt teren al primăriei de 494 metri pătrați, pur si simplu ascuns și uitat acolo. Am fost la fața locului și am constatat ca nu există acces la acel teren, e totul îngrădit pe strada care ajunge la gară (tot bd. M. Eminescu e).

Am dat târcoale și prin spate, am intrat din str. Viilor pe o potecuță folosită de căței, printre curți, dar un domn ieșit dintr-o curte m-a oprit, spunându-mi că n-am unde să mă duc, că e înfundat și că e teren privat acolo. Nu pot preciza dacă e chiar domnul și terenul în cauză.

În ședință, am luat cuvântul și am întrebat în primul rând de ce contractul de concesiune din 2002 specifică motivul ca fiind construcția unui magazin, dar în planul de amplasament apare și o locuință. Nu au putut să-mi explice. Înțeleg deci că i-a fost concesionat pentru magazin, dar omul și-a făcut și casă și locuiește acolo.

Apoi am întrebat despre terenul acela din spate, care a rămas al primăriei și pe care sper că nu îl folosește cineva ilegal. De ce nu avem acces la acel teren și ce putem face cu el, să nu stea degeaba? Domnul primar zice că există acces, prin spate, și că putem face o parcare auto sau pentru biciclete.

Terenul cu magazinul alimentar, care de fapt e un restaurant, e ca și pierdut. Probail cândva concesionarul va veni să ceară să-l cumpere și majoritatea din consiliu ii va aproba. Dar terenul din spate nu trebuie uitat. Acum că știm cu toții subiectul, vom cere autorităților să nu mai ignore acel teren și să facem ceva cu el!

Tu ce propui să se facă acolo?

]]>
2 raspunsuri
  1. Mihaela G
    Mihaela G says:

    Clar trebuie parcare…merg cu trenul de doi ani din Buftea si din ce in ce mai multe masini apar..la 7 dimineata de abia mai gasesti loc de parcare! Inteleg ca vin oameni si din Corbeanca, Mogosoaia, Crevedia, ceea ce e bine, dar e nevoie de spatiu pentru a lasa masina.

    Răspunde
  2. Terra
    Terra says:

    Buna ziua,
    Interesant articolul. Sugestie : sa afisati o lista cu toate terenurile pe care le are localitatea. Poate si altele au aceeasi problema.
    Chiar m-am intrebat ce se pregateste pe soseaua spre Corbeanca, santuri, loturi de vanzare, poate chiar un oras despre care se vorbea pe vremuri?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *