Prindem rădăcini în Buftea! 5000 de copaci plantați în curtea liceului Barbu Stirbey

Asociația Pădurea Copiilor vă invită la lansarea campaniei de plantare din Buftea, pe terenul din curtea Liceului Tehnologic „Barbu A. Știrbey”, pe 20 și 21 noiembrie 2021, începând cu ora 9:00.

5000 de pui(eți) de stejar, frasin, paltin de câmp, ulm, vișin și arbuști așteaptă să prindă rădăcini în pământul din curtea liceului, în cele două zile de plantare.

Evenimentul se desfășoară cu participarea voluntarilor din comunitate, respectând legislația impusă în contextul sanitar actual.Buftea este una dintre localitățile integrate în campania „România plantează pentru mâine”, susținută de OMV Petrom, prin programul Țara lui Andrei, în parteneriat cu 6 organizații neguvernamentale reprezentative de mediu din România.

Cum arată Liceul Barbu Știrbey la aproape 100 de ani

„România plantează pentru mâine” a debutat în 2020 și se derulează pe o perioadă de 3 ani, având ca obiectiv plantarea a 1,5 milioane de puieți pe o suprafață de 300 hectare, fiind cea mai mare inițiativă privată de plantare din țara noastră.


Detalii despre eveniment…

Plantarea de la Buftea din data de 20-21 noiembrie se va desfășura în curtea Liceului Tehnologic Barbu Stirbey, aici: https://goo.gl/maps/hYVFUf4xVTPt2T62A.

Programul de plantare este următorul:

08:30-09:00 -Sosirea voluntarilor la locul de plantare, verificarea certificatelor verzi și efectuarea testului antigen nazal.

09:00-09:30– Completare documente: contract voluntariat, fișa voluntarului, acord GDPR, declaratie COVID si fișa SSM. Pentru minorii sub 16 ani, părintele/tutorele trebuie să completeze declarația COVID minor și acord minor sub 16 ani. *

09:30-10:00– Organizarea și instruirea voluntarilor.

10.00-13.00– Sesiune de plantare.

13.00 – 13.30– Prânz și sesiune foto, impresii.

* pentru evitarea aglomerării în zona de completare a documentelor este recomandat ca voluntarii să vină cu documentele printate și completate. Documentele sunt atașate în acest mail.

Informatii suplimentare:

Masa de pranz este ambalată individual. Presupune la alegere meniu de post sau cu carne. Apa de băut este servită în sticle de 0.5l.

Fiecare voluntar primește mănuși de grădinărit și mască de protectie textilă Padurea Copiilor.

Recomandari: Sugerăm participanților să vină îmbrăcați în haine în straturi, să aibă cu ei o geaca de vânt-ploaie și o mică gustare pentru cei ce nu pot lua micul dejun acasă, precum și ceva de pus pe cap (șapcă, căciulă). Încălțămintea potrivită pentru plantare este cea cu talpa groasă (bocanci, cizme de cauciuc).

Participantii trebuie să aibă certificat verde, care atestă trecerea prin boală sau vaccinarea, conform legislației. De asemenea, se va efectua un test antigen nazal pentru fiecare participant, iar rezultatele vor fi introduse în Corona Forms.  Purtarea măștii de protecție este obligatorie pe tot parcursul evenimentului. Pentru minorii sub 12 ani, nu se va efectua test nazal și nici nu este nevoie să prezinte certificatul verde!

Pentru evenimentele de voluntariat din 20 și 21 noiembrie, în Buftea, vă rugăm să vă înscrieți până joi, ora 16:30, aici: https://forms.gle/491VELXsQoSiYUdu7.


]]>
0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *