Cum să iei bani de la copii și să-i spargi în campania electorală?

Mi-au trimis părinții lista cu consumabilele care se cer de către d-na director Balea Liliana Carmen, de la gradinita Casuta Copilăriei Buftea. Întâmplător, doamna director este și membru PNL, pe lista de consilieri locali la aceste alegeri.

Revoltător! Nu mai sunt bani de la buget în plina pandemie… s-au păpat pe lucrări de spoit orașul în campania electorală. Au fost bani pentru toate in campanie, doar pentru săpun și hărtie igienica la grădinițe, nu!

Pe lângă toate rechizitele, și plata mesei, părinții trebuie sa mai aduca pentru primul semestru următoarele… gel dezinfectant, servețele umede – 5, șervețele uscate – 10, rolă șervețele, hârtie igienică – 10, saci menajeri – 3 role, rolă pungi alimentare, săpun lichid, pahare unică folosință – 100. E timpul ca părinții să spună #ajunge !

Primăria Buftea trebuia să aloce bani pentru săpun și hărtia igienică pentru copii, și restul consumabilelor!

Avea de unde. A fost an de pandemie, copiii nu au fost în grădinițe și școli nici două luni în acest an, deci s-a făcut economie cu dotarea și întreținerea școlilor. Ar fi trebuit ca banii economisiți să se investească și să se vadă acum în școli. Timp și bani au fost. Dar ei s-au luat de la copii și s-au băgat în campania electorală, in spoieli de ultima sută de metri și într-un veceu public care a costat 33 000 euro și stă sub cheie. iar copiilor li se cere să vină cu hărtia igienică de acasă! 10 suluri.

https://www.facebook.com/expresul.debuftea.3/posts/3677740318916520

Propunerile mele la bugetul local pentru educație au fost refuzate!

Am depus o propunere oficială la proiectul de buget in primăvară, propunere care s-a dezbătut de către primar și consilierii locali. Propunerea mea era ca Primăria Buftea să susțină masa copiilor din grădinițe, să nu o mai plătească părinții, cum e acum.

Unora le e greu, mai ales dacă au doi copii în grădinițe, și am încuraja prin asta și intrarea în grădinițe a unor copii cu situație materială grea acasă, copii care au și ei nevoie de educație. Nu e o propunere cu tentă de ajutor social, ci cu scop educativ. Sunt multe primării care fac asta, dar a noastră taxează părinții.

Conform Execuției Bugetare pe 2019, totalul sumelor venite de la părinți anul trecut, taxa de grădiniță pentru masă, a fost de 650 000 lei la nivel de toate grădinițele din Buftea. Atât am propus și eu să se aloce în 2020 în buget pentru asta, pentru a suporta primăria. Am venit și cu soluția finanțării… reducem achizițiile supraevaluate privind masa în grădinițe, tăiem fasolea de 1 decembrie și alte pomeni electorale.

Domnul primar a făcut o evaluare și a prezentat în ședință total alte cifre, aproape de 3 ori mai mari decât ale execuției bugetare, documet oficial. Ba chiar a enumerat și două grădinițe în plus acolo, care nu au treabă cu masa. Sunt cifre fabricate pentru a avea motiv să refuze propunerea. Nu poți contrazice un document oficial ca executia bugetară. Vezi foto, procesul verbal al ședinței, alt document oficial. A mai spus ca daca exista copii saraci, ei pot sta acasa, ca au cantina sociala. Deci sa să caute în grădinițe săracii? Să ne algomereze, că și așa nu avem locuri pentru toți? Ce pretenții să avem apoi? Să se facă o nouă grădiniță?

De asemnea, o altă propunere a mea la buget a fost alocarea sumei de 700 000 lei pentru refacerea si modernizarea tuturor toaletelor din unitățile de învățământ din Buftea. A fost refuzată și ea, primarul spunând că erau făcute.

Intre timp, în Voluntari, Ilfov…

https://www.facebook.com/Primaria.orasului.Voluntari/posts/2955125481434237

Si Comuna Ciugud, jud. Alba

https://www.facebook.com/primariaciugud/posts/2685567038334823
]]>
3 raspunsuri
  1. Bogdan Tobă
    Bogdan Tobă says:

    E un fel de rotația cadrelor. Domnul Petrache și-a dorit mult inca unmandat, a tras tare pe final cu reclamele și campania electorală, dar partidul de sus i-a zis, stop. Din câte știu nu s-a ințeles bine niciodată cu Ludovic Orban. A fost chiar un conflic, mascat ca o competitie, intre el și Thuma, care culmea, ii e fin. .

    Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *