Am vorbit cu fostul primar eliberat din inchisoare

La scurt timp dupa publicarea articolului in care anuntam ca fostul primar, Ion Stoica, eliberat din inchisoare, am fost sunat de acesta. Mi-a spus că in urma articolului a primit zeci de telefoane si a tinut sa faca cateva precizari despre situatia lui.

L-am simtit destul de degajat, relaxat, deloc inrăit, dar foarte motivat sa-si demonstreze nevinovatia in continuare. Iata cateva precizari facute de el, pe care incerc sa le redau cat mai exact, fara alte comentarii:

 • sunt constient ca aceasta convorbire poate fi ascultata si ca sunt supravegheat, dar imi asum toatate afirmatiile pe care le voi face
 • nu intentionez sa revin in politica, dar mi-ar surâde ideea sa lucrez din nou doar cateva luni in primarie, sa va pot demonstra niste lucruri
 • in 2008 cand am ajuns primar, Buftea era acaparată de un grup de interese, iar eu i-am intrerupt planurile.
 • am deja dosarul la CEDO si sunt sigur ca imi voi demonstra nevinovatia, dar din pacate, poate dura anila CEDO.
 • ca si pe timpul procesului, si acum ma consider nevinovat, fiind beneficiarul unui proces injust. Expertiza a spus clar ca nu era vocea mea pe inregistrarile audio, dar nu a fost luata in considerare.
 • am justificat total masina respectiva, demonstrand clar cu ce bani am cumparat-o de la respectiva persoana
 • denuntatorul a recunsocut in fata procurorilor ca aveam bani sa imi pot permite o astfel de masina. Acesta imi era prieten, dar manat de altii, a denuntat aceasta asa-zisa mita.
 • in 2009, pe când eram in concediu, Consiliul Judetean, prin implcarea președintelui Cristache Rădulescu și a consilierului județean de atunci, Pistol, ambii la PDL, a asfaltat ilegal 3 km din strada Independenței, spre puțul Oii, unde nu era asfalt. Ilegal, pentru că e strada Primăriei Buftea și aveau nevoie de avize. E vorba de strada despre care se spune că aș fi asfaltat-o eu, ca primar, in schimbul presupusei mite primite.
 • dar investitorul respectiv avea nevoie de asfalt și utilități pe câmp, căci acolo construia, iar eu nu puteam face asta fără ca acolo să fie vreo locuință sau măcar o fundație. In schimb, actualul primar a făcut acum așa ceva pe câmp pustiu la Tamaș. De ce și pentru cine?
 • nu am luat absolut niciun leu din primărie, nu am prejudiciat bugetul local absolut deloc și asta se poate demonstra foarte simplu. Practic s-a demonstrat deja. Când s-a instalat primar, Pistol a comandat mai multe audituri in primărie, pe bani publici, dornic să găsească nereguli care să mă infunde. Nu a găsit nimic. Ii solicit să facă publice rezultatele acelor audituri, mai ales că au costat semnificativ!
 • in ianuarie 2012, cand in Buftea se pregăteau proiectele cu finantare UE, ce insumau zeci de milioane de euro, un grup de indivizi a venit la mine să-mi propună anumite firme care să lucreze in Buftea pe acești bani. Mi-au adus și un cadou… o valiză. Am refuzat categoric și le-am zis că vreau să-mi cresc copilul in liniște, fiind sigur că  dosarul cu mașina e o invenție care va pica ușor. Deși am anunțat autoritățile despre indivizii cu valiza (nu le pot da numele acum), nu s-a intmplat nimic, ba mai mult, dosarul meu cu mita a luat-o repede la vale fiind trimis in judecată.
 • cu următorul primar, zecile de milioane de euro au intrat in Buftea, iar rezultatele le vedeți. Canalizare in pustiu pe câmp, deși proiectul inițial nu era pe acolo, stația de epurare construită intr-o zonă locuită, deși eu o doream mai la vale, intr-un loc izolat, să nu miroasă, apa de la robinet e in continuare mizerabilă, străzile reabilitate sunt in valuri. Și incă se fac lucrări suplimentare in aceste proiecte, teoretic incheiate, dar cu bani de la buget, căci cei europeni s-au termiant.
 • repet, voi lupta in continuare să-mi dovedesc nevinovăția, căci n-am luat nimic de la cineva sau din primărie.

]]>

2 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *