Cum a impus Pistol candidatul UNPR Buftea pentru primărie
UNPR Buftea arata destul de bine ca organizatie locala, dupa ce i s-a alaturat grupul PPDD dus de Ion Stoica in Consiliul Local. Acum, inainte de alegeri, aprope nu mai există.
Pentru alegerile locale, aceasta organizatie si-a propus sa joace o carte indrazneață pentru Primaria Buftea, cu un candidat care sa-l preseze pe Pistol si care sa fie locomotivă pentru a scoate 3-4 consilieri. Cel mai probabil pentru a negocia o majorotate in consiliul, ca pana acum, pentru a rămâne in cărți in politica locală. Dacă nu aveau un candidat cunoscut care sa ajute si candidatii pentru consiliu, UNPR Buftea risca să dispară definitiv din politica locală, mai ales ca la nivel național e pe cracă, după ce creatorul partidului, Gabi Oprea, a căzut de pa caii mari, direct in plasa DNA.
Membrii partidului s-au orientat către cel mai cunoscut uneperist din Buftea, avocatul Ion Rogoveanu, consilier local, cel care a candidat și pentru Camera Deputatilor din partea PPDD. Apoi a apărut și o a doua variantă, chiar susținută de Rogoveanu… Dumitru Constantin, actualul candidat M10 pentru Primaria Buftea. Acesta stătuse mult timp lângă Pistol, știa cum și ce lucrează, și se pricepea și la administrație. In plus, putea aduce voturi de la tineri, care n-ar vota niciodată acest partid.
Intră in scenă primarul din Corbeanca
Se știe că primarul Pistol este foarte apropiat de primarul Valeriu Anton din Corbeanca, căruia i-a nășit copiii. Anton este rege in Corbeanca și foarte apropiat de Gabriel Oprea, fiind și președintele UNPR Ilfov. Adică acela care hotărăște candidaturile primarilor din localitățile ilfovene. Fără semnatura lui nu candidează nimeni!
După o discuție simplă cu Pistol, seful UNPR Ilfov, Anton, ignoră preferințele membrilor din Buftea și scote din joben un alt candidat pentru Primăria Buftea, Neațu Laurențiu. Un om de toată isprava, dar un candidat aproape deloc cunoscut de bufteni. Valeriu Anton s-a asigurat astfel, la cerere, că Pistol nu va fi incurcat de UNPR la alegerile locale.
E curios cum au reusit sa stranga 700 de semnături pentru a candida, domnul Neațu fiind aprope singurul care s-a implicat. Pe lista consilierilor locali sunt nume total necunoscute buftenilor, in frunte cu Mihai Cojocariu, lăcătuș mecanic la RAJA, pus surprinzător primul, inaintea candidatului pentru primarie, Neațu. Pe acesta, ca să-l țină in priză, Anton l-a pus pe lista consilierilor județeni, pe locul 7, dar fără mari șanse pentru Consiliul Județean.
Ceilalți membri UNPR, in frunte cu Ion Rogoveanu, s-au dat deoparte după această strategie pusă la cale de Pistol, neparticipând in campania electorală și retrăgându-se din partid, Astfel, UNPR Buftea nu va lua mai mult de 200 de voturi in Buftea, fără vreo șansă de a mai exista vreodată pe scena politică locală, intr-un moment de răscruce la nivel național pentru acest partid, care se agață de alegerile locale din 2016 ca de colacul de salvare.
]]>
Cu tot respectul ce vi se cuvine, ma simt obligat a raspunde punctual , articolului dvs. Punctele, reprezentand alineatele dvs, astfel :
UNPR-Buftea, arata bine, ca urmare a campaniilor electorale facute de PPDD , apoi unirea celor formatiuni politice ( UNPR si atunci era un partid de buzunar comparativ cu cele existente la acea data) coroborat cu desfiintarea PPDD, a propulsat UNPR pe scena politica a urbei. Consilierii locali fiind de drept ai PPDD. La aceasta data, UNPR, este minimal ( ca dealtfel ca la inceput, inainte de “marea unire”), din cauza unor probleme obiective, pe care o parte le-ati spus dvs, o parte le voi relata eu, pe parcursul comentariului.
Odata cu intrarea in politica (01.02.2016) si nominalizarea mea pe functia de Presedinte al B.P.P , impreuna cu un Birou Politic in compunerea carora erau persoane cunoscute locuitorilor Buftei prin calitatile umane deosebite , pregatirea profesionala dobandita si functiile detinute in structura sociala a urbei, o parte fiind si consilieri locali, am luat o decizie importanta , impreuna cu toti membrii B.P.P. : sa ridicam formatiunea politica , (eram toti constienti de caderea dureroasa a partidului, dupa evenimentele recent intamplate la varful piramidei UNPR), sa o facem foarte cunoscuta , sa o implicam cat mai mult in viata Buftei, pentru ca la URMATOARELE alegeri locale sa putem candida cu fruntea sus la examenul electoral , pentru ocuparea a cat mai multe functiil in administratia locala – inclusiv functia de primar sau viceprimar (candidatul urmand a fi ales din randul acelora care-si aduc mai mult contributia in activitatea organizatiei)
Fiind putin cunoscut in localitate, desi mi-am desfasurat activitatea in Buftea din anul 2000, iar fiu adoptiv sunt din anul 2007, am solicitat in cadrul sedintei B.P.P. sa fie propus candidatul pentru functia de primar, propunerea mea fiind Dl. Ion Rogoveanu, o personalitate locala, cu calitati deosebite. Desi propunerea a fost votata in unanimitate pro, Dl.I.Rogoveanu a refuzat in modul diplomatic, ce-l caracterizeaza. In cadrul sedintei B.P.P., a fost facuta propunerea pentru candidarea mea la prima functie in piramida administrative locala. Am acceptat, pentru ca era necesar sa avem un candidat, sub rezerva obiectivului propus pentru urmatoarele alegeri electorale. Voturile au fost in unanimitate pro. , consemnate in sedinta P.P.P. La urmatoarea sedinta , desi hotararea era luata pentru candidatul la functia de primar (Neatu Laurentiu ) fusese luata, a fost prezentat de catre d. I.Rogoveanu, dl. C.Dumitru, pentru a candida din partea UNPR la functia de primar.
Desi dl. C. Dumitru, nu era decis sa faca pasul catre UNPR, am prezentat (impreuna cu Dl.I.Rogoveanu) propunerea organizatiei , catre Filiala Ilfov, unde ni s-a reamintit obiectivul partidului (stabilit la nivel central) pentru actualele alegeri locale, acela de a obtine 7-10% din votul electorilor, fapt pentru care a fost respinsa propunerea noastra.
…… va multumesc pentru caracterizare – sper sa nu va dezamagesc pe dvs. si electori.
Din totalul semnaturilor pentru participare in cursa electoral, 457 semnaturi au fost stranse de catre Dl. Mihai Cojocariu, care desi nu face parte din clasa intelectualitatii buftene, fiind doar lacatus mecanic si foarte apreciat la locul de munca, a fost nascut si crescut in Buftea – fapt ce-l face mai cunoscut in randul clasei mijlocii, cunoscut fiind faptul ca aceasta clasa este majoritara in Buftea. Diferenta semnaturilor fiind stranse de catre mine – din anul 2000, fiind in sistemul de asigurari existent in Buftea, am deschis sucursale pentru trei societati de asigurari si sa nu uitam ca Buftea este mica iar lantul uman este mare iar eu…. mai am putin si-mi serbez majoratul buftean.
• am considerat ca este normal ca prima pozitie sa fie ocupata de un om pe care-l consider deosebit, gospodar si vertical, care si-a adus o contributie impunatoare in obtinerea semnaturilor in vederea participarii la alegerile locale si este cunoscut ( mai mult sau mai putin) in viata cotidiana a urbei – dl. Mihai Cojocariu, eu fiind in pozitia nr.2 / lista consilierilor locali . Un fidel cititor al articolelor politice / Expresul de Buftea care a sesizat acest aspect, a caraterizat ca fiind “altruism” din partea mea, fapt pentru care i-am multumit. Pot spune ca este o doctrina morala ce am imbratisat-o pe timpul desfasurarii activitatii militare: recunoasterea meritelor si promovarea personalului .
• Cu referire la pozitia 7 / Consiliul Judetean, aceasta a fost propunerea facuta sedinta Filialei UNPR-Ilfov, aprobata in unanimitate de catre membrii B.P.P. din care fac parte.
Dupa cum prea bine cunoasteti, toti consilierii locali actuali cu sprijin politic UNPR, sau retras sau au migrat catre alte formatiuni politice, constienti fiind ca nu mai au aceleasi sanse , alaturi de un “candidat aproape deloc cunoscut de bufteni” – conform spuselor dvs..
• Dupa cum spunea acelasi distins domn al articolelor politice / Expresul de Buftea “Problema domnului Neatu este greaua moștenire. UNPR Buftea pare un partid destul de neomogen la nivel local. Pe de o parte sunt fondatorii filialei (Radu Cornel), oameni serioși dar care nu au cules niciodată roadele muncii lor în acest partid. Pe de altă parte sunt proaspăt strămutații de la PPDD, care și ei se împart în oameni serioși (Rogoveanu) și … oameni! Aceștia, cu o excepție menționată mai devreme, spre deosebire de fondatorii UNPR Buftea și de Rogoveanu, întotdeauna au cules roadele muncii altora! Probabil că asta vânează și acum.” – pot spune ca ii dau dreptate si ca nu s-a inselat, dar imi permit sa adaug ca regulile vanatorii , de aceasta data sunt stricte.
Cu respect, va rog sa-mi permiteti sa viu rezervat afirmatiilor dvs : “UNPR Buftea nu va lua mai mult de 200 de voturi in Buftea, fără vreo șansă de a mai exista vreodată pe scena politică locală, intr-un moment de răscruce pentru acest partid la nivel național, care se agață de alegerile locale ca de colacul de salvare.” SA LASAM ELECTORII SA-SI SPUNA CUVANTUL . Sunt singurii care pot decide soarta unei formatiuni politice, Asa cum am mai spus si o repet, un partid politic nu este pe scena politica datorita unui om sau grup de oameni, ci doctrinei acestuia.
Electorului, ii propun ca inainte de a vota, a fie convins ca acea formatiune pentru care opteaza , ii reprezinta parte din personalitatea si idealurile sale despre viata la care cu adevarat a visat. Un partid politic trebuie sa reprezinte prelungirea intereselor cetateanului la un nivel superior.
Cu riscul de a ma repeta, consider ca toti candidati sunt redutabili, fapt pentru care am totala reverenta si consideratie fata de dumnealor. Imi permit sa le spun pe aceasta cale, mult succes si sa duca la indeplinire cel putin 75% din programul propus.
Totala reverenta si respect deplin, tuturor acelora care vor lectura acest comentariu precum, celor ce vor iesi la vot si nu in ultim rand redactiei Expresul de Buftea – site independent de atitudine si opinii libere, care mi-a oferit posibilitatea postarii acestei epistole
Elegant ca de obicei, o apariție extra ordinară in politica locală. D-le Neațu, dumneavoastră meritați mai mult decât să luptați in van pentru partidul ăsta fantomă.
Va multumesc pentru apreciere. Respect deplin .