Nu mai e nevoie de asigurarea locuinței, te despăgubește primaria

O poblema despre care niciun politician nu va discuta. Dar eu nu sunt politician si am curaj. Problema incendiilor masive de anul asta din Buftea.

Două incendii multiple, în două zone diferite ale orașului, au produs pagube semnificative mai multor cetățeni, focul propagându-se de la o casă la alta. Din fericire, fără victime. Având în vedere că sunt multe zone de case aglomerate și riscul de a rămâne fără locuință e mare, primarul Pistol a sustinut despăgubirea cu pana la 100% în caz de calamități și incendii.

Am argumentat în ședință că din punct de vedere financiar e imposibil asa ceva, Consiliul Local Buftea nu poate susține financiar astfel de despăgubiri niciodată, știind că bugetul local e harcea-parcea și mai suntem și împrumutați la bănci. I-am propus ceva realist, nu promovarea sa electorala, ca în aceste poze de pe pagina sa… Am propus plafonarea la 10 000 euro de fiecare gospodărie, în caz de probleme, dar mașina lui de vot a respins asta.

Oamenii trebuie să fie îngurajați să-și facă asigurări obligatorii și facultative,mai ales acolo unde știu că sunt riscuri, în cartiere aglomerate. Nu asa prevenim dramele. Cineva poate fi neglijent sau chiar rau intenționat, pentru ca, în caz de doamne ferește, primește toți banii înapoi. Și drama nu e ca poate arde casa lui, ci alte 10 pe lângă.

Până să le dea primarul despăgubirile oamenii au fost ajutați de Consiliul Judetean Ilfov, care a spus așa:

„44 de oameni au rămas pe drumuri, după ce luna trecută un incendiu le-a mistuit casele, în Buftea. Printre ei se numără și 17 copii, cel mai mic are doar trei luni.
La cererea primăriei Buftea, le-am pus la dispoziție șapte locuințe modulare și, în ultima ședință de consiliu, am aprobat deblocarea sumei de 500.000 de lei din fondul de rezervă, pentru refacerea locuințelor arse. Este un efort comun astfel încât familiilor afectate să nu le lipsească nimic. Autoritățile locale îi ajută cu hrană și produse de igienă. „

Restul poveștilor de la ședința, inclusiv rectificarea bugetară din iulie, pe canalul meu de Youtube.

Video 1 incendiu

Video 2 incendiu

incendiu buftea

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *