Când era să renască, fotbalul buftean s-a sufocat din nou

Fotbalul buftean murise prin 2005, când primarul Bălălău l-a adus la viață cu ajutorul câtorva milioane de euro, cu tot cu blaturi și cu stadion nou, și a promovat echipa pentru prima dată in istorie, in liga 2, in 2008.

A pierdut alegerile, primarul Stoica a preluat echipa, l-a adus pe Iancu de la Timisoara, care a dus echipa pe podiumul ligii 2 cu ai săi jucatori, apoi pe Prodanca și Reghe, care in returul aceluiasi an erau s-o retrogradeze, dupa blaturi monumentale.

In urmatorul an, Stoica a vandut echipa de liga 2 celor de la Săgeata Stejaru, pe bani albi și negri și câteva kile de pește. După o fuziune eșuată cu Tricolorul Breaza al lui C-tin Anghelache, CS Buftea a revenit in liga 3, si in anul urmator Buftea a promvoat din nou in liga2!

In 2012 s-a schimbat primarul din nou și Pistol a renuntat la echipa din liga 2, infiintand alta in liga 4, după ce am pățit o rușine internațională. După un an in mocirla ligii 4, actuala Vointa Buftea  a fost preluata de un om de afaceri din Buzau, Patrik Benga, care a finantat-o fără implicarea primariei și a dus-o până in play-off-ul pentru barajul de promovare in liga 3.

Voința a avut un parcurs fără greșeală, câștigând și Cupa României pe Ilfov și fiind favorită in play-off. Cu doar o zi inaintea barajului, Benga a solicitat primarului sprijin financiar, dar fiind refuzat, a renunțat și a lăsat baltă echipa, aceasta nereprezentându-se in play-off-ul ce ar fi trebuit să aibă loc azi.

Fotbalul din Buftea a murit din nou, după ce la ultimul meci au fost aproape 400 de spectatori in tribună la un meci de liga 4. Cel mai probabil, la anul Voința va incepe campinatul tot in liga 4, dar fără jucători profesioniști, doar cu tineri și juniori, fără finanțare și va fi din nou ciuca bătăilor satelor din județ.

Nu susțin ca echipă să fie finanțată la greu de primărie, avem ce face in oraș cu banii de la buget. Dar dacă dai sute de mii de euro anual bisericilor INUTIL (pentru reparatii, cică!!!), poti susține cu mai puțin o echipă decentă in liga 3, alături de sponcori.

Altfel, să nu te mai lauzi că faci proiecte cu copii tineri fotbaliști, cu angajați neplătiți de luni bune, pentru că ei nu vor fi motivați și nu vor avea cum să crească, dacă nu au o echipă fanion a orașului, cu public local, sub care să crească, la care să tânjească.

In ultimii ani au apărut sute de școli de fotbal private, cu mai multe grupe de juniori, care se finanțează singure vânzând 2-3 jucători la finalul junioratului. Și astea nu au avantajul unui stadion perfect, al unei comunități mari și unite și al unei echipe mari in liga 3-4.

]]>

5 raspunsuri
 1. Levy stanciu
  Levy stanciu says:

  Pai cum sa investeasca ei bani in folosul orasului…? Ei in conturi ce m-ai baga..!! Am ajuns sa ne fie rusine cu orasul nostru…!! Pentru ca : suntem un orasi “verde si curat ” Doar cu numele fratilor …!! M-ai avem si adapost canin .!! Dar strazile sunt pline de caini si parcurile …! Daca ei nu se ocupa de ce este m-ai important pentru orasi…!! Cum sa se ocupe zdrentele astea infecte de STADION si de JUCATORI de MANDRIA ORASULUI Nostru .!! Pentru ca : costa bani si dupa aceia Cum m-ai face dansi o casa pe la munte o casa pe la mare si cine stie cate altele pe bani statului si pe bani care trebuiau investiti in ORASUL nostru “VERDE si CURAT” .Sincer imi pare rau pentru echipa noastra de fotbal pentru ca : Este mandria orasului nostru ..!!

  Răspunde
 2. Marian
  Marian says:

  Buftea. .,acest benga sponsorul trebuia sa duca echipa în play off și după aia sa aibă o discuție cu primarul ,își făcea datoria pana la capăt și dacă promova și nu era susținut de primărie atunci renunța, eu cred ca și bengosul ăsta nu e cruce de închinat!

  Răspunde
 3. Marian
  Marian says:

  Am inteles ca a fost sponsor la o echipa din Buzău și a cam plecat și de acolo cu coada intre picioare! Hai sa nu îi mai umflam pe astia care vin pe la Buftea și sa îi desfintam pe ai noștri. ..trebuia sa poarte o discuție cu pistol înainte sa se apuce de treaba nu sa vina în ultima clipa și sa retragă echipa! Rusine

  Răspunde
 4. iris
  iris says:

  Pt cei care își dau cu părerea dar nu știu despre ce e vorba; Acest Patrick si-a luat angajamentul ca duce echipa în liga 3 fără ajutorul primăriei și abia în liga 3 primăria sa se implice! El vroia sa susțină 30% și primăria 70% în liga 3 dar el sa conducă pe banii primăriei! Sincer nu putea sa accepte pistol și oricare ar fi fost sa lași sa conducă unul care vine cu 30%! Dacă te numești investitor și ai intenții bune nu desfintezi echipa cu o zi înainte de play off!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *