Peste 100 000 de euro de la bugetul local către biserici

 • 73 860 lei către biserica din Flămânzeni
 • 400 000 lei către noua biserica din Studio (foto), construită integral cu bani de la bugetul local
 • 40 000 către parohiile Atârnați I și Atârnați II
 • 25 000 către biserica din Buciumeni
 • 18 000 către biserica din Săbăreni
HOTĂRÂREA NR. 58 Din 30 Aprilie 2015 privind alocarea unor sume de bani din bugetul local pe anul 2015, pentru unităţile de cult din oraşul Buftea  ]]>

3 raspunsuri
 1. Adrian
  Adrian says:

  Suma nu e mare, cu toate astea sunt impotriva unor astfel de practici. Atat timp cat Biserica e un fel de societate comerciala clandestina! Stiu, bisericile necesita reparatii etc. Pe teritoriul orasului avem biserici vechi de importanta istorica, pacat de preotii ce slujesc in ele.
  Nu-i cunosc pe toti, poate nu sunt toti la fel. Cert este ca am fost la o inmormantare a unei rude in primavara asta. Preotul caruia nu-i rostesc numele (del de la biserica din centru) a intarziat o ora peste ora programata. Lumea astepta in curtea casei si pe trotuar si cand s-a apropiat preotul, omul ce se ocupa cu transportul funerar i-a aratat ceasul… Atat i-a trebuit preotului ca l-au apucat istericalele. Ca el e racit si totusi a ajuns etc.
  In biserica in timpul slujbei, ajutoarele preotului (tineri viitori preoti) radeau de mama focului nu stiu de ce…
  Al doilea episod legat de doi preoti tineri de la noi din oras. Pe unul din ei il cunosc, pe celalat nu. Intamplarea a facut sa ne intalnim la un hipermarket, ne-am salutat si preotul m-a prezentat celuilalt… Schimband cateva vorbe, preotul si-a dat seama ca locuiesc langa cineva cunoscut si respectat in Buftea, la care ma imi arata cu degetul ca persoana are probleme la cap. Un gest nesimtit ce m-a facut sa-mi dau seama de necuratenia persoanei.
  I-am replicat ca nu stiu de unde a auzit asa ceva, ca nu e adevarat… la care omul o tinea pe a lui.
  Sincer? Mi-e sila de preotii bufteni. Am voie sa simt asta? Sa vrei sa mergi la biserica in afara slujbelor si poarta bisericii sa fie inchisa ziua in amiaza mare, sa trebuiasa sa faci eforturi sa dai de preotul tau din parohia ta pentru a rezolva problemele unei impartasanii a unui om aflat pe patul de moarte etc.

  Răspunde
 2. bob de basesti
  bob de basesti says:

  Astept cu nerabdare terminarea bisericii din Studio, atunci sa vad eu pe cineva ca nu se duce la biserica, unii sa puna lumanari pentru viata indelungata si fara griji a primarului si a consilierilor, iar altii sa puna lumanari pentru o viata scurta si plina de probleme a primarului si consilierilor. Eu fac parte din a doua categorie, va astept cu nerabdare la biserica si la vot.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *