Cum să faci abuz de o idee bună

In urmă un aproximativ o lună, primăria a luat decizia de a planta niște stâlpișori in doua zone ale orașului, pentru a impiedica oprirea autoturismelor in două zone din Centru.

Intr-o primă zonă am susținut de mult că era normală plantarea lor, pentru că unele mașini blocau accesul pe scările de la intrarea publicului din primărie. Nu obstrucționau total treptele, dar era urât. Acum aceesul e liber, dar nici nu mai e nevoie, pentru că, din motive pe care nu le știe nimeni, din ordinul primarului a fost blocată ușa aceea, iar intrarea publicului se face doar prin față

Treptele sunt pustii acum, nici mașini, dar nici public, doar câinii care au pus stăpânire pe acel loc. Ati zice că mă afectează pe mine, comerciantul, asta, și de aceea scriu. Că a scăzut traficul, că nu mai e vad in zonă… E adevarat, dar nu mă afectează și nu cred că a fost vreo dedicatie pentru mine, nimeni nu si-ar dori să am timp liber.

Doar e de semnalat această idee și măsură total inutilă, atâta timp cât blochezi acea intrare a publicului.

 IMG_2134

.

Primarul a plusat și a mai plantat niște stâlpișori mai sus, să nu mai lase careva mașinile pe colț, chipurile să nu se blocheze zona. De fapt a luat măsura asta pentru că nu puteau intra ei bine pe interzis in parcarea primăriei. Altfel, după cum vedeți in pozele de jos, acum se blochează și mai lesne, pentru că unii nepăsători oricum opresc acolo, ba mai mult blochează chiar intrarea in parcarea primăriei.

IMG_1784

IMG_1837

 .

Mai mulți cetățeni ne-au semnalat că au fost montați astfel de stâlpi și in zona unde locuiește familia primarului. M-am contrat cu ei susținând că e o măsură necesară, pentru că se bloca acea intersecție dacă parcau pe colțul ei. Mă rog, nu e ca și cum se blochează o intersecție importantă, puteam trăi cu asta, dar e o decizie ok.

IMG_2062

IMG_2063

Insă am aprofundat și am dat colțul blocului, unde mizeria aia de trotuar pe care nu circula nimeni și care mai era ocupat de mașini, a fost blocat cu stâlpi. Astfel nimeni nu mai poate parca pe el să obstrucționeze circulația pe acel sens unic.

Ok și până aici, dar dacă inaintezi pe stradă, stâlpii se termină și oamenii parchează pe trotuarul din dreapta, ba chiar cei din parcari trag mașinile cu spatele pe trotuarul din stânga pentru a face loc circulației pe două sensuri, deși e sens unic. Aceste două trotuare blocate de mașini nu au fost protejate cu stâlpi…  e corect?

IMG_2067

IMG_2065

IMG_20931908185_692403764197285_1662877210343959519_n

]]>

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *