Care e legătura intre trei prințese și frizeria bunicilor?

Intotdeauna am știut că sunt oameni valoroși in Buftea, care să se implice voluntar pentru binele comunității. Din păcate, greu ies la iveală astfel de oameni, căci ii caracterizează modestia. Am descoperit recent o familie extraordinară, din Buftea, care face lucruri fabuloase pentru comunitate. Povestea lor trebuie făcută cunoscută, iar cei care pot da o mână de ajutor voluntar, sunt bineveniți.

Familia Ghișă incearcă să ajute și copiii și bătrânii. Recent, după ce au deschis fundația Trei Printese, au strâns bani și au donat un aparat auditiv Spitalului Buftea, aparat care costă vreo 4-5000 de euro, dar care lipsește din foarte multe materniți. Acest aparat e extrem de important, pentru că poate detecta problemele prvind auzul incă de la primele zile de la naștere. Fetița lor cea mică a fost diagnosticată cu probleme auditive foarte târziu, iar oamenii aceștia vor să ajute pe alții să nu treacă prin ce au trecut ei.

Familia Ghișă are 3 fetițe. Toate adoptate. Deși sunt oameni modești, el fiind taximetrist, iar ea lucrând la un salon de infrumusețare, au ales să nu fie nepăsători la problemel comunității. Iată ce ne spun despre noua lor inițiativă…

”FRIZERIA BUNICILOR”,

NU ESTE UN SALON DE INFRUMUSETARE CU ANGAJATI!

Cui se adreseaza? DOAR BUNICILOR PENSIONARI CARORA LE ESTE GREU SA PLATEASCA 10-12 LEI PENTRU UN TUNS. Bănuții aceia pot insemna foarte mult pentru dansii.

De ce? Pur si simplu din dorinta de a ajuta….

Cine va tunde? EU, personal, fara sa ma plateasca nimeni, si la nevoie COLEGI DE AI MEI VOLUNTARI… Aceasta ”frizerie” va fi probabil intr-un spatiu de 10-12 mp, racordat la utilitati (apa, canalizare, curent), un scaun de frizerie, o oglinda (post de lucru) si o scafa (pentru spalat capilar).

Programul de lucru va fi de 2 ORE /ZI, 3 ZILE/ SAPTAMANA, cel mai probabil dimineata cat sunt copii la scoala.

De dotarile pentru aceasta „frizerie” ne ocupam noi, ASOCIATIA PRINCESSES AND THE KIDS . Cum? Partial dispunem de fonduri pentru o parte din ele ne-a mai ramas din povestea cu aparatul de screening auditiv, dar nu suficiente.

MARTISOR PENTRU AJUTOR” este campania prin care incercam sa atragem o parte din fondurile de care mai avem nevoie pentru dotarea ”frizeriei”. Parteneriatul cu Scoala Gimnaziala nr.2 si Gradinita nr.6 este facut pentru interesul copiilor. Pentru dezvoltarea spiritului civic, de ajutorare a celor aflati in nevoie, a abilitatilor de indemanare, lucruri care se invata si la scoala. Sustinerea din partea Primariei inseamna REZERVAREA UNUI LOC GRATUIT PENTRU AMPLASAREA UNUI CORT IN PIATETA MIHAI EMINESCU, cort in care vom prezenta martisoarele lucrate de copii impreuna cu noi, si de unde poate cumpara oricine.

Apreciez foarte mult munca depusa de copii, de aceea nu vom stabili un pret pentru martisoare, lasam la aprecierea dumneavoastra cat valoreaza… ce pot recomanda, este sa donati cel putin 1 leu pentru fiecare martisor lucrat de copii.

BANII VOR FI PUSI INTR-O URNA SIGILATA, iar la finalul campaniei, impreuna cu o comisie formata dintr-un reprezentant al Scolii-Gradinitei si unul din partea Asociatiei, pe baza unui proces-verbal, vom anunta ce suma s-a strans.

Fotografia postată de Nadia Georgeta Ghisa.

Cum puteți ajuta și voi?

Vizitați-le standul pus la dispoziție de Primăria Buftea, de săptămâna viitoare in Piațeta M. Eminescu și achiziționați-le mărțișoarele făcute impreună cu copiii de la școala și grădinița din Centru! Au făcut o cerere către Consiliul Local pentru un mic spațiu pe care să-l amenajeze pentru frizerie. Sperăm că se va găsi. Dacă aveți cu ce ajuta la utilarea acestui spațiu, cu ce e necasar pentru o mică frizerie, sunteți bineveniți!

Familia Ghișă și asociația lor visează la un mare si pretentios proiect – construirea si deschiderea unui centru de zi (si de ce nu, în viitor – a unuia de tip rezidential) pentru copii provenind din familii defavorizate sau copii abandonați si care pot fi ajutați să se dezvolte intelectual socio – profesional. Vrem să le oferim o masă caldă, ajutor la lecții, diverse activități menite să îi integreze în societate si sa îi dezvolte din punct de vedere profesional.

Doriți să puneți umărul la aceste gesturi superbe făcute de oamenii ăștia? Ajutorul pe care il puteti oferi il constituie completarea si depunerea până la finalul lunii aprilie a declarației 230, datele putând fi gasite pe site… www.printeselesicopiii.ro .

 Fotografia postată de Nadia Georgeta Ghisa.

]]>

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *