NOUTATI
 • Avem o noua pagina de Facebook : facebook.com/ebuftea !

Articole asemanatoare

13 Comentarii

 1. 1

  EugenD

  Când le spuneam colegilor mei din București (sau chiar unora din afara țării) că orașul în care m-am născut, Buftea, are doua licee, mi se răspundea: înseamnă că orașul Buftea este un oraș chiar mare! Orașul Buftea a fost mare dar a început să devină tot mai mic.

  Domnul consilier Richard spune că hrănim un elefant cu cireșe. Oare în cazul nenumăratelor asociații și fundații găzduite și susținute financiar de către Primărie și care căpușează bugetul local, cu girul consiliului local, ce fel de animal hrănim, domnule consilier?

  Dacă banii sunt o problemă atunci sunt convins că buftenii vor găsi o sursă de venit ca să predea acest liceu generațiilor ce vor veni. Dați-ne de veste dacă n-aveți bani și vă indicăm noi de unde puteți face rost de ei! Un astfel de demers l-a făcut deja Curtea de Conturi care se roagă de voi cu legea în mână să colectați taxele și impozitele de la contribuabilii rău platnici… Dar mai sunt și alte surse, e suficient să te plimbi o zi prin oraș ca să identifici 2-3 surse de unde se pot lua bani.

  Mi-e teamă însă că în cazul liceului Știrbey este vorba despre altceva. Se cheamă nepăsare sau, poate, incompetență! Liceul nu a suferit îmbunătățiri și dotări majore în ultimii ani, nu a devenit atractiv pentru copii, nu și-a orientat programele de studii către cererea elevilor și a părinților, către discipline noi.

  V-ați întrebat de ce elevii preferă alte licee chiar sub greutatea unei navete zilnice în București?

  Tribunalul/Judecătoria este o instituție nereformată care niciodată nu va avea spațiu suficient. Arhivele lor cresc în fiecare zi cu zeci și poate sute de dosare. Anual tone de acte curg prin sălile de judecată precum curge apa pe Dunăre. În 10 ani ne vom îngropa în dosare cu șină. Deci ce facem? Desființăm toate școlile ca să facem spațiu de depozitare pentru Tribunal?

  Eu aș sugera să desființăm Primăria! Ședințele prietenoase de consiliu se pot ține și la unul dintre consilieri acasă, prin rotație, că tot sunteți o mare familie.

  Toată aprecierea mea pentru poziția fermă a lui Horia Bobei!

  Raspuns
  1. 1.1

   buftean

   Scuze Eugen, dar cred ca nu stii nimic despre Liceul Barbu Stirbey. Vorbesti despre noi specializari? Liceul, de anul trecut are profilul pedagogic, crezi ca se promoveaza? Nu. Clasa de anul trecul are 17 elevi, anul acesta nu stiu daca se va face. Alte specializari? Contabilitate, comert, gastronomie, turism? Nici o specializare cu viitor. Este mai bine la D Dumitrescu unde pe langa clasa de mate-info, ce avem, constructii , electro, mecanica, meserii de mare viitor, la cate fabrici avem azi in Romania, este criza de muncitori. Exista protocol incheiat cu IKEA, LIDL, si alte firme cu renume pentru calificarea copiilor de la profesionala si angajarea lor dupa terminarea studiilor. Intereseza pe cineva cat se lupta conducerea liceului pentru acesti copii? Nu. Desfiinare. Doamna director Marinescu si majoritatea cadrelor din liceu au mers din scoala in scoala pentru promovare. Mergeti la acest liceu. Au 3 laboratoare de informatica, laborator de chimie, laborator de biologie, au atelier cu toate dotarile care pot exista intr-un hotel, hipermarket, restaurat, de ce? De doi ani au luat premiul I la revista scolara, premiul I si II la teatru pentru ce? Daca nu vin copii la acest liceu totul este inutil. Si asta pntru ca se vrea desfiintarea acestui liceul. Se gandeste conducerea orasului ce se va face cu acest atelier creat din fonduri PHARE? Se va teleporta la D Dumitrescu? Cine va plati? Noi cetatenii orasului, pentru ca vor fi restituite aceste sume,. Si cum il place domnului Pistol, Doamne ajuta.

   Raspuns
   1. 1.1.1

    EugenD

    Nu știu dacă ne cunoaștem așă că vreau să vă spun câteva lucruri despre mine. Sunt dependent de informație locală! Urmaresc absolut tot ce mișcă în oraș. Urmăresc absolut tot ce se scrie despre oraș. Uneori citesc și de câte două ori articole și lucruri legate de orașul Buftea. Țin minte articole sau comentarii scrise în urmă cu 4, 5 sau 6 ani de diverse persoane din oraș și le pot reproduce cu ușurință din memorie. Cunosc o gramadă de oameni din Buftea și țin legătura cu foarte mulți dintre ei, chiar și cu o doamnă profesoară cu ștate vechi în învățământ. Cu toate acestea este prima oară când aud aceste lucruri despre liceul Stirbey!

    N-am văzut niciodată vreo fotografie cu laboratoarele despre care vorbiți pe vreun site local sau pe facebook unde copiii sunt mai prezenți decât la școală. Nu știu să existe un site actualizat al liceului care să aibă un formular de contract online la care să răspundă cineva. Nu știu să existe o echipă de fotbal/volei/etc a liceului care să participe la competițiile sportive dintre unitățile de învățământ.

    Poate ca se intampla lucruri minunate in liceul Stirbey, nu contest și cred în meritul cadrelor didactice, dar cred ca promovarea acestor lucruri si a liceului în sine nu este foarte bună sau nu este foarte eficientă.

    În fine, pentru un moment este bine că suntem uniți în crez și este important să fim cât mai mulți. Liceul Știrbey trebuie să rămână unitate de învățământ exact așa cum l-am moștenit. După ce trecem această criză a desființării lui atunci și conducerea liceului trebuie să se gândească și să facă un plan mai bun de promovare astfel încât număr elevilor să crească.
    Eu vă mulțumesc pentru comentariu.

    Raspuns
    1. 1.1.1.1

     Bogdan Tobă

     Exact… daca in acest liceu se intâmplă lucruri minunate și noi nu știm, cineva de la conducerea lui are o problemă!

     Raspuns
 2. 2

  Marin Codrut

  Un mare nesimtit si mafiot.Face asta sa scape el basma curata cu dosare pe carele are la tribunal.

  Un incapabil de o asa fuctie.
  Jos Becali de Buftea asa cum mai este numit acest gunoi de primar.

  Raspuns
 3. 3

  Petrica Ion

  Dispare cresa din Buftea! Dispare liceul! Despre disparitia cresei s-a spus ceva? Am vazut-o pe sotia ta dimineata la ora 6 in statie cu copilul. O sa umplem amaratul ala de 460 (care este plin ochi si foarte rar) cu copilasi de 2 ani? De la toamna o sa fie si mai rau pentru parintii de copilasi. Care este punctul de vedere al doamnei Paula Ciocioi? Oare pistol trebuie sa ajute si el pe cei care-l ajuta in justitie? Pistol merge din inertie! Vad ca nu merita sa continue sa conduca Buftea! Din pacate nu apare nimeni care sa-i tina piept. Te asteptam pe tine Bogdane!

  Raspuns
  1. 3.1

   Bogdan Tobă

   Avem o problemă mare cu trezitul copilului de 1 an si 10 luni la ora 5 dimineata, apoi imbrăcat și pus la drum. Cel mai greu și mai trist lucru!

   Nu știu motivul pentru care s-a desființat creșa și e incredibil că nu spun nimic oficial. Faceti și voi sesizari, petitii, intrebări, in scris la primarie. Mie pur si simplu refuză să-mi mai răspundă!

   Și dacă au motiv intemeiat, pot da un comunicat in care să explice, nu să tacă . Să spună „băi, oameni buni avem problema asta, ințelegeți-ne, ajutați-ne, scuza-ține! Vă promitem că incercăm să… ” Dar nu, e sub demnitatea lui să dea explicații, să se scuze, să recunoască vreo problemă! Nu, in Buftea nu sunt probleme!

   Raspuns
 4. 4

  buftean

  Domnule Toba, luati legatura cu doamna director Marinescu si mergeti la acest liceu sa vedeti ce va pierde orasul Buftea. Maine este festivitatea pentru clasa a XII-a, mergeti si participati. Prezentati situatia de la fata locului. Arati buftenilor ca liceu au in orasul lor. SI daca nu veti merge, va multumesc oricum pentru tot ce faceti pentru oras.

  Raspuns
  1. 4.1

   Bogdan Tobă

   Nu-mi place să mă duc unde neinvitat. Aștept invitația doamnei director. Din punctul meu de vedere e datoare să ne convingă că nu e complice!

   Raspuns
 5. 5

  Adria

  Hellooooo…George!!!! Ai inebunit???
  Am terminat amandoi ” Liceul Energetic”!!!!!
  Ce ai cu ” liceul de la gara”???? Sunt simbolurile adolescentei noastre !!!
  Nu am pastrat , intradevar, legatura dupa terminarea liceului..dar ..pe bune? Am tot citit..si am tot citit…despre tine !!!! NU cred ca ai vreo legatura cu baiatul cu ochi albastrii din banca a5a de la mijloc….hmmmm
  Trebuie sa ne vedem !!!!!

  Raspuns
 6. 6

  Doina Popescu

  Poate ca d nul PISTOL are ceva facturi restante de achitata la statul de drept vis a vis de numeroasele procese la care a primit NUP, uciderea din culpa, cazul Condrea, raportul Curtii De Conturi, executari silite samd !

  Raspuns
 7. 7

  Panait valentin andrei

  E o prosti eu cred ca aici sunt unele interese ale primarului

  Raspuns
 8. 8

  Gixi

  PISTOl,are în cap numai șmecherii,liceele sa fie Tribunale,simte ca trebuie sa ajunga la Briciul Domnesc,educatia si învățământul generațiilor de copii nu conteaza pentru un primar,PNL- ist,

  Raspuns

Plasati un comentariu pentru

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2015 - Expresul de Buftea