Premieră in Buftea: Elevii și profesorii au protestat in fața primarului Pistol!

In urma articolului și discuției plecată de la noi, unda de șoc se propagă in oraș și incepe să lovească unde trebuie! Azi, pe o ploaie bacoviană, elevii și cadrele didactice au mers in fața primarului, la depunearea de coroane de la Monumentul Eroilor, și au protestat impotriva inchiderii Liceului Barbu Știrbey!

Vezi articolul: Pistol propune desființarea Liceului Barbu Știrbey și transformarea lui in Tribunal!

Sunt imagini unice in Buftea! Se pare că oamenii din orașul ăsta adormit și paralizat de frică incep să se trezească. Am ratat prezența la fața locului, pentru că spre rușinea mea, nu am crezut că se trezește cineva. Unele cadre didactice au ieșit și cu mesaje de protest pe Facebook, iar la evenimentul de zi, toți profesorii și elevii au purtat banderole albe de protest. Elevii au afișat o pancartă de protest, stând in ploaie in fața primarului.

Din informațiile noastre, acesta e negru de supărare. Știm că e o fire răzbunătoare, așa că e timpul ca oamenii ăștia să fie susținuți și de noi, măcar cu o semnătură și un comentariu in petiția:

Buftenii nu vor desființarea Liceului Barbu Știrbey!

Sperăm că vor fi susținuți și de colegii lor, elevi și cadre didactice de la celelalte unități de invățământ din oraș! Nu pot inchide așa ușor și rapid liceul, dar primarul a aruncat bomba asta deliberat in spațiul public acum, pentru ca la anul părinții șă nu-și mai inscrie elevii aici, temându-se să nu fie aruncați in stradă! Apoi ar fi urmat comentarii de genul „v-am zis eu că liceul e pe moarte!” și un motiv suficient pentru a fi inchis, căci de la an la an acest liceu a fost sabotat de autorități, numărul elevilor scăzând dramatic. S-ar putea ca bomba pe care a aruncat-o, să-i explodeze in față!

protest_buftea_stirbey

.

]]>

34 raspunsuri
 1. DAb
  DAb says:

  Tribunalul ori se muta la gara ori pleaca din oras.In locul in care functioneaza acum nu mai poate fi,e supra aglomerat.Sa vezi ce rad daca se muta din Buftea,o groaza de apartamente sunt inchiriate de cei care lucreaza in el si sunt veniti din alta parte.Sper ca functionarilor care locuiesc in Buftea o sa le placa sa faca naveta.Liceul de la gara functioneaza la 20% din capacitate,se pot muta usor copiii la Energetic.

  Răspunde
  • Raluca
   Raluca says:

   În primul rand liceele nu se pot compara. Elevi din liceul Barbu Stirbey au ales acest liceu pentru anumite motive.
   In al doilea rand Profilele sunt diferite și nu mi se pare normal ca cineva care s a înscris la profilul pedagogic sa se mute pe un alt profil DIN Energetic având în vedere ca acel copil își dorește un viitor ca învățător.
   Din punctul dvs de vedere este foarte ușor sa vorbiți dar gândiți va ca uni elevi au fugit de liceul Energetic și acum sa fie mutați în acel liceu … mi se pare o bătaie de joc..

   Răspunde
  • buftean
   buftean says:

   Ce idee perfecta. Sa se mute tribunalul la gara CFR. Am inteles ca gara Buftea CFR este un loc perfect pentru un tribunal. De ce elevii de la Liceul Barbu Stirbey sa invete in internatul de la Liceul Dumitru Dumitrescu inghesuiti in niste dormitoare ? Groaza aia de apartamente inchiriate de catre cei care lucreaza la Tribunalul Ilfov sunt inregistrate la ANAF. Iti este frica ca pierzi chiria de la femeia de serviciu de la tribunal? Sa iti fie rusine DAb. Printul Stirbey a construit acest liceu pentru invatamant. Daca orasul are nevoie de tribunal sa il construiasca din banii orasului, sau din banii conducerii orasului. Sa va fie rusine!

   Răspunde
 2. Mihaela Stoica
  Mihaela Stoica says:

  Cinste lor! Au demonstrat ca sunt demni! Venim si mai multi! E doar inceputul. Nu trebuia sa se intaple o asemenea propunere de schimbare a destinatiei unei intitutii de invatamant.

  Răspunde
 3. Mari Georgescu
  Mari Georgescu says:

  Daca transforma Liceul in Tribunal, trebuiesc create Locuri de Parcare..si ghiciti cine are teren in spatele Liceului?!

  Răspunde
 4. George
  George says:

  Acest primar are trei calitati de baza pentru un afacerist: este informat, are tupeu si relatii. O parte dintre cititori au picat prada unei miscari de maestru. In acea sedinta,
  1. 2 hotarari vor influenta mersul acestei mici comunitati. Pe langa cea cu liceul o alta a fost adoptata si anume cea care da drept de folosinta pe toata durata constructiei a terenului de sub statia de epurare in favoarea RAJA adica, aceeasi companie care va ofera apa de la robinet la standardele pe care le cunoasteti co totii. In contractul (varianta finala semnata) si anexele incheiate de orasul Buftea si Raja, compania avea niste obligatii. Respectarea lor costa. Pana acum nu cred sa existe o persoana care sa fi verificat indeplinitea acestora.
  2. Initiativa cu Liceul ar fi favorizat o zona in care familia primarului detine mai multe terenuri, zona Buftea Tamas.
  Ca om de afaceri respect o persoana care stie sa influenteze urbanismul unei comunitati in favoarea bunurilor pe care le controleaza.
  Cat despre oameni… pai cateva sute dintre ei lucreaza in aparatul administrativ local. Statele de plate le sunt platite cu efort de la bugetul local si cu semnatura primarului si aici amintesc firmele primariei, asociatia sportiva, si ceva firme private care or avea contracte cu primaria. Toti acestia au copii si rude. Cati din ei se vor opune in acest caz primarului?
  Bine jucat domnule om de afaceri Pistol. Respect.

  Răspunde
   • George
    George says:

    Ar avea nevoie de respectul meu. Pentru asta trebuie sa ofere la randul lui respect fata de spiritualitate, cultura, oameni si mediu, in plus trebuie sa mi-l ceara dar… acum nu ma vede dupa maldarul de voturi obtinute.
    Extazul l-a inaltat.

    Răspunde
 5. George
  George says:

  Daca a promis ca va da cladirea liceului, o va face, iar opiniile localnicilor se vor rezuma la cateva carcoteli pasagere in retelele de socializare.

  Răspunde
 6. @mari
  @mari says:

  Liceul de la gara are o mare curte interioara unde se poate face lejer parcarea,ba chiar se mai pot construi si anexe,spatiu e destul. E aproape de gara,se ajunge usor cu trenul,mai usor decat cu masina. Ce vreti,tribunalul la Voluntari? Nu stiu de ce va lamentati atat,nu pleaca nicaieri cladirea lasata mostenire de Stirbey,doar isi schimba destinatia. La cati elevi mai invata acum in el,se pot transfera la Energetic lejer,cu tot cu profilul lor,ca asta nu tine decat de o semnatura de pix. Nu v-ati saturat de aglomeratia din fata actualului tribunal?

  Răspunde
  • Ll
   Ll says:

   Nu…nu ne am saturat de aglomerație…..că nu tăiem bilete de parcare că tine toată ziua… .de fapt nu ne interesează tribunalul deloc.

   Răspunde
 7. Dab
  Dab says:

  Impotriva transportului mizer pe care-l avem de ani de zile,gluma numita maxi-taxi n-ati protesta!Ma rog, cu trei elevi luati de la ore de profesori,bucurosi de un chiul legal nu se poate numi protest.

  Răspunde
 8. @buftean
  @buftean says:

  Da,apartamentele luate in chirie sunt declarate la Anaf pentru ca statul le deconteaza in limita a 450 de eur. Nu ti se pot deconta banii decat cu un contract legal.

  Răspunde
 9. @buftean
  @buftean says:

  Si de ce sa se construiasca un nou tribunal din banii orasului cand avem o cladire renovata care functioneaza ca liceu la 20% din capacitate? Nu uita,s-a infintat de cativa ani si un liceu la Peris,cei din zona nu mai veneau de mult prin Buftea.

  Răspunde
  • Mihaela Stoica
   Mihaela Stoica says:

   Bun, Perisul infiinteaza Liceu Si noi sa aplaudam desfiintarea unui liceu de talie nationala ,cu insemnatate istorica uriasa! Nicolae Iorga lauta acest,,Luiceu Internat- Buftea”iar noi sa schimbam destinatia ,incalcind donatia ,lui Barbu A Stirbey”,in aplauze! Curat murdar -ilegal.Bravos Natiune! Halal!

   Răspunde
 10. Eftimie ionut
  Eftimie ionut says:

  Comunistii doar banii ii intereseaza nu se gandesc la copii se gandesc doar la buzunarele lor la puscarie cu el asta nui primar

  Răspunde
 11. Dab
  Dab says:

  Apropo,la protest au venit doar o parte dintre elevibsi profesori si astia sunt toti iar restului nu i a pasat? La cati sunt,cred ca umplu si ei un singur maxi taxi centru- energetic si retur.

  Răspunde
 12. Bogdan Toba
  Bogdan Toba says:

  Semnează, te rog, cu un nume unic… dezbaterea e ok, dar n-aș vrea să ințeleagă lumea că sunteți mai mulți care susțineți ideea, când de fapt ești singurul aici.

  Răspunde
 13. Laura
  Laura says:

  Tot vad acel 20% din 100% la dezbaterea domnului..
  Domnule, îmi cer scuze de deranj, dar eu sunt elev în acel liceu, in acea istorie.
  Vreți să ne mutați intr-o clădire care nu seamana cu o clădire, in ciuda faptului că cei de la Dumitru Dumitrescu nu ne suporta sub nici o formă.
  Și cand or sa afle că or sa ne aibe vecini până să să termine anul școlar…….nici nu mai are rost sa comentez
  Noi o sa stam ca șobolanii în clădirea veche și roz, iar ceilalți frumos în liceul nou fara nici un griji.
  Stimați cetățeni, dacă ați învățat la DD, și știți că oricum nu va place gara,dați scroll la postările care au ca subiect acest incident și lăsați i pe cei cărora le pasă să se ocupe. 😉

  Răspunde
 14. Bogdan Toba
  Bogdan Toba says:

  Nu am aprobat multe mesaje pentru ca sunt cu jigniri, atacuri si acuze fara dovezi. Daca vreti sa va apara, trebuie sa pastram un limbaj decent. Facem dezbatere, nu tiganeala!

  Răspunde
 15. Vasi
  Vasi says:

  Barbu Stirbey e istorie…..cladirea a fost lasata statului roman ca si cladire de invatamant aici a invatat printre altii Gica Petrescu! Cei mai multi oameni de afaceri , oameni de cultura si invatamant din Buftea au invatat aici!
  Consiliul judetea Ilfov Primaria buftea si minist Justitiei sa investeasca intr-o cladire dezafectata din incinta fostei fabrici de Conserve…este spatiu destul are si parcare si ca teren se poate face si o mica puscarie.Probabil ca majoritatea din cei de mai sus care sunt de acord cu schimbarea destinatiei nu au luat contact cu liceul cu d-nul Popescu Marinica cu d-na Gutu d-na Marin cu d-nul Visney cu d-na Tutu si multi alti dascali care au fost sau sunt in continuare model pt invatamantul Romanesc! Daca CJ Ilfov ,Primaria si Minist Invatamantului si alti factori de decizie ar investi bani si sufet in acest liceu copii mostri nu ar mai fii nevoiti sa bata zeci de kilometrii de naveta in cautarea unui liceu de prestigiu!
  Daca e o scapare a prim Pistol intr-un moment de presiune politica,fizica sau psihica o inteleg dar tare mi-e teama sa nu aiba alt substrat si anume -iteresele proprii a anumitor persoane.
  Cu mult drag un fost elev „inca mandru” ca am facut parte din generatiile ce au absolvit acest liceu !

  Răspunde
 16. Alex C.
  Alex C. says:

  @ Laura
  Si eu am invatat la Grup Scolar D. Dumitrescu, nu conteaza unde ai facut liceul, aici problema este cu totul alta, sa se puna oricine il locul celorlati. Celor de la DD le-ar conveni sa fie mutati la Gara la liceu, nu cred. Fiecare si-a ales liceul in functie de profil, de cat de aproape de casa este si de multe alte criterii.
  Sa ne amintim ca in ani 80-90 toata lumea prefera Gara si nu Energeticul asa cum era stiut. Vremurile se schimba, dar asta nu inseama ca trebuie sa inchidem/mutam un liceu.
  Ca ar trebui imbunatatiri la ambele licee cu privire la specializarile care se predau asta este valabil peste tot. Ar trebui si noi cetatenii sa ne implicam mai mult pentru a nu mai fii obligati sa ne trimitem copii la gradinita, scoala si liceu la Bucuresti, timp pierdut pe naveta.

  Răspunde
 17. DAb
  DAb says:

  Bai,voi tot omiteti unele lucruri intentionat,”cladirea a fost lasata statului roman ca si cladire de invatamant”,asa si?Daca nu mai exista elevi sa invete in el,ce vrei,sa-l tinem in stare de functionare si sa inghita bani garla de la buget pentru 7 elevi?Privatizati-l fratilor atunci,faceti-l liceu privat daca nu vreti sa-i schimbati destinatia,sa vedem adevarata lui valoare si cati elevi vin sa invete in el.Bai,Exista liceu la Peris care a preluat cei mai multi elevi care invatau in gara,Energeticul e renovat si incapator,de ce ?Nu darama nimeni cladirea,nimeni,ramane exact unde e doar ca o sa i se dea o alta utilitate.2-Tribunalul din Buftea NU mai poate functiona unde e acum si nici bani si timp de unul nou nu avem,exista variantele ori sa-l mute in Voluntari ori la Gara.Lasati nostalgiile cu profesori sau elevi din liceul Stirbey,timpurile s-au schimbat.Chiar vreti sa ramanem si fara tribunal?Zona de la gara oricum e moarta,spatiu e berechet,cu ocazia asta poate se mai extinde si orasul.

  Răspunde
  • buftean
   buftean says:

   Bai boule Dab, tu esti Tribunalul Ilfov? Spui”Tribunalul din Buftea NU mai poate functiona unde e acum si nici bani si timp de unul nou nu avem, exista variantele ori sa-l mute la Voluntari ori la Gara”. Poate ca nu ne intereseaza ca tu nu mai poti functiona unde esti acum, ca nu aveti, bani si timp,. Nu este problema noastra. Sa te muti la Voluntari. Mult succes. Si inca un lucru, bai boule, Dab, Liceul Tehnologic Barbu A. Stirbey Buftea nu are 7 elevi, are 420, Liceul Tehnologic Dumitru Dumitrescu are 822. Liceul de la PerIs nu are acreditare, ca si liceul de la Otopeni, Snagov, si dau examenul de bacalaureat la Liceul BARBU STIRBEY. Care au fost sumele investite in Liceul D Dumitrescu pentru reabilitare si altele, vezi boule Dab, bugetul alocat in ultimii ani celor doua licee. Vrei tribunal in Buftea, nu vrei sa te deplasezi in Bucuresti sau Voluntari? Construieste bai boule tu unul sau inchirieaza un maxi taxi sa te deplasezi. LASA COPII ORASULUI SA INVETE IN ACEST LICEU. CE NU ITI CONVINE? NU TE LASA PISTOL? Ramanem fara tribunal si, care este problema? Oamenii cinstiti nu trec pe la tribunal. Inca odata sa construiasca Pistol si cu tine unul, doar pentru voi doi.De unde atata interes pentru TRIBUNAL, PROBLEME? INCA ODATA SUCCES

   Răspunde
  • Vasi
   Vasi says:

   Bai DAB sunt sigur ca tu nu ai invatat la nici unul din cele 2 licee buftene iar daca s-a intamplat asta profesorii care ti-au fost dascali sa-si faca ;mea-culpa;ca au indraznit sa-ti dea note de trecere!Acesti primari care s-au succedat la conducere prin bunavointa noastra au facut numai rau orasului si locuitorilor. Acst Tribunal si aceasta Judecatorie a mai distrus in 2003 o unitate de invatamant a Protectiei Copilului lasand la voia sortii amaratii de copii abandonati. Cei pana la 14 ani au fost mutati la Peris si alte centre iar cei mari au plecat pe strada la voia sortii. Mai sunt si acum in Buftea si traiesc in conditii mizere in niste baraci improvizate in vechiul poligon din Buciumeni D.D si V.B (le-am pus doar initialele din respect)Acum tot acei primari si tot aceast Tribunal vor sa puna pe drumuri copiii nostri! Daca Min.Just cu complicitatea statului si a noastra binenteles isi permite sa plateasca femeia de serviciu ci 2000 lei si un amarat de grefier cu 4000 si sa plateasca chirii la angajati de 450€ pe luna si pensii de 10000-15000 judecatorilor at sa-si faca frate tribunal pe Luna si sa ne lase pe noi amaratii din Buftea sa ne ducem crucea singuri!
   Daca esti asigurat la Casa de ajutor de Sanatate du-te repejor la Psihiatrie ca ai mari tulburari de comportament si daca nu esti asigurat poate iti da George bani sa platesti consultatia si vreo functie in primarie si vreo buc de teren unde sa urlii in voie in spatele viitorului Tribunal !

   Răspunde
 18. DAb
  DAb says:

  @ Buftean. De curiozitate,ai idee cati angajati din Buftea in ultimii 10 ani au ramas pe drumuri,s-au pensionat fortat sau fac naveta cu maxi-taxi in Bucuresti pentru faptul ca s-au inchis Studiourile?Ca vad ca pari un om destept ci nu un bou caruia i se pare normal ca angajatii tribunalului din Buftea sa se mute toti la Voluntari fara sa fie nicio pierdere pentru oras.Liceul de la gara NU are atatia elevi,nu imi da nr celor care dau bacul ca aia sunt cei din anii trecuti care nu l-au luat.Sunt clase de 10 elevi.Pe cine supara mutarea atat de tare si de ce?Se poate gasi loc lejer pentru restul de elevi in Energeticul renovat,problema e ,ce te faci cu directorii si adjunctii de la Gara,devin niste simplii profesori la Energetic si asta ii doare la buzunar.Comnord-ul e pa,de la 300 de angajati mai are 30,Mailis-ul e pa,niste fabrici de prin Studio la fel,s-au inchis,Studiourile mai au 3 angajati.Dupa capul tau,tu daca ai avea putere de decizie ce ai face,ai muta tribunalul la Voluntari si ai papa in continuare niste bani pe liceul de la Gara aproape gol saau ai o idee geniala pe care o tii secreta?

  Răspunde
  • buftean
   buftean says:

   Imi poti spune cati angajati de la Tribunalul llfov sunt bufteni? Vorbeai de o groaza de chirii de la functionarii de la tribunal care aduc bani buftenilor. Eu nu vorbesc prostii, iti spun realitatea, am consultat organigrama tribunalului si nu vad decat o salariata din Buftea, nu ii dau numele, o fosta angajata la contabilitatea Primarie Buftea, in rest nimeni. Apropo de chiriile platite, ai avut dreptate, imi cer scuze ca nu te-am crezut, asa este, pe trasparenta bugetara, la tribunalul Ilfov din 249 angajati, mai mult de jumatate primesc bani pentru chirie peste 7 miliarde lei in primele 4 luni. Si apropo de liceu, nu exista director adjunct, nu exista clase cu 10 elevi. Daca nu crezi viziteaza acest liceu, si nu mai spune prostii.Apropo nu am spus nimic despre rezultatele de la bacalaureat, cred ca doare ca avem rezultate bune nu? SI sDACA VOI ATI ADUS LA SAPA DE LEMN ACEST ORAS, ADICA ATI DISTRU TOT CE INSEAMNA LOCURI De MUNCA IN ACEST ORAS, VRETI SA DISTRUGETI SI ACEST LICEU? Cat a stabilit CURTEA DE CONTURI ca are de incasat orasul de la unitatile pe car le-ai pomenit? Ce face primaria pentru a recupara aceste sume?

   Răspunde
 19. DAb
  DAb says:

  In completare,nu stiu de ce va agitati atat,liceul nu se inchide,doar isi schimba adresa,nu pleaca din oras cum nu pleaca nici cladirea lasata mostenire de Stirbey.

  Răspunde
  • buftean
   buftean says:

   Cladirea lasata mostenire de Printul Srirbey a fost pentru invatamanat.Ii schimbati destinatia. Cu drept vreti sa faceti asta?

   Răspunde
 20. Bogdan Tobă
  Bogdan Tobă says:

  Dar vreți să ne uităm și la cifre?
  Coform adresei oficiale a Tribunalului, in prezent are in schemă un număr de 32 de magistrați și 46 de posturi de personal auxiliar si conex. Din cei 32 de magistrați, nu știu dacă sunt 2 bufteni, salariile celorlalți 46 sunt foarte bune, așa că nu cred că e tragedie pentru bufteni in privința locurilor de muncă și naveta.
  Conform bacalaureat.ro, in 2016, la Liceul Dumitru Dumitrescu Buftea, promovabilitatea a fost de 38%, doar 70 din 181 de elevi inscrisi reusind. La Liceul Barbu Stirbey Buftea, promovabilitatea a fost de 25%, doar 29 din 112 elevii inscrisi reusind. Deci diferenta nu e asa mare, nici la numărul de elevi inscriși, nici la procentul promovabilității
  In privinta bugetului alocat pe 2017 de Primăria Buftea: Liceul BȘ – 1 738 500 lei , Liceul DD – 3 961 000 lei. Peste dublul la DD, deși performanța și numărul elevilor nu sunt de două ori peste BȘ… și mai știm câte milioane de euro (!!!) in plus s-au investit in ultimii ani in DD.
  Liceul BȘ are doar probleme de management, de imagine și de susținere. Nu e vreun fenomen ireversibil, el poate fi reabilitat lesne dacă se vrea!
  Tribunalul are deja terenul dat de primărie, bani de construcție găsește oricând la guvern, ministerul dezovltării, ministerul justției sau consiliul județean. Și dacă inisită poate fi construit acolo pe tarlaua Tamaș, să-i lanseze la apă terenurile proprietate personală ale primarului, pe care deja a introdus canalizare pe banii noștri.

  Răspunde
 21. George
  George says:

  Ca predictie va asigur ca Liceul va gazdui Tribunalul. O promisiune trebuie respectata. Citind cele de mai jos, nu credeti?
  Nr. unic (nr. format vechi) : 2567/93/2016
  UNITATEA ADMINISTRATIV TERITORIALĂ BUFTEA, PRIN PRIMAR PISTOL GEORGE Reclamant
  CURTEA DE CONTURI A ROMÂNIEI- CAMERA DE CONTURI ILFOV Pârât
  ___
  Nr. unic (nr. format vechi) : 2727/93/2012
  Nume Calitate parte
  SC RABON CREDIT SOLUTIONS ROMANIA SRL Reclamant
  PISTOL GHEORGHE Pârât
  PISTOL DANIELA ROXANA Pârât
  PISTOL MARGARETA Pârât
  ___
  Nr. unic (nr. format vechi) : 35641/299/2016*
  Nume Calitate parte
  MINISTERUL AFACERILOR INTERNE Reclamant
  COMISIA LOCALĂ BUFTEA PENTRU STABILIREA DREPTULUI DE PROPRIETATE PRIVATĂ ASUPRA TERENURILOR Pârât
  INSTITUŢIA PREFECTULUI – COMISIA JUDEŢEANĂ ILFOV PENTRU STABILIREA DREPTULUI DE PROPRIETATE ASUPRA TERENURILOR Pârât
  SERVICIUL ROMÂN DE INFORMAŢII Pârât
  Pistol Margareta Pârât
  Mihalache Dumitru Pârât
  MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE Intervenient
  UNITATEA MILITARĂ 0260 BUCUREŞTI Intervenient

  Răspunde
 22. buftean
  buftean says:

  Pe pagina PRIMARIA BUFTEA, a aparut un comunicat privind sediul TRIBUNALULUI ILFOV. Va multumesc pentru ajutor. Am castigat.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *