La presiunea publică, Pistol dă inapoi! Sau face o fentă?

Cred că e pentru prima oară in 5 ani când primarul Pistol iese cu un comunicat prin care pare că dă inapoi la presiunea publică! Până acum nu s-a coborât intr-atât incât să bage in seamă cetățenii revoltați, ceea ce ne arată clar miza meciului și faptul că reacția buftenilor l-a cam șifonat.

Oamenii au luat foc pe Facebook, articolele de pe site-ul nostru au peste 20 000 de vizualizări, iar elevii și profesorii au protestat in Centru, chiar in fața primarului.

Insă comunicatul poate fi foarte bine o capacană, un praf in ochi aruncat buftenilor, răul și primul pas fiind făcute deja, după ce dânsul a aruncat in spațiul public ideea cedării către Tribunal a Liceului B. Știrbey, și mutarea elevilor de acolo. La toamnă câți părinți iși vor mai indruma copiii către acest liceu, știind că există posibilitatea ca ei să fie apoi mutați in cămin, la celălalt liceu? Și uite așa liceul va muri ușor, până va fi pur și simplu prăduit.

.

Am citit bine comunicatul și iată ce am identificat in el:

 • a avut o loc o intîlnire intre primar și d-na director Eliza Constantin, de la Liceul D. Dumitrescu, unde s-a stabilit de comun acord “schimbarea temporară a destinaţiei imobilului fostului cămin” al liceului DD.

Atenție! Se specifică faptul că va fi pus provizoriu la dispoziția Tribunalului Ilfov! Conform celor relatate de primar la ședinaț consilului local, o astfel de discuție mai avusese loc, dar atunci d-na director a propus cedarea celuilalt liceu, B. Știrbey către Tribunal, motivând că acest cămin de la ei nu e potrivit. Pistol a repetat de două ori faptul că d-na Eliza C. a propus asta.

 • ni se comunică clar că: “potrivit art. 138 alin. (2) din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, consiliile locale pun la dispoziţia Ministerului Justiţiei,
  sediile necesare bunei funcţionări a instanţelor judecătoreşti şi a parchetelor.”

Cu alte cuvinte, n-au ce face, sunt obligați să pună la dispoziție Tribunalului o clădire a primăriei! O MINCIUNĂ ORDINARĂ! In fapt, articolul de lege la cafre face referire comunicatul, sunt fix așa:

[quote]Art. 138. – (2) Guvernul, Consiliul General al Municipiului București, consiliile județene și consiliile locale, cu sprijinul prefecturilor, pun la dispoziția Înaltei Curți de Casație și Justiție, a Ministerului Justiției, a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și a Parchetului Național Anticorupție sediile necesare bunei funcționări a instanțelor judecătorești și a parchetelor.[/quote]

Ca să pară că nu au incotro, au omis cu bună știință inceputul “Guvernul, Consiliul General al Municipiului București, consiliile județene, cu sprijinul prefecturilor” ! Deci nu doar Consiliul Local e obligat să pună la dispoziția Ministerului Justiției! E și treaba altora, noi am pus deja destule clădiri și terenuri la dispoziția parchetelor, judecătoriei și tribunalui!

 • ni se reamintește de Adresa Tribunalul Ilfov prezentată in ședința consiliului și că s-a amânat identificarea unei soluții optime.

NU! Soluția a fost indentificată de mult timp de Pistol, toată lumea știa, și a fost prezentată clar, cu subiect și predicat, nonșalant in ședință, astfel: “propun Liceul Barbu Știrbey”. Numai că nici prea mulți consilieri PNL nu au susținut pe loc ideea (cum a susținut-o Gioarsă de la PSD)! Poate de aceea i-a și băgat la final intr-o ședință la el in birou, timp de o oră. De obicei astfel de ședințe se fac inainte, să le explice ce și cum să voteze, nu după, decât dacă e nemulțumit de atitudinea lor!

Atunci s-a amânant decizia de a fi cedat liceul, nu s-a amânat identificarea unei soluții! Care chipurile ar fi fost indentificată acum, prin acest comunicat… Deci iată a a fost identificată și o altă soluție, afară de Liceul B. Știrbey, deși primarul a repetat obsedant in ședință că nu e există altă soluție in Buftea, decât cedarea liceului, sau Tribunalul pleacă in altă parte!

 • primaria Buftea a dat deja 10 000 de metri pătrați pentru construirea Tribunalului Ilfov

Traduc acest comunicat așa “Nu e vina mea, nu vreau nepărat, dar ne obligă legea, așa că le dăm un spațiu in cămin la liceul energetic, provizoriu, până iși fac clădirea lor pe terenul pe care l-am cedat lor! Nu știu de unde a apărut dezinformarea asta cu cedarea Liceului B. Știrbey”.

Nu ne asigură că ideea sa diabolică a picat, dar cum spuneam zilele trecute… bomba asta pe care a aruncat-o in Buftea s-ar putea să-i explodeze in față!

.

In peisajul ăsta, nici pana acum doamna director Marinescu nu a gasit de cuviinta sa transmita un mesaj public privind aceasta problema de interes local si nu pare a fi intreprins vreun demers pentru pastrarea simbolului orasului!

Cine tace e complice! Inteleg ca e la pensie, dar sa parasesti Titanicul asa pe ascuns, cand se scufunda cu istoria si copiii inauntru? Adevarat capitan, n-am ce zice! Cum o va retine istoria orasului? Felicitari cadrelor didactice si elevilor care au luat atitudine cu adevarat.

Semnati petiția din link-ul de jos, va rog, si dati mai departe… noi nu renuntam! Bravo pentru atitudine, avem 1-0, dar nu plecăm pe prima fentă!

Buftenii nu vor desființarea Liceului Barbu Știrbey!

comunicat1 comunicat2 . scris de Bogdan Tobă
]]>

13 raspunsuri
 1. Topai Emilian
  Topai Emilian says:

  Deja esti penibil ; vezi peste tot numai conspiratii; te vrei ziarist si formator de opinii ; te vrei reprezentant al opiniei publice ; gresit ; ai intrat in politica , si acum -vrei nu vrei – reprezinti punctul de vedere , si urmaresti interesele usr-ului. Macar recunoaste !

  Răspunde
 2. Bogdan Toba
  Bogdan Toba says:

  Interesele USR-ului? Pai sigur ca le urmaresc… Urmaresc sa informez bufetenii despre ce intentii aveti cu orasul asta, urmaresc sa nu acaparati definitiv orasul asta si sa nu spargeti cum vreti bugetul local. Astea sunt interesele USR-ului.
  Oi fi penibil, domnule consilier PNL .. E posibil sa fiu cand sunt așa pătimaș pentru comunitatea asta. Dar dumneavoastra, care ati sustinut ideea lui Pistol de a vinde liceul, cum sunteti?

  Răspunde
  • Topai Emilian
   Topai Emilian says:

   Fac precizarea ca la prezentarea cererii prin care Tribunalul Ilfov solicita o cladire :
   1) Am intrebat ca ” daca AR FI sa fie data cladirea liceului , ar fi data in proprietate , sau in folosinta gratuita , si am propus invitarea tuturor factorilor implicati , sau afectati in luarea unei decizii in acest sens; da aveti dreptate; am sustinut ideea d-lui Primar , in sensul ca D-lui a cerut sa gasim o solutie prin care sa mentinem Tribunalul Ilfov in Buftea – si de ce asta este important pentru comunitate putem vorbi altadata , si nu a solicitat sa vindem cladirea liceului , cum tendentios afirmati.
   2) Am afirmat ,intradevar , ca DACA cele doua licee ar functiona in aceeasi locatie , cheltuielile de functionare ar scadea foarte mult ( sunteti economist si cred ca nu am facut o afirmatie falsa ) , dar repet , in vederea luarii unei decizii de catre consiliul local am cerut , ca de altfel si ceilalti consilieri locali , si am propus invitarea tuturor factorilor implicati , sau afectati , intr-o sedinta de consiliu viitoare, propunere cu care si dl. Primar a fost intru totul de acord .
   Deci : 1.) Ori nu ati auzit tot ceea ce am spus, ori nu ati inteles cele spuse de mine , si aveti o problema – medicala sau de intelegere , pe care trebuie sa o rezolvati;
   2) Ori ati auzit si inteles foarte bine , dar prezentati problema , dezinformand , ca si cum ati fi in campanie electorala pentru alegerile din 2020; aceasta este tactica USR-ului ; Poate din cauza unor astfel de oameni Nicusor Dan a ales sa paraseasca de buna voie partidul fondat de dansul , si al carui proaspat presedinte ales in mod democratic era ?

   Răspunde
 3. bizu
  bizu says:

  Constat Bogdan ca voi, usr ,urmariti sa nu fiti urmariti
  atat la nivel local cat sila nivel national usr spune doar : “nu e bine” sau” nu suntem de acord ”
  dar niciodat nu spuneti cum e bine sau cum ar trebui facut …..
  va dati sustinatorii dreptatii si corectitudinii dar nu puteti justifica finatarea din campania electorala . Asta la nivel national . La nivel local e si mai rau .

  Răspunde
 4. George
  George says:

  Domnule bizu (bizu e numele ssau prenumele?) cum sa va sugereze usr daca dvs. sunteti remunerat sa prestati comunitatii, iar domnul cu rang de demnitar mai bine platit ca dvs. are responsabilitati ridicate ca ordinator de credite?
  Ma uimiti. Ar fi trebuit sa stiti pana acum ce trebuie sa faceti.
  Daca va consoleaza, ce faceti pentru seful dumneavoastra este vizibil deci statul de plata va va fi semnat ca si pana acum.
  Omul de afaceri pe care l-ati ales sa va hotarasca soarta apreciaza acest tip de oameni, intr-o anumita masura a nivelului esalonului inferior.
  Sunteti un fundas care acopera bine zona. Sper sa nu intelegeti gresit aceasta ultima propozitie.

  Răspunde
  • bizu
   bizu says:

   domnule george ,obdserva ca ati avut tentativa sa intetelegeti ce am vrut sa spun : usr este un grup /adunare/gasca care are ca baza a discursului ” politic ” cuvantul NU .
   Indiferent ce ar face oricine nu e in usr si mai nou chiar si cine e in usr si da semne ca ar vrea sa faca ceva , sare grupul /adunarea/gasca si striga NU .
   probabil ca isi vor schimba numele in uniunea NU schimbati romania

   Răspunde
  • Topai Emilian
   Topai Emilian says:

   Ardelean Adina, stomatoloaga centrului; eu am fost demis pentru ca m-am impotrivit cedarii centrului, trecut la serviciul administrativ , si in plus am avut interzis in centru prin nota scrisa de conducerea SPSPC Ilfov ,actualul DGASPC. Se poate verifica.

   Răspunde
 5. George
  George says:

  Domnilor e usor a topai in jurul oportunitatilor pe care ti le confera apropierea de oameni care acced temefemer la functii de putere. Nu trebuie decat sa taci cand altii vorbesc si sa ceri cand altii se sfiesc sa o faca.
  A nu se confunda cu numitul Topai nume propriu

  Răspunde
 6. George
  George says:

  Tocmai ce ati confundat a topai ca verb cu propriu nume sau mai pe scurt ati intrat ca taurul in “oportunitati”. A fost o reactie generata de framantari?
  Intrebarea pe care ati lansat-o este o invitatie la a afla ce se stie din ce ati faptuit. Nu intentionez sa-mi consum timpul raspunzandu-va. Propriile fapte va vor insoti mereu. Nu se vor dilua in paharele de sprit, nu vor arde printre fripturici, si nu vor fi strivite de semnaturile grele.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *