Un fel de raport de activitate pe 2016

Acum că sunt politician, sunt nevoit să mă și laud. Nu-mi face nicio plăcere, dar mă sacrific, n-am ce să fac, așa scrie la carte. Nu am făcut vreo scofală, dar aș vrea să vedem și raportul anual de activitate al fiecărui consilier local, căci legea ii obligă să il publice. Măcar in vară, când se implinește un an de mandat.

In link-urile următoare o să găsiți activitățile mele din 2016, legate de Buftea. Un fel de raport de activitate pe care sunt obligat moral să-l fac, dacă tot am intrat in politică și doresc să conving buftneii că suntem o variantă sinceră și implicată.

In martie am lansat ideea de a candidat independent pentru funcția de consilier local și am fost impresionat de reacția multor bufteni, de toate vârstele și de toate categoriile sociale. Am strâns in modul cel mai corect cele 500 de semnături, pentru că m-au ajutat mulți. Nu mi-am făcut niciun fel de campanie, nu am cheltuit niciun leu, și am obținut funcția lejer, cu 600 de voturi, peste UNPR, PMP, și M10. Probabil am fost unicul candidat din țară care s-a inscris doar pentru funcțian de consilier, nu și pentru cea de primar. Asta pentru că nu sunt pregătit pentru așa ceva și nu am vrut să o fac doar pentru notorietate, mi-am știut mereu limitele și lungul nasului.

Sa candidez ca independent pentru Consiliul Local Buftea?
Semnează pentru Bogdan Tobă – Candidat independent pentru Consiliul Local Buftea!
Bogdan Tobă, cu voia dumneavoastră, consilier local independent! Pistol, un nou mandat.
Rezultate Alegeri Consiliul Local Buftea 2016

.

După ce a inceput campania, am aflat că eram obligat să-mi desemnez mandatar fiancniar, adică un contract cu un contabil, chair dacă nu folosesc niciun leu in campanie. Am recunoscut public că nu am avut contabil, fără să mă intrebe cineva, și in baza a ce am recunoscut eu, ceilalți consilieri mi-au invalidat mandatul. Cel mai probabil nu ar fi verificat ei dacă am avut contabil, dar am ținut să recunosc asta, căci nu-mi place să merg pe burtă și să fiu băuit după de ceva după validare.

Probabil nu-mi va fi validat mandatul de consilier local!
Vaida viceprimar, Tobă afară!

.

Am spus clar ce voi face din postura de consilier in primul link de la inceputul articolului, practic promisiunile mele electorale. Voiam să fac ceea nu face niciun consilier local in momentul ăsta, toți fiind teleghidați de Pistol. Am venit chiar și cu 20 de idei pentru un viitor primar, practic un program simplu și realizabil cu care aș fi putut candida eventual la acea funcție. Dar il făcusem doar să dau idei primarului și să arăt cât de simplu e să avem un oraș schimbat in bine.

20 de idei pentru un viitor primar – Partea I
20 de idei pentru un viitor primar – Partea II
20 de idei pentru un viitor primar – Partea III
20 de idei pentru un viitor primar – Partea IV

.

Nu știu dacă vă dați seama din link-urile de sus, dar m-am chinuit mult pentru candidatura asta, mai ales cu doi copii acasă și un job de 10 ore pe zi. N-a fost să fie din cauza unei legislații stupide, făcute clar să bage bețe in roate independenților, a unor consilieri care nu m-au vrut acolo de frică și din cauza lipsei unei echipe proprii, care te poate ajuta mult.

.

Chiar dacă nu am fost validat mandatul de consilier, am mers in fiecare lună la ședințele coniliului lcoal ca simplu cetățean și v-am povestit, cu tot cu documente, ce lucruri ciudate se intâmpla acolo. Intre timp, ca o laudă tristă, am rămas singurul din oraș care face opoziție primarului!

De la sedinta Consiliului Local Buftea – 29.07.2016
De la sedinta Consiliului Local Buftea – 30 august 2016
Despre ziarizda nasoală din ședința de consiliu
Cum m-a scos Pistol la tablă in fața Consiliului Local
Rectificarea hotararii Consiliului Local privind terenul donat de familia Pistol
Cum a fost singur contra consilierilor locali

.

Am adus in atenția publicului și treburile bune care se intâmplă in Consiliul Local

Consiliul Local Buftea susține financiar beneficiarii burselor de studiu in străinătate și elevii cu rezultate de 10
In sfarsit, Primaria Buftea intentioneaza sa construiasca un parc in Pepiniera!
Liber la pescuit pe lacurile din Buftea! Vor fi ale noastre?
.

Din păcate, primarul Pistol i-a luat sub aripa lui pe toți consilierilor locali și le-a interzis tuturor să anunțe data ședințelor, ordinea de zi, documentația, nici măcar de la Relații cu Publicul nu mai poți afla nimic. Pare greu de crezut? Incercați!

După o frământare indelungă, am luat decizia să mă implic mai mult in politică, căci altfel nu poți schimba mare lucru. In iulie m-am inscris in USR si am fondat filiala Buftea, al cărui președinte am fost ales. După doar o lună, filiala a obținut 11.6% in Buftea la alegerile parlamentare și e in curs de creștere și consolidare. Am demascat blatul local de la Buftea, intre PSD si PNL, blat care nu se va termina aici.

Nu voi mai fi singur… Cine mă ajută să formăm Uniunea Salvați Romania – Filiala Buftea?
VIDEO: Despre blatul PSD Buftea – PNL Buftea
 Cu sau fără mandatul de consilier, o să vă demonstrez că aveți cu cine!

.

Pe parcursul anului m-am implicat in diferite activități civice, prin care am incercat să aduc la cunoștința publicului diverse informații pe care primăria le ascunde, dar și să pun presiune pe autorități să-și facă treaba.

Cam ce ar trebui să facă un consilier local când autoritățile dorm!
Ce s-a intâmplat cu persoana fără adăpost care dormea in fața primăriei
La sesizarea mea, CFR a reparat gardul de sub pasarela
Când se va deschide piața și când va funționa site-ul primăriei
Continua incalcarea Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională
Pistol siluieste din nou Legea 544/2001
Intersectia de la Penny, stupida si total nesemnalizata!
Pepiniera: un uriaș spațiu verde pe lac, comoara ascunsă a orașului ce va fi prăduită!

.

Am mediatizat și am susținut activități și oameni din comuntiatea locală.

Retrospectiva COMUNITATE – Buftea 2016
Buftea, respira! Pegas Duatlon Buftea văzut de un intrus
Bogdan Talasman va fi sustinut de Primaria si Consiliul Local Buftea
 .
Prin pagina mea de Facebook Expresul de Buftea  am  mediatizat evenimente locale,  chiar și activitatea primarului, am informat buftenii, am pus anunturi utile, semnale de alarma, probleme ale comuntiatii, inclusiv la sesizarea buftenilor.
A trecut anul electoral, au apărut și amenințări, presiuni, am fost nevoit să-mi inchid și afacerea de lângă primărie, dar nu dau inapoi.
 .

]]>

1 răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *