20 de idei pentru un viitor primar – Partea IV
Continui cu ultimele 5 idei pentru viitorul orasului, pentru un viitor primar.
20 de idei pentru un viitor primar – Partea I
20 de idei pentru un viitor primar – Partea II
20 de idei pentru un viitor primar – Partea III
16. Organizarea de evenimente la nivel national
Buftea trebuie sa iasa din anonimat prin gazduirea si organizarea de evenimente mari care sa atraga public numeros si chiar bani. Avem spatiu, zona verde, lacuri, paduri, avem apropierea de capitala, avem si public local. Deocamdata gazduim doar Triatlonul, care trebuie sa devina o traditie, si Summer Well, desi e un eveniment privat.
Cat de bine s-ar lipi un festival de film la Buftea? Un traseu cicloturistic? O competitie de pescuit? Un festival folcloric? Campionatul national de spart seminte?
Din păcate, din cauza unui patriotism local dus la extrem, mulți vor fi deranjați de orice fel de eveniment de amploare. Muzica prea tare, aglomeratie mare, parcari blocate, bucureșteni cu impresii, etc… Prea puțini iși dau seama cât de mult putem câștiga din așa ceva! Avem exemplul recent cu Gașca Zurli adusă de cei de la Știrbey, când nu am știut să primim câteva mii de bucureșteni. Am ținut parcările de la judecătorie inchise și goale, iar după ce poliția le-a sugerat să parcheze pe trotuare, să nu blocheze străzile, le-am scuipat parbrizele și le-am rupt ștergătoarele, că la noi nu se parchează așa, noi nu suntem țărani.
17. Politica afara din scoli!
Suna a barfa, dar am primit foarte multe mesaje de la parinti nemultumiti despre ce se intampla in scolile buftene. Deocamdata le e frica sa vorbeasca, sa nu sufere copiii, dar nu va iesi prea bine daca se deschide robinetul.
E foarte curios cum s-a cultivat traditia asta in Buftea, ca multe cadre didactice sa intre in politica locala, afara de directorul de la Scoala 2, restul fiind adanc implicati in politica, majoritatea consilieri din partidul primarului. Asta naste multe discutii, multe frustrari, conflicte, trafic de influenta, si alte probleme.
Si totusi in scoli sunt probleme… Cadre didactice care nu-si fac bine treaba, altele marginalizate, incidente violente musamalizate, probleme de securitate, de dotari , reabilitarea liceului nu s-a incheiat nici dupa 4 ani, desi termenul era de un an si jumatate (vezi foto sus), diferiti indivizi care vand chestii in scoala, carti, pixuri, servicii foto/video, religia obligatorie, treceri de pietoni nesemnalizate in zona scolilor, chiar si incredibile acuzatii de pedofilie! Să vă mai zic de personal care tușeste in mâncarea copiilor sau care urlă animalic la copii mici? Mi-e teamă că o să mai vorbim despre asta…
Pistol s-a implicat destul, ce-i drept, in privința copiilor, a organizat cluburi, cursuri și concursuri, dar nu cădeți in capcană, dragi părinți! El și-a asigurat voturile voastre, dar nu știți câți bani se scurg și in buzunarele cui, deși ar fi simplu să ne spună, că transparența e impusă de lege.
18. Pasarelă peste calea ferată de pe Bulevardul Muncii
Cetățenii de aici au contribuit enorm la victoria domnului Pistol in 2012 si vor face la fel si acum. Le-a făcut trotuare, canalizare și asfalt, dar ei incă traversează la pas magistrala de cale ferată care taie strada in două. Copiii traversează zilnic șinele de calea ferată să merargă la școală și inchipuiți-va cum o fac iarna, pe viscol sau pe ceață!
Pistol le-a promis si in 2012 si acum că le face pasaj subteran, să trecă și cu mașinile, fiind chiar drum județean. E un basm, stați liniștiți, și oricum nu știu dacă și-ar dori locuitorii străzii trafic rutier pe acolo, pe unde au fost obișnuiți cu liniște. Toți primarii au promis ferm locuitorilor de aici că vor rezolva problema! Chiar nu s-a găsit până acum o soluție să se amenajeze o amărâtă de pasarela ca pe DN sau ca cea de la liceu de la gară (care apropo, mai e puțin și cade, la naiba!)? Sau un pasaj subteran impuțit ca in orice gară? Cât de mare ar fi fost efortul? Sunt sigur că UE ar fi alocat oricând bani pentru un astfel de proiect amărât!
19. Reabilitarea sediilor Politia, Pompieri și Policlinică
Ați văzut cum arată aceste sedii? O rușine! Nu se poate așa ceva… avem pretenții de la medici, pompieri și polițiști, dar nu le oferim condiții de lucru.
Sediul preistoric al Politiei Buftea
Policlinica Buftea a ajuns coteț de câini
20. Gestionarea serioasă a locurilor de parcare
Imediat cum a preluat controlul primăriei, Pistol a majorat taxa de parcare cu 40% . Nejustificat și abuziv! Cetățenii nu au primit nimic in schimb, din contră, nici măcar nu s-au mai trasat liniile parcărilor cu vopsea și nu s-au mai numerotat locurile. Nu există noțiunea de „intreținerea parcărilor”, cea care a motivat mărirea taxei și nu răspunde nimeni dacă cineva iți ocupă locul tău zile in șir. Mai mult, dacă nu plătești la inceputul anului, vei plăti penalizări.
S-au amenajat mult mai multe parcări, chiar și lipite de trecerile de pietoni și de intersecții, pentru a incasa mai mult, dar cu toate astea, nu sunt mai mult de jumătate ocupate. O soluție ar fi scăderea taxei și gestionarea serioasă. Poliția locală trebuie să amendeze pe cei care parchează ilegal sau pe locurile altora! Fără să exagereze totuși, pentru evitarea tensiunilor. Dacă taxa ar fi mai mică și toată lumea ar ști că locul pe care il plătesc e garantat sau că dacă vor parca aiurea vor fi amendați, lucrurile vor sta altfel. Acum, in unele zone e haos, bani la buget puțini, iar cetățeanul oricum nemunțumit.
Pe 5 iunie vom fi chemati din nou sa semnam un contract de gestionare a orasului pe urmatorii 4 ani. Din pacate nu avem cultura necesara sa putem sa ne dam seama cat de importante sunt aceste alegeri. Ne vindem votul, ne lasam convinsi de promisiuni fantasmagorice, nu mergem la vot sau pur si simplu votam pe cel mai cunoscut. Asa s-au derulat alegerile intotdeauna in Buftea si-am ajuns ca in anul 2016 sa avem un oras cu multe neajunsuri. Localitati care deunazi se aflau mult in urma orasului Buftea, spre exemplu Mogosoaia, sunt acum puternic mediatizate si vizitate de bucurestenii dornici de aer curat si verdeata, asta in timp ce Buftea se surpa, la propriu, sub presiunea incompetentei si a coruptiei.
Cat de dezechilibrate sunt lucrurile in orasul asta daca ne scremem 4 ani sa facem niste trotuare de doua palme dintr-un ciment de cea mai proasta calitate, pe soseaua principala, emblema orasului, dar in campanie discutam de faurirea de pasaje sub si supraterane, de centuri ocolitoare si trenuri rapide directe la metrou, de sensuri giratorii si de constructia de cinematografe?!
Cat de naivi suntem sa credem in construirea de noi gradinite si crese in conditiile in care de mai bine de 4 ani liceul Dumitru Dumitrescu zace inchis?
Ne excitam cand citim pe pliante ca vom accesa programe europene pentru contruirea de locuinte dedicate tinerilor dar suntem total impotenti cand vine vorba de posesorii de apartamente ANL care doresc sa-si cumpere imobilele sau de tinerii care au obtinut deja un teren in baza legii 15/2003.
Sorin Ovidiu Vantu, mentorul hotilor, da din casa intr-un interviu si sustine ideea conform careia cu cat candidatul este mai vizibil cu atat indicele de coruptie este mai mare. N-as putea sa contrazic un om care si-a dat doctoratul in combinatii si hotii! Are dreptate!
Partidele, aceste grupuri infractionale organizate, isi cauta reprezentanti locali in imediata proximitate a alegerilor. Nu exista reguli si nici triaje. Nu intereseaza pe nimeni cat de competenta este persoana respectiva, viitorul candidat, sau daca a facut ceva pentru comunitate. Nu intereseaza nici macar daca este cercetata intr-un dosar de coruptie si constat uluit ca Vanghelie, cercetat pentru cel mai mare prejudiciu produs de un primar in functie, 90 de milioane de euro, va castiga din nou primaria sectorului 5.
Felicitari “magna cum laude”, draga popor! Continuam impreuna, continuam tot asa!