De la sedinta Consiliului Local Buftea – 30 august 2016

Ce a fost mai interesant in ședința din luna august v-am povestit deja, proiectele de pe ordinea de zi fiind neinteresante și votate in unanimitate, fără discuții. Practic ședința a durat doar 40 de minute cu tot cu discutearea adreselor primite de Consiliul Local.

Ordinea de zi sedinta august 2016

La un singur proiect a existat o abținere, la cel prin care se modifica traseul RATB, pentru că la Străulești s-a deschis circulația intr-o zonă, micșorându-se astfel traseul. Horia Bobei s-a abținut, fără să dea explicații. Nici nu cred că ar avea.

Ședința a inceput totuși cu un moment tensionat, când Pistol l-a certat serios pe Bobei, cu ridicat in picioare in fața clasei, pentru că acesta ar fi reproșat pe un ton nepoliticos doamnei secretar Mihaela Anghel că nu au fost informați și consilierii ALDE despre depunerea de coroane de la Monumentul Eroilor.

Probabil doamna secretar s-a plâns primarului, iar acesta a luat măsuri, atenționându-l pe Bobei că doamna nu e angajata lor. Un pic acolo tot e, dar și Bobei are un ton nepoliticos când se supără. Nefericită totuși intervenția primarului pe un tot superior, cu celebra intrebare becaliană “care e problema?”, și care, ca un vătaf pe tarla l-a invitat practic pe consilierul ALDE să-și vadă de treaba lui de consilier și să nu se bage in seamă cu oamenii mari… “Monumentul e tot acolo, nu a plecat nicăieri, vă puteți duce oricând să depuneți coroane!” Bobei n-a ripostrat. Eu era să fac o criză de râs. Amar. La capitolul diplomație și comunicare (vezi si discutia cu mine) primarul acesta e repetent și tocmai din cauza asta te intrebi cum face de e atât de popular in oraș?

Ședința a continuat cu “diverse”.

DIVERSE 5 VOINTA

Clubul privat Voința Buftea dorește să fie susținut cu 100 000 de lei pentru a forma o echipă de fotbal care să incerce promovarea in liga 3. Am considerat mereu utilă o echipă de liga 3, care poate fi susținută cu o astfel de sumă, dacă mai atrage și sponsori, căci fără “echipa mare” nu va crește niciun junior cum trebuie, nu vor avea o țintă, o motivație, desi au rezultate foarte bune.

Pănâ acum, Pistol nu a vrut să susțină și o echipă de fotbal, chiar dacă acest club e al unor apropiati ai săi. De aceea m-am mirat când am văzut solicitarea acestora (Ion Tătulică mai precis) și eram sigur că se va aproba fără probleme. Nu am cum să cred că Ion Tătulică făcea această solicitare către consiliu fără să vorbească in prealabil cu Pistol.

Surprinzător, Pistol a propus amânarea deciziei pentru că e nevoie de justificări serioase pentru a acorda această sumă, nedorind să aibă probleme cu Curtea de Conturi. De acord. Dar nu putea să le spună celor de la Voința asta inainte ca ei să solicite suma, căci repet, nu cred că ei și-au permis să trimită solicitarea scrisă fără să discute cu Pistol. Și o făcuseră pentru că toată suflarea fotbalistică locală știa că primarul e in sfârșit de acord cu susținerea echipei! Ceva l-a făcut pe primar să se răzgândească brusc? Toți consilierii au fost de acord cu amânarea până vor fundamenta cum trebuie solictarea.

In media de specialitate a apărut imediat un articol in care se spune că Pistol s-a răzgândit… Vointa Buftea, proiect mort. Meciul din prima etapă a fost amânat.

.

DIVERSE_1_BUGA_ROXANA

Este vorba de o studentă care solicită sprijin financiar după ce a obținut o bursă in Portugalia. Tatăl său a fost prezent și a explicat câte ceva. E o bursă de 6 luni, universitatea ii asigură 300 de euro pe lună, iar pe langa asta si ce pot suporta părinții, ar mai avea nevoie de incă o sumă de bani.

Consilierul PSD Sergiu Costea a ținut să ia cuvântul și să susțină demersul studentei. Intrebat fiind care e suma pe care o solicită, părintele nu a putut specifica. Consilierul Mihai Cojocariu a propus 5 000 de lei. Părintele a fost indrumat să facă un fel de deviz, cam ce costuri ar presupune, cât are și ce ar mai putea completa consiliul local. Deci s-a amânat.

Voi puteți să vă intrebați dacă Porto e un oraș scump, cât iți trebuie să trăiești acolo ca student, câti studenți bufteni au fost, sunt si vor fi plecați cu burse afară și dacă trebuie toți susținuți de consiliul local?

.

DIVERSE_2_STOICA_DANIELA

Un părinte propune premierea celor doi elevi ai scolii nr. 1, care au luat nota maxima, 10, la Evaluarea Națională de anul acesta. S-a propus initial 1 000 de lei, apoi s-a hotarât să fie premiați cu 2 000 de lei, după aprobarea unui regulament.  Și guvenul a propus printr-un ordin premierea celor 253 de elevi din tară care au obținut nota maximă, cu 1 000 lei. Bănuiesc că nu e ilegal să fie premiați din două părți.

.

DIVERSE_3_GRANDHOSPITALITY

Aici o firmă propune conciliului local să intre intr-un grup local cu finantare de la un program de pescuit si afaceri maritime. Adică vor să ne asociem cu lacurile noastre și să facem nu știu ce impreună cu ei. Lacurile incă nu sunt ale noastre, iar primarul nu a fost de acord, chiar dacă vor fi cândva ale noastre. A spus că ne putem ocupa singuri de lacuri și de amenajarea loc, de ce să le dam la alții?

De acord, dar pe acelasi principiu, de ce am intrat in Asociatia de Dezvoltare Intracomuntiara Apa-Canal Cosntanta? Nu puteam să atragem singuri fonduri europene, să ne facem singuri canalizarea și să punem un preț decent? Au mai făcut și alții.

.

DIVERSE_4_VINTILA_FLORIN

Un alt părinte solicită ajutor de urgență pentru fiul său care a obținut premii la concursuri de interpretare și participă la Mamaia Copiilor și Vocea României. Pistol spune că nu e normal să susținem pe cineva care are deja contract cu o firmă de impresariat, că dacă ar fi de la cluburile locale ale primăriei ar fi fost altceva.

Poate e prea curând să fie susținut și ar trebui să aibă rezultate la nivel național, dar sună a discrimiare. Adică dacă nu e la doamna Geovana la cor, nu ne interesează chiar dacă e din Buftea? Deci asta inseamnă că alți tineri care fac performanță nu vor fi susținuți niciodată că nu sunt de la primărie? Radu Fluerariu, campion al Uniunii Europene la sah, C-tin Lupulescu, multiplu campion național la șah, Cătălina Filip cu academia ei de copii să-și ia gândul? Dar Bogdan Talașman care e susținut deși e la un club privat de raliu?

Normal ar fi să fie susținuți sau premiați toți tinerii bufteni care au rezultate notabile la nivel național, indiferent la ce club activeaza, ca cei de mai sus, plus Marian Ispir, component al naționalei de rugby și handbalistul Ionut Nistor, unul din liderii nationalei Romaniei Under 21 .

DIVERSE_7_PC_SPLAY (3)

Firma Prelucrarea Cărnii Splai SA propune Consiliului Local Buftea să-i cumpere sau să-i inchirieze terenul de 2 123 mp pe care aceasta il deține pe strada Mărășești din Atânați, probabil cel din capăt de lângă lac, unde era Abatorul. Fără discuții se aprobă in unanimitate, primarul considerând că ar putea face ceva pentru biserică acolo.

Deci orice firmă, dacă n-are ce face cu un teren, poate propune primăriei să-l cumpere și aceasta o va face pentru că s-ar putea să ne trebuiască la ceva!

.

In final, domnul consilier PNL Marica Florea propune realizarea de branșamete electrice in zonele unde se desfășoară evenimente, la Calul Bălan și in fața Primăriei. Dânsul spune, ca specialist, știe foarte bine că e mare nevoie să nu se mai chinuie ca data trecută… “nici nu știți ce am pățit la Triatlon!” Nu am ințeles exact care a fost treaba dânsului acolo ca specialist, ba mai mult, a spus că se poate ocupa el de asta. Are vreo firmă in domeniu cumva, lucrează la Enel sau o face voluntar? Mi s-a părut că era să se dea de gol cu ceva…

Mai departe a urmat ce v-am povestit deja:

Cum m-a scos Pistol la tablă in fața Consiliului Local

Cum a fost singur contra consilierilor locali

]]>

1 răspunde
 1. 460B
  460B says:

  460B este o alternativa bunicica.
  Dimineata este foarte mare aglomeratie. Peste zi este o mare perioada de timp cand autobuzele nu circula. Cred ca ar trebui putina implicare din partea primariei pentru suplimentarea autobuzelor.
  Nu ma pot pronunta cati dintre calatori au abonament. Acest lucru nu intereseaza pe nimeni atata timp cat primaria plateste cota sa.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.