20 de idei pentru un viitor primar – Partea II
Eu, doar candidat independent pentru Consiliul Local, n-as putea implementa aceste idei, dar poate inspir pe vreun candidat la functia de primar. Luati-le, sunt gratis, puneți-le in programul vostru electoral și poate incercați si aplicarea lor in viitorul mandat.
Daca aveti si voi idei pentru viitorul primar, va rog sa le expuneți. Sunt numerotate, dar nu in ordinea importantei.
20 de idei pentru un viitor primar – Partea I
6. O adevarată presă locală
Buftea are 20 000 de locuitori si multi vecini interesati de orasul nostru, dar a avut pana acum numai fițuici electorale penibile, scoase pe banii noștri și pe care nu le vede aproape nimeni. Fiecare primar a sifonat banii prin aceste ziare pentru a-și plati oamenii de casă din banii noștri, aceștia publicând doar materiale care ridică osanale primarului, nimic util comunității.
E 2016 și nu s-a schimbat nimic! E nevoie de o presă locală și ea poate fi făcută cu buget foarte mic, sub cel actual, si poate fi cu adevărat folositoare. Ziarul poate fi realizat de 5-6 elevi de clasa 12-a, voluntari, care ar putea fi interesați de o viitoare carieră in jurnalism. Știu despre ce vorbesc, ziarul poate fi făcut excelent din entuziasm, acest voluntariat fiind benefic elevilor la o viitoare angajare in domeniu. Tot elevii pot concepe și implementa foarte ușor și foarte ieftin și varianta on-line a acestui ziar, căci e nevoie și de așa ceva in 2016.
Ceva cu adevărat senzațional ar fi inființarea unui radio on-line. Nu e deloc costisitor și poate fi intreținut lejer tot de elevi voluntari care și-ar dori o carieră in presă. Avem nevoie de distracție, educație, informații și dezbateri! Daca vă pare exagerat și nesustenabil, e pentru că am fost obișnuiți aiurea până acum.
7. Initierea proiectului „Susține afacerile locale!”
Am vorbit despre aceasta idee aici… Susține afacerile locale! De ce să o faci? Primaria Buftea poate initia un proiect pe termen lung, deloc costisitor, care sa schimbe mentalități și să ajute afacerile și comunitatea locală.
8. Eliminarea surselor de tensiune locală
Sunt multe probleme mărunte in Buftea care generează și acumulează tensiuni la nivel local, toate spărgându-se in capul primarului. Pentru că le ignoră, ele se adună intr-un bulgăre de zăpadă care pleacă la vale, luând proporții. Exemple:
- problemele de circulație – parcările aiurea, blocarea trecerilor de pietoni, viteza pe străduțe inguste,
- lucrările de infrastructură fără cap și fără respectul față de populație
- birocrația
- transparența și comunicarea primăriei cu cetățeanul
- educația și siguranța in școli
- discriminarea cetățenilor și tratamentul preferențial
9. Construcția unei creșe și a unei grădinițe
Dacă aveți copii, știți probabil cât de mare e nevoia de așa ceva! Copiii stau destul de inghesuiți in actualele grădinițe, uneori dormind in acelați loc unde mănâncă. Spațiile de joacă sunt extrem de mici, atât in interior, cât și in exterior. Mai mult, nu există creșă in Buftea, care să primească vreun copil mai mic de 2 ani!
Este una din marile promisiuni electorale ale domnului Pistol, promisiune care nu a fost realizată! In schimb a realizat o biserică mare in Studio și a scurs sute de mii de euro către religie. Judecați voi care sunt prioritățile!
10. O echipă locală de fotbal
In momentu acesta, Buftea nu mai are echipă de fotbal care să o reprezinte in ligile campionatului national. Cand a avut și a făcut preformanță a inghițit milioane de euro din buget. Nu e ok așa, dar nici fără. Avem copii mulți la Clubul Voința Buftea care se descurcă foarte bine in campionatele de juniori, dar ei nu pot evolua daca nu au o echipă de seniori, de la care să invețe și la care să tindă! Nu pot crește fără așa ceva.
O echipă locală se poate ține și cu bani puțini in liga 3, avem nenumărate exemple daca ne uităm in componența clasamentelor regionale, unde sunt multe comune mici reprezentate. Dacă cineva ar vrea mai mult, nu are decât să se implice și să-și investească banii proprii. Vrem, nu vrem, alături de biserică și cârciuma, fotbalul este unul dintre stâlpii comunității. Baza sportivă e deja acolo, oameni pricepuți avem, nu mai trebuie investit decât in niște salarii și o să vină sigur și publicul. Rețineți, bani pentru fotbal au fost mereu, dar s-au scurs aiurea! Exista fotbaliști bufteni foarte buni care ar putea fi convinși să se intoarcă acasă!
Avem exemplul Voința Crevedia, care cu bani puțini (ai unui investitor) e aproape de promovarea in liga 3. Știți cât de simplu și ieftin ar putea fi primită la noi pe stadion și redenumită Voința Buftea?
Va urma
.
]]>
Lasă un răspuns
Want to join the discussion?Feel free to contribute!