NOUTATI
 • Avem o noua pagina de Facebook : facebook.com/ebuftea !

Articole asemanatoare

23 Comentarii

 1. 1

  EugenD

  Interesant momentul cu „am făcut tot ce ne-a zis RAJA”! E o linie atât de fragilă între legal și ilegal în această afirmație încât mi-e și frică să comentez. E inutil să spun, consilierii trebuie să facă tot ce le cer cetățenii, în spiritul și litera legii, nu ce le zice…..o societate comercială, care în mod evident și de necontestat are interese economice.

  Constat amuzat, din nou, ce mare țeapă a luat PSD-ul de la Pistol! Pesediștii cred oare că inaugurarea fastuoasă a stației de epurare, cu fanfară, politicieni și presă, s-a făcut de pe o zi pe alta, așa cum Pistol s-a justificat? N-au decât să se îmbete cu apă chioară, nici pâinea de protocol nu era gata de pe o zi pe alta! Inaugurarea a fost premeditat organizată fără să fie invitați consilierii. Campania locală era aproape iar Pistol trebuia să fie singurul „făuritor” de bine din oraș. El trebuia să apară pe 7 din cele 6 pagini ale ziarului de campanie electorală plătit de primărie din banii noștri și menținut în viață, culmea, tocmai cu sprijinul PSD.

  Probabil pesediștii n-au observat nici că decizia de a se rămâne la un consiliu de 18 membri este luată de Pistol tot în defavoarea lor. Conform calculelor matematice, dacă s-ar fi ajuns din nou la redistribuire, PSD ar fi obținut încă un post de consilier. Ei erau următorii după ALDE și PNL care au primit deja câte unul. Pistol n-a dorit nici acest lucru pentru că i-ar fi stricat socotelile. N-ar mai fi avut majoritate absolută în consiliu și-ar fi trebui să negocieze funcția de viceprimar.

  Mi se pare incredibil de inegal modul în care Pistol a tratat PSD Buftea după 4 ani în care PSD nu numai că i-a votat tot fără să cârâie, ci chiar a spălat imaginea primarului în mediu online. Aș spune chiar mârlănesc dar deh, să le fie învățătură de minte…

  Raspuns
 2. 2

  Iulian

  Nu e la limita ci e pur si simplu ilegal. E si normal sa iti fie frica sa comentezi din moment ce la data semnarii contractului cu RAJA erai in sistem. :). As vrea insa sa spun ca la fel de nelalocul ei este si adresa celor de la RAJA care mie imi suna a amenintare si nu a informare. Cum ar veni ne-au spus ca trebuie schimbata instalatia si de 4 ani tot orasul e un santier, ne-au zis ca trebuie sa platim mai mult ca nu se poate calitate pe bani putini si s-au dublat facturile….si acum cand lumea reactioneaza pe buna dreptate ca ni se livreaza aceeasi mizerie la robinet, ni se atrage atentia ca o sa platim cu varf si indesat daca indraznim sa reactionam… Acesta este rezultatul a ceea ce spunea domnul consilier…am facut tot ce au vrut… am votat tot ce au vrut..

  Raspuns
  1. 2.1

   EugenD

   ” E si normal sa iti fie frica sa comentezi din moment ce la data semnarii contractului cu RAJA erai in sistem. :).”

   Hahaha! Ce putere decizionala aveam eu in aceasta speta? Ce calitate aveam eu in raportul Primarie-RAJA?
   Pe acelasi principiu ar trebui sa-mi fie frica sa comentez si despre taierea salariilor din 2010, eram in sistem si atunci, deci sunt vinovat.

   Raspuns
 3. 3

  consilier

  In perioada 2012-2016 Raja a solicitat CL doar aprobarea asocierii cu diverse localitati ( sate, comune, orase ) in vederea extinderii retelei de apa si canal in locatiile respective. Este un protocol in care se prevede ca o data intrat in circuitul serviciilor acestei societati sa fii informat despre orice nou contract de asociere. Votul pozitiv in aceasta situatie nu impieteaza interesele cetatenilor locali, practic este o luare la cunostinta despre activitatea societatii respective. Preturile la apa au fost stabilite in anul 2011, prin 2013 CL a fost instiintat ( mai bine zis i s-a reamintit ) de prevederile contractului si termenele stipulate in acesta. In rest, vorbe de claca…

  Raspuns
  1. 3.1

   buftean

   Domnule consilier imi aduc aminte ca la aprobarea strategiei de tarifare a operatorului Raja, pentru perioada 2014-2020 (HCL 124/31.10.2013), doar domnul consilier Minea Sorin s-a abtinut, toti ceilalti consilieri, indiferent de culoarea politica ati fost de acord.

   Raspuns
 4. 4

  buftean

  Domnul consilier va rog sa va informati si apoi sa vorbiti ca la claca. Pe site-ul primariei gasiti:

  – HCL 26/29.03.2011 privind delegarea gestiunii serviciului de alimentare cu apa si de canalizare catre SC Raja SA si aprobarea contractului de delegare a serviciului de apa si canalizare, a Regulamentului serviciului de apa si de canalizare si a Caietelor de Sarcini.

  – HCL 124/31.10.2013 privind aprobarea Strategiei de tarifare practicata de operatorul regional SC Raja SA, pentru perioada 2014-2020.

  Raspuns
 5. 5

  ion de la raion

  Contractul pentru pretul apei si canalului a fost semnat in 2011. Clar. Ce sa faca astia de acum ? Sa-l anuleze ? Stiti ca TASM-ul are proces si dupa atitia ani cu primaria ? Un contract de 35 de milioane de euro nu se anuleaza ca un bilet de tramvai, sint clauze clare, termene, obligatii, cine le plateste daca se pierde un proces ? Toba din shaormerie, Duta din naveta Buftea-Bucuresti ? Oricum ai privi, citesc ce spune Toba si ma mir cum a putut primi tot consiliul local spaga de la raja, inseamna ca are probe, nu poti face asemenea afirmatii despre un consiliu local fara a fi acoperit. Spune ala mai sus, care semneaza cu ‘consilier’ ca raja nu a cerut decit vot pozitiv in situatia extinderii retelei de apa-canal in alte localitati, NIMIC altceva. Daca e asa, Toba e in pericol sa fie dat in judecata. Am auzit din surse ca toate afirmatiile vizind consiliul sint contabilizate si i se pregateste ceva. Sa vedem cum sustine ce afirma, spagi, cadouri, tablete, poate are dreptate. Cine stie ? Vom vedea cit se poate de curind.

  Raspuns
  1. 5.2

   l

   Ba baiatule.Tie ti se pare normal pretul asta?Cum se justifica?Cine repara orasul dupa ce au spart ei?Vrei sa-ti arat un loc unde n-au reparat nici acum dupa 1 an si ceva….de la marea schimbare de conducte.Stiri doar sa amenintati.N-a zis nimeni sa nu mancati si voi o paine…..dar nu in bataie de joc.

   Raspuns
 6. 6

  Bogdan Toba

  Din pcate pentru dvs aici nu e Antena 3 si nu putem inghiti orice doar pentru ca a zis la televizor. Cand vreti sa acuzati sau dezmintiti ceva veniti si cu dovezi, nu doar vorbe din anonimat ale unora din sistem. Am inteles ca ati fost si la ziaristul spalator de cadavre, dar nu tine cu noi. Hai sa vedem ce zice site-ul primariei, daca ziceti ca sunt discutii de claca.

  Singura hotarare a CL BUftea in 2011 in legatura cu RAJA a fost cand au venit ei si am aderat la asociatia aia si li s-a delegat gestiunea. In aceste hotarari NU se face nicio referire la pretul apei.

  http://www.primariabuftea.ro/admin/assets/librarii_documente/2011/25.pdf
  http://www.primariabuftea.ro/admin/assets/librarii_documente/2011/26.pdf

  In 2012 nu au fost hotarari in CL privind RAJA. Probabil noua conducere a primariei negocia cu ei.

  In 2013 singura hotarare e cea privind aprobarea respectivei strategii de tarifare. Unde toata lumea a votat pentru! Nu? In aceasta hotarare nu se face referire la alte documentre intre primarie si raja afara de cele doua mentionate mai sus, din 2011. Deci nu au existat altele.

  http://www.primariabuftea.ro/admin/assets/librarii_documente/2013/124.pdf

  Apoi, in 2014, singura hotarare votata de consiliu a fost cea privind constituirea comisiei în vederea verificării /identificării bunurilor aferente sistemului public de alimentare cu apă şi canalizare concesionate/predate către S.C. Raja S.A.

  http://www.primariabuftea.ro/admin/assets/librarii_documente/2014/127.pdf

  In 2015 avem HOTĂRÂREA NR. 37 Din 30 Martie 2015 privind modificarea preţurilor şi tarifelor la serviciile publice de alimentare cu apă şi canalizare de către 5.C. Raja Constanţa S.A., potrivit avizului A.N.R.5.C. nr.120721/20.12.2013.Hotararea nu face nicio referire la vreun document din 2011.

  http://www.primariabuftea.ro/admin/assets/librarii_documente/2015/37.pdf

  Tot in 2015 ati votat probabil tot unanimitate HOTĂRÂREA NR.122 Din 30 Octombrie 2015 privind aprobarea Regulamentului serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare în unităţile administrativ- teritoriale membre ale Asociaţiei de Dezvoltare intercomunitară de apă şi canalizare „Apă – Canal Constanta” şi în care îşi desfăşoară activitatea operatorul S.C. Raja Constanta S.A.

  http://www.primariabuftea.ro/admin/assets/librarii_documente/2015/122.pdf

  Respectivul regulament din anexa hotararii nu a fost facut public desi legea o bliga.

  Intre acesta proiecte de hotarari supuse votului probabil au mai fost si alte simple adrese si solicitari de la RAJA care au mai fost supuse votului pentru acorduri de principiu si care nu au fost publicate pe site.

  In 2016 nu a fost nicio hotarare. Nu exista niciun document, asa cum spuneti, din 2011, de la celalalt consiliu si primar, prin care sa se fi stabilit pretul apei. Deci acest pret s-a stabilit in 2013, in mandatul Pistol si consiliul local respectiv, adica aproape la fel ca asta. Prin urmare, mintiti cu buna stiinta cetatenii!!

  Raspuns
 7. 7

  Bogdan Toba

  Bag seama ca va uitati des la Dragnea si Ponta de la Antena 3 si vreti sa aplicati strategia lor. Eu nu am acuzat pe nimeni de spaga, iar daca vreti sa mi-o coaceti si sa ma dati in judecata, n-aveti decat. Va veti umple si mai mult de penibil si nu o sa faceti decat sa-mi cresteti cota. Si nu vreti asta.

  Inca o data afirm cu tarie si public. Domnul Richard asta a zis… ca a votat tot ce a vrut Raja! Si ca nu va mai vota nimic legat de Raja! Declaratia nu se va consemna in precesul verbal al sedintei, ca nu sunt fraieri. Martori, afara de ceilalti consilieri care nu vor recunoaste vreodata, sunt doar domnul de la UNPR, Neatu, care e un domn respectabil si oricand sunt sigur ca va recunoaste asta si Costel Dumitru. Ambii citesc ce scriu eu aici si daca au curaj , sa vina si sa infirme sau sa confirme!

  Iar cetatenii pe cine vor crede dintre mine, care raspund in nume propriu in privinta a ce declar in public, si anonimii din sistem care incearca sa spele cadavrul ?

  Raspuns
  1. 7.1

   l

   Un om care nu are de ascuns nimic nu s-ar supara si nu te-ar da in judecata chiar de-ai fi zis asa.Cel mult s-ar amuza.S-au invatat toti acum cu judecata.N-ai voie sa-ti mai dai cu parerea ca e calomnie.

   Raspuns
 8. 8

  bizu

  citesc aceste opii pro si contra Raja si a apei de la robinet si nu pot sa nu constat ca toti acesti Gica Contra acuza un singur lucru pretul apei si calitatea ei . Restul sunt speculatii si arucari ale pisicii dintr-o curte in alta . Pentru cine a uitat apa de la robinet a fost in Buftea murdara ani de zile inca din 2006-2007 .
  in urma cu cteva zile o saptamana cand Raja a pus in functiune noile conducte de apa a fost cam o zi o apa murdrara la robinet . Insa Raja a anuntat cu o saptamana inainte acest lucru ( la fiecare scara erea afisat un anunt) .
  Acum apa este curata si asa va ramane ,,,

  Raspuns
  1. 8.1

   Iulian

   In loc sa ii faceti Gica Contra pe cetatenii prin al caror vot ati ajuns intr-o anumita pozitie (in cazul dumneavoastra consilier judetean) si ale caror interese trebuie sa le aparati din acea pozitie, mai bine ati oferi politicos niste raspunsuri. Peste 4 ani tot de la acesti Gica Contra o sa cereti votul. Ma bucur ca ati scris propozitia aceasta: „Acum apa este curata si asa va ramane” si sper ca vi-o asumati in totalitate. Nu de alta dar daca prin absurd s-ar intampla altfel sa stim cui sa ne adresam.

   Raspuns
  2. 8.2

   buftean

   Domnule consilier judetean Bizu cum explicati ca o sedinta a Consiliului Local Buftea s-a tinut in Constanta? Raja este minunata, apa albastra la Constanta nu cacanie ca la Buftea.

   Raspuns
   1. 8.2.1

    Bogdan Toba

    Eu chiar nu cred ca sedinta aia s-a tinut la ei acasa, la Constanta! Ar fi prea pe față!

    Raspuns
    1. 8.2.1.1

     buftean

     Este vizita cu autocarul, la Constanta pe 40 grade celsius. Totul este pe fata. Dar asteptam raspuns de la domnul consilier judetean Bizu.

     Raspuns
 9. 9

  Bogdan Toba

  Domnul consilier Bizu, eu nu acuz doar pretul apei si lipsa calitatii. Eu acuz ca acei consilieri locali au fost fie incompetenti si nu au reprezentat interesele buftenului, fie au luat șpagă! Altă variantă nu există! Pentru că nu ai cum să votezi creșterea semnificativă a prețului, când nu aveai niciun pic de calitate si nicio garanție că va fi de calitate! Și fără să ceri părerea buftenilor care te votaseră? Să ne spună exact ce au căutat la Constanța, de ce i-a dus Raja acolo cu autocarul? Cum a fost ciorba de pește?

  Treaba era simplă. Raja propunea, consilierii făceau inainte o dezbatere publica, aducandu-le la cunostinta buftenilor, dupa care le spuneau alora de la Raja asa „faceti investitia, ca oricum o faceti din bani europeni, noi avem rabdare si dupa ce avem calitate si reparati drumurile, marim si pretul”. Nu asa era normal? Ei au facut „dezbatere publica” cu administratorii de bloc, care sunt sub tutela primarului sau chiar vanduti acestuia, iar astia au anuntat cetatenii revoltati ca nenororcitii aia de la Raja au marit pretul, ca primarul, saracul, n-are ce sa faca!

  Hai să ne amuzam si de promisiunea ta ca apa va fi curată! Păi conform primăriei ea chiar a fost curată incă de la aprobarea planului tarifar! Ca să fie adoptată o astfel de mizerie de hotărâre era nevoie de niște analize ale apei. In 2012 au luat probele reprezentantii primăriei, consiliului local, Raja, DSP si asciatiilor de locatari, iar la analize iese că e apă potabilă! Uite clar pe site-ul primăriei! Avem chiar si video de laudă și propagandă făcut de primărie!

  http://www.primariabuftea.ro/index.php/articol/afisare/Buletinele_de_analize_a_probelor_de_apa_recoltate_in_perioada_Iunie_Iulie_2012_din_orasul_Buftea/246

  https://www.youtube.com/watch?v=82mk1LUYhzg&feature=plcp

  http://expresuldebuftea.ro/incredibil-buftea-are-ap-potabil/

  O mascaradă de nivel mondial!

  Raspuns
  1. 9.1

   l

   Si daca ar fi curata apa……..de ce trebuie sa fie cea mai scumpa din tara?Se pompeaza pe munti…..se scoate din desert?De ce e cea mai scumpa?Inevitabil ne gandim la mita.

   Raspuns
 10. 10

  buftean

  Legea 273/2006- privind finantele publice locale
  Astept sa vad ca se respecta aceasta lege. Atunci vor avea si locuitorii UATO Buftea ceva de spus. Pentru ca nu mai putem lasa CONSILIERII LOCALI sa faca ce vor cu bugetul local.
  (3) Pe baza veniturilor proprii şi a sumelor repartizate potrivit alin. (2),
  ordonatorii principali de credite, în termen de 15 zile de la publicarea legii
  bugetului de stat în Monitorul Oficial al României, Partea I, definitivează proiectul
  bugetului local, care se publică în presa locală sau se afişează la sediul unităţii
  administrativ-teritoriale. Locuitorii unităţii administrativ-teritoriale pot depune
  contestaţii privind proiectul de buget în termen de 15 zile de la data publicării sau
  afişării acestuia.
  (4) În 5 zile de la expirarea termenului de depunere a contestaţiilor prevăzut la
  alin. (3), proiectul bugetului local, însoţit de raportul ordonatorului principal de
  credite şi de contestaţiile depuse de locuitori, este supus aprobării autorităţilor
  deliberative, de către ordonatorii principali de credite.

  Raspuns
 11. 11

  gilda

  „Acum apa este curata si asa va ramane” Astia ne prostesc pe fata,mie imi vine apa de la robinet de cand au „curatat-o” astia de la vRaja de zici ca e lapte,are tot felul de particule prin ea si sa nu mai zic ca nu mai vine apa rece,apa rece nu mai e cum era odata,acum e la temperatura camerei si a inceput sa aiba si miros de clor.Pentru ce platim cea mai scumpa apa din oras? Nu cumva sa primeasca votantii boss-ului ajutoare sociale mai mari si sa isi largeasca si astia de la vRaja care ne sparg strazile non stop buzunarele?

  Raspuns
 12. 12

  BOBEI HORIA

  Asa cum v-am obisnuit, voi continua sa reprezint interesele tuturor cetatenilor indiferent de etnie, sex sau religie. Am urmarit cu interes comentariile iscate in jurul demersului meu de a asigura legalitatea hotararilor pe care le voi inainta sau pe cele care le votez. Tin sa precizez ca nu sunt impotriva niciunei finantari efectuate in conformitate cu litera legii.
  In contextul dezbaterii hotarari de la diverse care vizeaza alocarea de sume de bani din bugetul local cAtre Asociatia Religioasa ADUNARILE LUI DUMNEZEU, reflectat pe blogul expresuldebuftea.ro nu mi se pare nimic mai potrivit decat sa va aduc la cunostinta ca din raspunsul oficial al unui reprezentant de la ministerul cultelor se pot aloca bani din bugetul public doar CULTELOR SI NU ASOCIATIILOR RELIGIOASE iar Adunarile lui Dumnezeu este asociatie reluigioasa..
  Adresa: Secretariatul de Stat pentru Culte: strada Nicolae Filipescu, nr. 40, sector 2, Bucureşti, cod poştal 020962
  Telefon: 021.318.81.54 (centrala); 021.318.81.53 (direct).
  fax: 021.318.81.51 ( Cabinetul secretarului de stat)
  Program: luni-vineri, între orele 800-1600.
  Inchei precizandu-va ca, potrivit rapoartelor Curtii de Conturi, Primaria Buftea a efectuat mai multe „plati nelegale” de-a lungul mandatelor care s-au succedat. Vreau ca odata cu prezenta unei parti a locuitorilor orasului Buftea pe care ii reprezint, dar si in numele celor care mi se vor alatura ulterior sa incerc sa aliniez hotararile reprezentantilor Primariei Buftea care gestioneaza bugetul local, al buftenilor, normelor europene si legilor in vigoare privind legalitatea si transparenta administrativa. Daca se intampla sa gresesc va rog sa ma atentionati. Va respect pe toti, Horia Bobei.

  Raspuns

Plasati un comentariu pentru

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2015 - Expresul de Buftea