Rectificarea hotararii Consiliului Local privind terenul donat de familia Pistol

In ședința Consiliului Local Buftea de vinerea trecută, domnul Romanescu a dat citire unei note de rectificare privind hotararea din ședința din luna septembrie, proiect despre care am scris aici:

Pistol doneaza orasului 1 hectar de teren! Vezi de ce!

Pe scurt:

  • primarul Pistol deține, prin mama și sora, un teren mare pe Strada Independenței, zona fără case, imediat după Balon, pe câmp, spre Puțul Oii.
  • il imparte in loturi, spre vanzare, și face drumuri printre ele
  • consiliul local ii aproba in unanimitate un PUZ acolo
  • la solicitarea scrisa facută de mama și sora primarului, Nastase Ioana si Margareta Pistol, consilierul local PNL C-tin Romanescu propune un proiect de hotărâre prin care Orașul Buftea acceptă donația făcută de ele, adică drumurile de pe terenul lor privat, cumulate in 11 000 metri pătrați suprafață.

Proiectul de acceptare a donatiei aici.

De ce ar dona cineva drumul primăriei? Doar ca să nu mai plătească taxe, ca să-l amenajeze pe bani pubici si ca sa-l intrețină, curețe și deszăpezeasă pe bani publici. Doar să-și crească profitul de pe urma vânzării terenurilor.

Fără să spună al cui e terenul, fără dezbatere publică, fără niciun fel de discuții sau intrebări, consileirii locali votează in unanimitate acceptarea donației, ca fiind de interes public

  • in cererea formulata de dansele se spune clar: „nu sunt necesare lucrări de infrastructură”
  • in raportul de specialitate al proiectul de acceptare a donatiei , semnat de Sef Serviciu Urbanism, Păun Dumitru, scrie ca drumul este betonat, racordat la toate utilitatile, apa, canalizare, iluminat, nefiind neceserare de lucrari de infrastructura
  • Potrivit Art. 863, c) , din Codul Civil, dreptul de proprietate publică se dobândeşte prin donaţie sau legat, acceptat în condiţiile legii, dacă bunul, prin natura lui sau prin voinţa dispunătorului, devine de uz ori de interes public;

Am demostrat atunci prin foto că la fața locului nu este absolut nimic. Cum să fie de uz sau de interes public un drum total neamenajat, pe care nu circulă nimeni? Și chiar dacă ar circula in viitor, nu folosește buftenilor, căci nu duce nicăieri. Poate se mai practică treaba asta, dar numai după ce propietarul a amenajat drumul, iar in zonă s-au construit deja destule case. Dar de ce acum, cand nu e nimic acolo si poate nici nu va fi vreodata?

După publicarea pe site-ul nostru a articolului Pistol doneaza orasului 1 hectar de teren! Vezi de ce! la următoarea ședință, consilierul local PNL, C-tin Romanescu, a dat citire unei „note de rectificare”, care preciza că in hotararea respectivă a apărut o greșeală de redactare și că partea cu „drumul este betonat, racordat la toate utilitatile, apa, canalizare, iluminat, nefiind neceserare de lucrari de infrastructura” este introdusă din eroare. Niciun consilier local nu a avut nimic de zis.

Incă se mai poate anula in instanța de contencios administrativ această hotărâre a Consiliului Local Buftea. Sau se poate merge mai sus, spre abuz in serviciu.

.

]]>

1 răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *