Cu sau fără mandatul de consilier, o să vă demonstrez că aveți cu cine!

Când m-am inscris in Uniunea Salvați Romania am spus aici de ce am făcut-o Nu voi mai fi singur… Cine mă ajută să formăm Uniunea Salvați Romania – Filiala Buftea?  Nu am făcut-o pentru o carieră in politică sau pentru a-mi schimba preocupările și interesele. Tot pentru Buftea am facut-o!

USR Ilfov a ținut o ședință de 8 ore in care cei care au dorit să candideze pe listele pentru Parlament și-au prezentat CV-urile și proiectele, iar membrii filialei au votat secret ordinea pe liste. Elegant, transparent, democratic, nu pe interese, cumetrii, influențe sau alte combinații, cum se practică la partidele vechi.

M-au intrebat colegi de partid, prieteni apropiați, dar și cetățeni din Buftea, de ce nu am candidat și eu pentru un loc pe listele USR sau pentru o funcție in Organizația Județeană. Două sunt motivele:

 1. Pentru că am candidat pentru un loc in Consiliul Local Buftea, iar buftenii mi-au acordat incredere și am ajuns acolo. Chiar dacă le-a fost frică celorlalți consilieri ca le stric combinatiile și m-au invalidat abuziv, tot am o datorie față de cei care m-au votat, să stau cu ochii pe ei și să le incurc manevrele cu banul public. Nu aș fi putut face asta dacă aș fi ajuns in Parlament. Nu vorbesc de SF-uri, șanse ar fi fost, cu tot cu modestia mea. Nu ar fi fost corect fata de cei care m-au votat si  nu pot să zbor la mai bine la prima ofertă!
 2. Pentru că nu m-am considerat pregătit pentru așa ceva, deși aș fi avut niște proiecte interesante. Nu am insa capacitatea intelectuală să sar niște etape, iar CV-ul meu e sub al membrilor USR care au candidat pentru liste

Vizavi de invalidarea mandatului meu de consilier independent, am evitat să vorbesc atâta timp cât i-am acționat in instanță și procesul e in desfășurare incă.

La ultima infățișare au fost prezenți din partea Consiliului Local, sefa de la juridic și un consultant juridic din primărie. Eu singur, fara avocat. S-a amanat pentru ca paratul CL Buftea sa prezinte documentul care sa ateste ca nu eram eligibil.

Asta demonstreaza ca m-au invalidat fara sa aiba niciun document in spate, m-au invalidat doar pe baza faptului ca eu insumi am spus in public ca nu am avut mandatar financiar. Consilierii au votat in unanimitate hotararea de invalidare fara sa aiba absolut niciun document care sa impuna asta! Sa vedem ce document vor scoate acum!

Mai sunt doar câteva zile până când se va pronunța sentința și pot să public motivele pentru care consider că mi-au invalidat ilegal mandatul incredințat in mod clar si corect de bufteni.

Am incredere in justiție și am speranțe, in ciuda tuturor, prieteni, dușmani, familie, admiratori, contestatari, votanți care s-au plâns că și-au irosit votul. Degetele de la o mînă sunt multe dacă ar fi să-i număr pe cei care mi-au susținut cauza spunându-mi “n-are, mă, nimic, ridică-te, scutură-te de praf și luptă in continuare!”

Ceea ce fac si voi face, cu sau fără acest mandat, mai mult simbolic pentru democrație si transparență, și martor imi e site-ul asta și pagina de facebook, unde după cum vedeți susțin in continuare comunitatea, vin cu propuneri și le pun bețe in roate celor care iși bat joc de banul public. Cu sau fără mandatul ăsta, o să vă demonstrez că aveți cu cine!

.

tribunal1

15045326_1334096119947630_729084691_o tribunal 

15044850_1334096089947633_2065229843_o

.

]]>

6 raspunsuri
 1. ll
  ll says:

  Facem si noi ceva cu DN1A ?Ii lasam sa il peticeasca in bataie de joc?A iesit din garantie asfaltarea de acum 10 ani(lasand la o parte peticelile de tot rasul de acum 3 ani).Trebuie reasfaltat de la zero ca la Mogosoaia.Ne miscam sau doar ne plangem??(eu am facut-o).Ganditi-va ca vom merge pe mizeria asta de drum inca 10 ani.
  http://www.cnadnr.ro/ro/formulare/e-petite

  Răspunde
 2. ion de la raion
  ion de la raion says:

  AUTORITATEA ELECTORALA PERMANENTA .
  Conform normelor Legii 115/ 2015 pentru modificarea Legii Administratiei Publice Locale nr.215/2001 precum si a Legii 393/2004, prevede urmatoarele :
  Art.7, lit, D. ” IN LIPSA MANDATARULUI FINANCIAR, MANDATUL DE ALES LOCAL OBTINUT DE UN CANDIDAT NU POATE FI VALIDAT .”
  Nicaieri in Lege nu se spune ca daca nu ai cheltuieli nu trebuie sa ai mandatar financiar. Bilantul pe “O” TREBUIE DEPUS OBLIGATORIU DE CATRE MANDATARUL FINANCIAR. Cam asta spune Legea, nu cred ca aceasta situatie tine de vointa unui consiliu local. Acesta este informat de catre AEL despre mandatele validate, comisia ia doar act de aceasta situatie.

  Răspunde
 3. Mihai
  Mihai says:

  De acord intru totul cu Dan. Legea se aplica in spirit si in litera.
  Spiritul legii , aici ar fi vorba despre aplicarea unei legi, nu neapărat in litera ei, adică a articolului respectiv din lege. Pot exista spete neacoperite de lege. Dar judecătorul trebuie sa extindă cumva o anumita lege la acele situații. Iar acesta ar fi spiritul legii. Fiindcă judecătorul , așa cum se spune , nu poate sa nu judece o anumita situație, invocând neprevederea ei in lege, fiindcă poate fi acuzat de ,,denegare de dreptate”. Iar atunci cand legea ,,tace”, judecătorul trebuie sa judece in spiritul legii.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.