RAJA a scumpit din nou apa. La Buftea e cel mai mare tarif din țară!

Cum era de așteptat, Raja Constanța a mărit tarifele la apă in Buftea, incepând cu 1 august, după planul tarifar votat și acceptat de consilierii locali, fără dezbatere publică, fără să-i intrebe pe bufteni, și nu in ultimul rând, fără să ofere apă potabilă.

Sursa foto sus – rajac.ro.

Era de așteptat să se intâmple la inceputul anului, dar probabil n-au vrut să o facă in timpul presiunii publice generate de petiția Buftea vrea apă curată la preț decent! In 2016 prețul fără tva a stagnat, datorită unei intelețeri cu primarul orașului, să nu mărească prețul in an electoral. Conform planului tarifar votat de consilieri, prețul se va mări an de an.

Prețul pentru un metru cub de apă (potabilă + canalizare) crește cu aproape 50% și este acum 8,78 cel mai mare din țară, la fel ca in toate localitățile unde oprerează Raja Constanța. Spre comparație, la Mogoșoaia, care a delegat serviciile de apă canal către operatorul local Apa Canal Ilfov, metru cub de apă costă acum 4, 68 lei, jumătate din cât plătim noi. Alte tarife din Ilfov, aici… acilfov.ro . Alte tarife din țară, aici…   aparegio.ro  (vezi sumele fără tva).

Cum ne-am pricopsit cu așa ceva? O explicație posibilă… VIDEO: Consiliul Local Buftea omenit de RAJA pentru a vota canalizarea pe terenurile lui Pistol

Informarea de mai jos a fost citită de Pistol in ultima ședința CL Buftea. A adăugat că și lui i se pare mare, dar n-are ce face, nu se putea altfel. Nu a protestat nimeni. Doar consilierul Mihai Cojocariu a crezut că vine cu o propunere senzațională… să facem teste ale apei, și să plătim prețul asta numai dacă e potabilă.

Nu putem fi păcăliți așa ușor. Testele, fie că se fac in laboratorul RAJA, fie la laboratoare independente, pot fi măsluite lesne de această caracatiță, Raja-Primăria Buftea-DSP Ilfov. Uităm că au luat deja probe din tot orașul și ne-au păcălit că e potabilă? Primaria Buftea a facut analiza apei si a reiesit ca e potabila. Noi nu vedem ce noroi vine pe țeavă? Și se mai laudă că au băgat in proiectul din Buftea 17 000 000 euro! Bani europeni, doar nu banii lor de la PSD!

  Desi ne-au impus cel mai mare pret al apei din tara, sustinand ca e potabila, Primaria Buftea a platit unei firme locale pentru apa plata imbuteliata, 1 000 euro.  N-am o problema cu firma locala, nici macar cu pretul supraevaluat, ci altceva ma macina… Nu puteau bea apa asta potabila de la reteaua locala? N-ar fi fost un semn ca totul e in regula cu apa asta scumpa furnizata de Raja? Poate asa ne-ar fi convins ca totul e ok. Dar nu, in timp ce noi platim mizeria la pret de apa potabila, dar si apa potabila pe care o luam din magazine, ei beau „din comert”… si tot noi platim.

tarifraja1 tarifraja12

Semnați petiția Buftea vrea apă curată la preț decent!

.

]]>

5 raspunsuri
 1. Staticx
  Staticx says:

  Bogdane,
  Personal le-am facut plangere la:
  1. Politie – mi-au raspuns ca nu am calitate procesuala, contractul de furnizare este intre RAJA si Adminsitratia blocului, deci pas.
  2. DSP Ilfov – in primul raspuns au dat-o in balarii, ca apa este ok cf unui buletin de analiza din Iulie 2017 etc
  3. DSP Ilfov din nou – astept raspuns…
  4. Corpul de Control al Primului ministru – astept raspuns…
  Mai mult de atat….

  Răspunde
 2. anonim
  anonim says:

  cine bea apa de la chiuveta cand toti cumparam de lidl si penny si cacati astia de la raja an combinatie cu primaria si administratori vor sa scoata bani pe canalizare(tevile bagate la case) ne arde pe noi.

  Răspunde
 3. alt anonim
  alt anonim says:

  baaaa pai Pistol nu trebui sa isi ia tainul?doar este capitalist om de afaceri.trebui sa intelegem ca la bani nu ajuge cine munceste doar cine trebui.lasa ca o sa-l alegem iaras

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *