Solicitați Primăriei Buftea inrolarea pe ghiseul.ro pentru plata online a taxelor, impozitelor și amenzilor!

Primariile sunt obligate de cativa ani sa se interconecteze cu Ghiseul.ro pentru a le face cetatenilor viata mai usoara: sa plateasca cu cardul pe internet amenzile, taxele si impozitele locale, in loc sa stea la cozile interminabile sau să se pună pe drumuri.

Mulți români sunt plecați din țară, mulți locuiesc in alte lcoalități și această metodă de plată i-ar avantaja enorm. Sunt 10 milioane de români care au un card bancar, deci mulți iși pot plăti online. Insă doar 300 de primării sunt inscrise in acest moment pe ghiseul.ro. De anul acesta, și obligatiile fiscale catre ANAF pot fi platite si online prin Ghiseul.ro

Primariile au de cativa ani au obligatia de a se inrola in Ghiseul.ro, potrivit „Hotararii de Guvern  nr. 1235/2010 privind aprobarea realizarii Sistemului national electronic de plata online a taxelor si impozitelor utilizand cardul bancar”. Legislatia a fost facuta insa prost, fara sa fie incluse sanctiuni, asa ca inrolarea primariilor este la mana autoritatilor locale.

De ce nu se inroleaza unele primarii in ghiseul.ro?

Sunt unele primării de orașe mari care nu vor să se inroleze. Ghiseul.ro este o soluție gratuită, oferită de statul român, în parteneriat cu băncile. Dar primăriile își fac propriile sisteme de plată, preferând, din motive pe care le intuim, să plătească enorm pentru ele, desigur, unor firme abonate la lucrări cu statul.

Alte primării refuză inrolarea pentru că efectiv nu doresc  urcarea in sistem a datele contribuabililor, care ar putea astfel să vadă in timp real ce și cât (mai) au de plată. Vor motiva probabil că acest lucru presupune costuri financiare şi resurse umane suplimentare, pe care deocamdată nu le au.

Primaria Buftea nu este nici in acest moment inrolată pe ghiseul.ro, și am vrut să aflăm motivele. Colegul meu de la USR Buftea le-a făcut o petiție, care evident, a rămas fără răspuns. Vă propunem să le scrieți și voi in petiție online aici…  www.primariabuftea.ro/petitie sau petiție scrisa depusă la registratură. Poate la presiunea publică primarul va lua decizia inscrierii pe site. Sunt destule comune din Ilfov unde deja poți plăti on line impozitele, taxele și amenzile. (vezi foto sus)

[quote]
Buna ziua,
As vrea sa va atrag atenția asupra unui lucru mai puțin plăcut si anume imposibilitatea platii online a unei  amenzi de circulație pentru o persona domiciliata in Buftea!
Cel mai utilizat site pentru astfel de plăti este www.ghișeul.ro, dar pentru bufteni nu se poate efectua o astfel de tranzactie. Acelasi lucru se întâmpla si pe aplicația auto.ro . Frustrarea devine si mai mare cand vezi ca acest serviciu este accesibil in alte localități ilfovene ca Poepești Leordeni, Chitila, Clinceni, Cornetu, etc.
Va rog sa efectuati demersurile necesare astfel încât sa poata beneficia de acest serviciu si cei domiciliați in Buftea. Pana la urma este vorba doar de înrolarea instituției publice in sistem.
Se pot plăti impozite şi taxe stabilite de instituţiile publice înrolate în sistem precum si amenzi contravenţionale, cu deducerile aferente plăţii în 48 de ore.
Cu respect ,
Corneliu Florea
[/quote]

]]>

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *