1 octombrie, Semimaraton la Buftea!

Asociatia Pegas Triatlon Club, care in parteneriat cu Primaria orasului Buftea a organizat de câțiva ani Duatlon Buftea și Triatolon Buftea, va organiza pe 1 octombrie Semimaraton Buftea, aflat la prima ediție.

Scopul organizarii acestui eveniment sportiv este de a promova orașul Buftea și miscarea in aer liber, activitatea fizica regulata, un stil de viata sanatos. Competitia reprezinta si primul mare eveniment exclusiv de alergare din istoria orasului și este destinată amatorilor si este accesibilă oricarui pasionat de sport. Probele pregatite concurentilor sunt de 7 km, 14 km si 21 km. Traseul este format practic dintr-o bucla de 7 km care se parcurge o data sau de mai multe ori, in functie de proba aleasa. . Din cei 7 km, 2 km sunt situati in incinta Domeniului Stirbey si ceilalti 5 km in zona rezidentiala a orasului Buftea.

Startul este programat la ora 10:00 si va fi unic pentru toate cele 3 probe. Timpul limita pentru proba de 7 km este de 1 ora, pentru proba de 14 km – de 2 ore si pentru proba de 21 km – de 3 ore.

Cronometrarea participantilor se va realiza electronic pentru toate cele 3 probe, iar pe langa clasamentul general feminin / masculin, vor fi premiati concurentii si pe categorii de varsta, din 10 in 10 ani, la fiecare din probe, astfel: maxim 19 ani, 20-29 ani, 30-39 ani, 40-49 ani, 50-59 ani, peste 60 ani.

Taxa de inscrieire…  buftea21km.ro/taxa-de-participare

Inscrieri aici…  buftea21km.ro/inscriere

Pagina Facebook… Buftea21km

Site… www.buftea21km.ro

Video cu traseul, intreaga bucla de 7km, pe care o veti parcurge o data, de doua sau de trei ori, cum alegeți. 

 Fotografia postată de Buftea21km.

.

]]>

4 raspunsuri
 1. Florin
  Florin says:

  De ce platiti taxa de inscriere? Boicotati evenimentul ca sa ii invatati minte. La un oras atat de mic cum e Buftea, nu e necesara taxa. Cu ocazia fiecarui eveniment din tara au iesit discutii pe seama acestor taxe, incat multe competitii au anulat aceasta obligativitate!
  De asta eu am preferat sa concurez numai in tara la competitii serioase si niciodata la Buftea.
  Evenimentul ar trebui sa fie sustinut doar din sponsorizari si din fonduri locale ca bani sunt, doar se vede cum s-a umplut orasul de banci ce nu erau necesare…
  Ca tot vad ca nimeni nu abordeaza aceasta afacere locala ce umple buzunarele catorca persoane.

  Răspunde
 2. Bogdan Toba
  Bogdan Toba says:

  Poti sa ne spui care sunt competitiile la care participi tu si care nu au taxa? Dar serioase, nu concursuri pentru gospodine…
  Concursul acesta primește de la bugetul local 3 300 euro, toate 3 (duatlon, triatlon, semimaraton) primesc 10 000 euro pe an. Spre comparația, doar fasolea de 1 decembrie ne costa 25 000 euro! Iar petrecerea de 8 martie, 30 000 euro! Cum crezi că se paote susține un semimaraton serios cu 3000 de euro, ca să nu mai plătească nimeni taxa, ca la fasole?
  Poti găsi pe facebook pe paginile acestor competitii de la Buftea impresiile participanților. Vei vedea că sunt foarte ok, iar dovada clară că sunt competitii serioase o constitue participarea constanta a celor mai buni sportivi din tară. Organizatorul, Cosmin Rogoveanu, o duce destul de bine ca să-l suspectăm că face asta (muncind cel putin 2 saptamani) ca să-și tragă câteva sute de euro! Am urmarit toate cele 8 competitii organizate de el la Buftea si m-am convins că sunt foarte bune și merită taxa de participare.

  Răspunde
 3. Florin
  Florin says:

  Dragul meu, nu voi enumera competitiile fara taxa pentru ca nu trebuie sa stie nineni pe unde aleg sa alerg. Si te asigur ca nu sunt pentru gospodine. Deja m-ai luat la misto. S-ar putea sa nu le stii chiar pe toate. Stiu pe cineva din Buftea ce participa intern si international la astfel de competitii serioase. Unele au taxa, altele nu. Cosmin e fiul parintilor… Ce iese din pisica soareci mananca. Erai prea mic prin 89/90 ca sa stii despre ce e vorba.
  Eu ca si altii, aleg sa nu particip aici la o astfel de manifestare initiata de niste necunoscuti amatori. M-am plans doar de taxa. Nu poti pune buftenii ce vor sa participe sa dea bani. E penibil sa ceri pana si minorilor de 14 ani. Nu ti se pare?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *