Primarul din Crevedia şi consilierul său personal, reţinuţi pentru abuz în serviciu şi constituirea unui grup infracţional organizat

Doi funcţionari publici de pe raza localităţii Crevedia au fost reţinuţi, miercuri, pentru abuz în srviciu şi constituirea unui grup infracţional organizat. Este vorba de primarul din Crevedia şi consilierul său personal.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, au documentat activitatea infracţională a 6 persoane, cu vârste cuprinse între 30 şi 66 de ani, bănuite de săvârşirea infracţiunilor de „constiutuirea unui grup infracţional organizat” şi „ abuz în serviciu”. Printre ei se află primarul comunei Crevedia şi consilierul său personal.

„Din cercetări a reieşit că, începând cu luna mai 2012, bănuiţii, în calitate de funcţionari la o instituţie publică, ar fi constituit un grup infracţional organizat specializat în comiterea de infracţiuni de serviciu privind atribuirea, executarea şi decontarea unor lucrări de modernizarea unor drumuri comunale, pentru obţinerea de foloase necuvenite. Astfel, aceştia ar fi atribuit şi încheiat contracte de lucrări fără respectarea prevederilor legale sau ar fi decontat lucrări fictive. Totodată, pe parcursul execuţiei lucrărilor, cei în cauză ar fi dispus asfaltarea unei porţiuni de teren ce avea ca destinaţie drum de servitute aferent unor proprietăţi private, deşi acest lucru nu era aprobat conform proiectului tehnic”, se arată în comunicatul IPJ Dâmboviţa.

Prin activitatea infracţională s-a creat un prejudiciu de peste 319.500 de lei. În urma probatoriului administrat, Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa a dispus împotriva a 4 dintre bănuiţi măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. Pe numele primarului şi a consilierului său, instanţ a decis reţinerea lor pentru 24 de ore, urmând ca astăzi, să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Citeste mai mult: adev.ro/o3gbte

]]>