Consilierul local PSD, Sergiu Costea, pierde mandatul! ANI a costatat starea de incompatibilitate!

Iată că a sosit comunicatul in privința lui Sergiu Costea, consilier PSD, ANI constatând strarea de incompatibilitate in care se află acesta.

[quote]
“În perioada deţinerii mandatului de consilier local (2016 – 2020), S.C. Valahia Electronic Impex S.R.L., societate în cadrul căreia tatăl persoanei evaluate deţine calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator, a încheiat un contract de furnizare cu Primăria orașului Buftea, în valoare de 57.600 lei.
 .
Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 90 din Legea 161/2003 potrivit căruia„(1) Consilierii locali şi consilierii judeţeni care au funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general,director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie sau cenzor ori alte funcţii de conducere, precum şi calitatea de acţionar sau asociat la societăţile comerciale cu capital privat sau cu capital majoritar de stat ori cu capital al unei unităţi administrativ-teritoriale nu pot încheia contracte comerciale de prestări de servicii, de executare de lucrări, de furnizare de produse sau contracte de asociare cu autorităţile administraţiei publice locale din care fac parte, cu instituţiile sau cu regiile autonome de interes local aflate în subordinea ori sub autoritatea consiliului local sau judeţean respectiv ori cu societăţile comerciale înfiinţate de consiliile locale sau consiliile județene respective. (2) Prevederile alin. (1) se aplică şi în cazul în care funcţiile sau calităţile respective sunt deţinute de soţul sau rudele de gradul I ale alesului local.”;
.
Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris
 .
„Persoana […] față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.
[/quote]
Sergiu va pierde mandatul, chiar dacă nu imediat Are drept de a contesta, dar incasând in continuare indemnizația de consilier, fără să facă nimic și probabil la anul va ieși din consiliu, fără să aibă voie să mai candideze in 2020. In locul său in Consiliul Local, următorul pe lista PSD, va fi Titi Mande.
Il cunosc pe Sergiu Costea, s-a născut PSD-ist și a fost aruncat in lupta electorală incă de când nu avea buletin. Știu că visul  său e să ajungă mare politician, dar deși se pregătește intens, a ars niște etape, pe care mentalitatea pesedistă, care i-a fost insuflată, nu le cunoaște. De aceea a ajuns aici, intr-o fundătură. Tatăl său l-a aruncat in 2016 in locul său in consiliul local și Sergiu a fost tare mândru. Dar cum să reușești? Doar pentru că tatăl tău te-a băgat in față și pentru că faci parte din marele PSD? Fără să faci nimic vreodată pentru politică și pentru comunitatea care te votează? Nu intotdeauna. In doi ani de mandat nu a scos un cuvânt. Doar aroganțe. Iată că așa cum l-a urcat in funcție, tatăl său l-a și coborât, pentru că nu a renunțat nici acum, după ani de zile, la contractele cu Primăria Buftea.
……………………..
Asta ii va fi o lecție lui Sergiu, și dacă e conștient de ea, va reveni după pierderea acestui mandat și interdicția de 3 ani de a  candida, și poate va ințelege altfel politica. Și poate abia atunci va fi candidatul PSD la funcția de primar, nu in 2020 cum se visa! Sergiu e un băiat bun, poate fi chiar un politician de valoare, dar dacă vrea respect trebuie să iși refacă planul de viitor și mentalitatea.
………………………
Nu este o răzbunare a mea, după ce am fost invalidat. Aș fi făcut sesizările și dacă eram in consiliu, dar nu pot să nu mă bucur când știu cât am muncit pentru acea funcție, cât muncesc pentru orașul ăsta, iar acești consilieri m-au atacat cu sânge rece, susținând că am incălcat legea. M-au invalidat și atacat ca pe un infractor.
………………………..
Să nu credeți că seamnă cazurile noastre… Eu mi-am câștigat singur și corect funcția, ei au fost puși pe liste de interese de partid și nu au muncit pentru asta, ba chiar au făcut blat cu PNL. Eu nu am cheltuit niciun leu in campanie și mi-am depus singur toate documentele (din păcate unele nu in termen), ei au băgat bani chiar și negri și partidul le-a depus documentele. Eu am recunoscut greșeala public, când absolut nimeni nu o știa, ei nu au recunoscut nici când le-am dovedit public. Eu nu am luat niciun ban de la nimeni, ei au sifonat de la buget cu ajutorul primarului cu care au blat in consiliul local. Eu am fost invalidat de ei, ei vor fi invalidați de justiție. Eu am muncit și mi-a inchis Pistol afacerea, iar ei au făcut blat și le-a dat Pistol afaceri.
.
Și alți consilieri locali au probleme
.
Mai am 3 astfel de sesizăzi către ANI, privind consilierii locali din Buftea, care atâta timp cât legile in vigoare nu vor fi schimbate sau cât ANI va fi condusă corect, nu au cum să se soluționeze decât in defavoarea consilierilor respectivi, care nu au făcut nimic pentru oraș, ci doar pentru ei. Am muncit mult să investighez și să documentez aceste sesizări, chiar dacă am fost amenințat că voi fi dat in judecată.
 .
De asemea, reamintesc că insuși primarul Pistol a fost găsit de ANI in conflict de interese penal, el riscînd pușcăria, după ce a incheiat un contract intre Primaria Buftea și avocatii săi personali. Dosarul cu toate dovezile zace insă de aproape 3 ani in sertarele Parchetului Buftea, fără să fie trimis in judecată, dar după noul cod penal votat de PSD-ALDE, el se va prescrie.
.

Cum a cumpărat Pistol PSD Buftea. Consilierii locali PSD au contracte cu Primăria Buftea!

scris de Bogadn Toba, USR Buftea]]>

2 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *