Consilierii PSD Buftea găsiți incompatibili de ANI, petrec cu primarul PNL, Pistol, care le atribuie contracte.

Am demonstrat blatul PNL-PSD de la Buftea! Dupa ce si Sergiu Costea (foto stanga) a fost gasit de ANI in aceeasi situatie, tatal sau avand contracte de atribuire directa cu Primaria Buftea, si al doilea consilier local, fost candidat la functia de primar, Richard Gioarsa (foto centru), este in aceeasi situatie. ANI a descoperit 61 (!) de contracte ale firmei sale, atribuite direct de Primaria Buftea. Iata ca am avut dreptate…  Cum a cumpărat Pistol PSD Buftea. Consilierii locali PSD au contracte cu Primăria Buftea! Cei doi consilieri erau variantele PSD Buftea pentru functia de primar al orasului Buftea la alegerile din 2020, iar dupa ce vor pierde acest mandat de consilier, va intra in vigoare interdictia de a mai ocupa o functie publica timp de 3 ani. Stiam ca nici domnul Radu Marinescu nu e interesat de aceasta functie, dansul avand acum o pozitie care nu-i permite asa ceva, si nu s-a mai implicat in politica locala de peste 6 ani. Astel, PSD Buftea e acum in aer. Dati de veste… Toba, singur, a distrus PSD Buftea! Aveti idee cate putem face impreuna? Consilierul local PSD, Sergiu Costea, pierde mandatul! ANI a costatat starea de incompatibilitate! Ramane in functie doar cel de-al 3-lea consilier local PSD, Marin Costache (foto dreapta). Stim ca ginerele dansului are o firma de taxi care, desi a primit licentele de la Consiliul Local Buftea pentru a activa in Buftea, nu calca in oras. Va astept cu orice informatii pe care le aveti despre afacerile cu primaria ale altor consilieri. Dansul nu are cum sa fie candidatul pentru functia de primar al PSD, asa ca in acest moment, PSD Buftea trebuie sa-si caute candidat pentru functia de primar. Pronosticuri? Cu ocazia asta am dovedit și blatul PNL+PSD din Buftea și de ce conslierii PSD nu s-au opus niciodată primarului PNL. Acesti consilieri au votat invalidarea mandatului meu de consilier local, pe motiv ca nu am incheiat la timp un contract cu un contabil in alegeri, unde nu am folosit niciun leu. Iar ei incalcau legea asa. Urmatorii pe lista candidatilor PSD la alegerile din 2016, cei doi care ii vor inlocui in acest mandat pe Costea si Gioarsa, sunt Titi Mande si Silviu Ioan Alexandru. E foarte probabil ca primarul Pistol, care le-a oferit aceste contracte, sa traga de timp cat mai mult, sa-i tina in functie, poate pana va schimba PSD legile. Vom urmari. Iată  comunicatul in privința lui Richard Gioarsa, consilier PSD, ANI constatând strarea de incompatibilitate in care se află acesta.

 .

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate  în cazul GIOARSĂ CONSTANTIN RICHARD, Consilier Local în cadrul Consiliului Local Buftea, Județul Ilfov
În perioada exercitării mandatelor de consilier local (2012 – 2016 și 2016 – 2020) SC Coral Invest SRL, societate comercială la care persoana evaluată și soția sa dețin calitatea de asociat și funcția de administrator, a încheiat 61 de contracte de achiziție directă în valoare totală de 78.181,70 lei cu Primăria orașului Buftea.
 .
Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 90, alin. (1) și ale art. 91, alin. (3), teza I din Legea nr. 161/2003.
.
· art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003potrivit căruia „(1) Consilierii locali şi consilierii judeţeni care au funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie sau cenzor ori alte funcţii de conducere, precum şi calitatea de acţionar sau asociat la societăţile comerciale cu capital privat sau cu capital majoritar de stat ori cu capital al unei unităţi administrativ-teritoriale nu pot încheia contracte comerciale de prestări de servicii, de executare de lucrări, de furnizare de produse sau contracte de asociere cu autorităţile administraţiei publice locale din care fac parte, cu instituţiile sau regiile autonome de interes local aflate în subordinea ori sub autoritatea consiliului local sau judeţean respectiv ori cu societăţile comerciale înfiinţate de consiliile locale sau consiliile judeţene respective.[…]”;
 .
·  art. 91, alin. (3), teza I din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „Alesul local poate renunța la funcția deținută înainte de a fi numit sau ales în funcția care atrage starea de incompatibilitate sau în cel mult 15 zile de la numirea sau alegerea în această funcție”;
 .
Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.
 .
„Persoana […] față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.
.

UPDATE:

Foto aici cu petrecerea membrilor PSD si familia Pistol! 

In foto, alături de primar sunt primii 5 membri PSD de pe lista consilierilor locali… Marinescu, Gioarsă, Costea, Costache, Mande. Pozele sunt de pe Facebook, nu e nimic privat, am evitat să le public și pe restul, sunt mai personale. Nu e un șpriț obișnuit la care a trecut să salute și domnul primar, e o ieșire undeva in vacanță, ei, cu familiile, cu dans, cu Perinița.. Știți cum se joacă, nu?  O mare familie. Aroganta suprema pentru electoratul lor!   Fotografia postată de Bogdan Tobă.

scris de Bogdan Tobă

 ]]>

5 raspunsuri
 1. Calache
  Calache says:

  Felicitari Bogdane,esti singura persoana din Buftea care pune umarul,fapte nu vorbe,le dai frumos peste bot.Astia prinsi cu matza in sac erau cei care faceau pe moralistii,cei mai „corecti” cand defapt ei erau cu lingura de cacat in borcanul cu miere.Sunt toti cu ochii pe tine,inclusiv aia care cauta sa te aiba cu ceva la mana si nu reusesc,asta cred ca ii doare si mai tare.

  Răspunde
 2. Buftean
  Buftean says:

  Salut Expresule!
  Felicitari!
  Nu ma pricep la politica.
  Care sunt avantajele/dezavantajele daca candidezi la primarie din partea unui partid?
  Care sunt avantajele/dezavantajele daca candidezi la primarie ca independent?
  Deocamdata te vad cam singur. Tu ridici partidul pe plan local.
  Daca ai castiga primaria si consilierii sunt de la celelalte partide (contracandidatiii tai) cata putere ai avea ca primar? Cate proiecte ai putea initia?
  Spor la treaba!

  Răspunde
  • Bogdan Toba
   Bogdan Toba says:

   Salut. Ca sa fii doar un consilier cu acces la documente, n-ai nevoie de partid, eu as putea obtien locul si ca independent. Dar pentru a fi primar, da, ai nevoie de cat mai multi consilieri locali de partea ta, ideal de la partidul tau, ca sa poti trece proiectele pe care le gandesti. Cu cat partidul de la care esti castiga mai multe voturi cu atat vei avea sustinere mai buna… sau va trebui pe parcurs sa convingi si alti consilieri de la alte paritde, ca intentiile tale sunt bune, si corecte, ca ale lor. Doar ticalosii nu ar sustine proiectele benefice pt oras. Si ca primar ii poti deconspira usor.
   Ca sa fiu doar prezent eu acolo, daor ca o reusita personala eventual, nu am nevoie de partid… dar ca sa schimibi ceva cu adevarat, ai nevoie de un partid. E nevoie de o echipa si de resurse financiare si logistice ca sa speri la mai mult. Pana acum exista doar USR din partea carora as candida, dar si daca voi obtine un loc de consilier pe listele lor, indiferent daca am muncit si am mai tras alti 2 consilieri USR dupa mine, o eventuala excludere a mea din acest partid, ar atrage si excluderea mea din consiliul local. Adica am muncit degeaba pt ei. Ceea ce nu se poate daca sunt independent.
   Avem cazul fostului primar Stoica, care chiar daca a pierdut alegerile din 2012, a tras dupa el in consilil local 6 consilieri pt PPDD. La 2 luni a fost exclus din partid nu stiu pe ce motiv si el a pierdut mandatul de consilier, iar ceilati au ramas si au votat toate proiectele lui Pistol .

   Răspunde
 3. Bizu
  Bizu says:

  Bogdan hai sa lămurim ceva … ANI nu este instanța de judecată , ANI face o investigație dar cea care se pronunța pe incompatibilitate este instanța .deci cei doi consilieri sunt nevinovați PINA când o instanța se pronunța .
  Și dacă ținem cont de faptul ca un proces durează minim 2ani ( cu toate căile de atac ) domnii consilieri au toate șansele sa ducă mandatele PINA la capăt .cat despre nterdictii tot instanța le stabilește

  Răspunde
 4. Bogdan Toba
  Bogdan Toba says:

  Hei, hei, hei, nici nu ma asteptam ca un reprezentat PNL sa ia apararea celor de la PSD Buftea ! Da, s-ar putea ca in instanta sa demosntreze ca au primit din greseala acele contracte si nu au stiut de zecile de mii de euro care le intrau in buzunar.
  Noi am demonstrat totusi cum primeau contracte din bani publici si stim cum votau. E deja suficient. Din partea mea, să-și păstreze mandatele până la final, si cu ei și fără, fratia PNL+PSD va trai la Buftea si dupa alegerile din 2020.
  Dosarul de incompatibilitate penala a sefului dvs Pistol, cum mai sta? A reusit Parchetul Buftea sa-l trimita in judecata, sau inca il tine la sertar de acum 3 ani?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *