Dezastru: Rezultate Bacalaureat si Evaluare Nationala – Buftea 2018
Liceul Barbu Știrbey Din 51 de elevi inscriși la examen, au luat bacul doar 12, cea mai mare medie fiind 8.55. Procentul de promovabilitate e de 23%, fata de 25% in 2017, iar acest liceu pare că se afundă de la an la an, fiind sub conducerea aceluiași director, d-na Silvia Marinescu. Liceul Dumitru Dumitrescu Din 179 de elevi inscriși la examen, au luat bacul doar 43, cea mai mare medie fiind 9.25. Procentul de promovabilitate e de 24%, o scădere dramatică față de 35% in 2017, deși liceul e super dotat din punct de vedere material, iar d-na director Eliza Constantin a câștigat postul prin concurs. Iată cum cele două licee ajung practic la același nivel, desi unul dintre ele e pe cale de desființare, iar celălalt e super susținut. Asta in timp ce rata de promovabilitate la nivel national a fost mult mai mare, de 67,7%. ……………………………………………….. Intr-o semnificativă scădere sunt și rezultatele scolilor generale, unde elevii de clasa a 8-a bufteni nu sunt in topul județului. Cea mai mare notă din Buftea de la clasa 8-a fiind pe locul 18 in Ilfov, scoli din Voluntari, Chitila si Bragadiru fiind inaintea celor din Buftea. Vezi foto sus. ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 BUFTEA 75 de elevi au promovat, din 84 inscriși, nota cea mai mare fiind 9.77 ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 2 43 de elevi au promovat, din 59 inscriși la Evaluarea Națională, nota cea mai mare fiind 9.52 ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 3 BUFTEA 5 elevi au promovat, din 6 inscriși la Evaluarea Națională, nota cea mai mare fiind 6.17 ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 4 BUFTEA 3 elevi au promovat, din 5 inscriși la Evaluarea Națională, nota cea mai mare fiind 6.12 Cele două școli, nr.3 și nr.4, au ajuns la limita supraviețuirii, fiind conduse de ani buni de directorul Marin Doinița, consilier local PNL. NOTA: pentru a nu strica statisticile, scolile s-au obișnuit să lase corijenți și să nu inscrie la examenul de Evaluare decât elevii cu șanse. De aceea sunt atât de puțini elevi de clasa 8-a la examen, fenomenul fiind deja celebru sub denumirea de Fenomenul Brăila ]]>
Mai termina cu manipularile. Iar zici de Stirbei in necunostinta de cauza? Aia a fost dpar o propunere nici macar in faza de proiect. Ce te face sa crezi ca daca sunt cateva cadre didactice in consiliu, trebuia neaparat sa se schimbe ceva? Elevii nu au prezenta, asa parinti, asa copiii. Copii = imaginea in oglinda a parintilor. In clipa asta chiar nu se mai justifica existenta a 2 licee in Buftra. Barbu Stirbei nu poate fi desfiintat pentru ca are caracter de donatie si e cladire de importanta istorica. Liceul celalalt poate trece pe cursuri de reconversie profesionala, dezvoltare profesionala. Sau de ce nu, de reeducare a adultilor semianalfabeti din oras ca Buftea genul asta de populatie il are! Cred ca am atrage atentia si chiar ar fi un lucru bun. De asemenea daca citeste vreun consilier, recomand introducerea scolii de duminica pt clasele 1-8… Ar fi un factor de educatie maxima!!! Dar sa se asemene cu modelul american ca de acolo a pornit inventia.
La liceul de la gara au fost 51 de elevi inscrisi pentru bac.Daca tin cont de cati au picat bacul anii trecuti,din astia 51 de elevi sunt sigur ca cel putin 60% dintre ei sunt cei din anii trecuti care au dat bacul din nou.Oare cati elevi mai are liceul asta pe bune,real,nu ce comunica ei statistic?Eu l-as desfinta si i-as muta pe cei de la gara in Energetic ca e si proaspat renovat.
La liceu sper ca problema sa stea in felul urmator: majoritatea copiilor din Buftea sunt la licee in capitala iar maijoritatea elevilor de la liceele buftene este formata din copii din alte localitati rurale si care probabil acasa au activitati gosodaresti.