Cum a cumpărat Pistol PSD Buftea. Consilierii locali PSD au contracte cu Primăria Buftea!

Pentru că primarul, primăria și consiliul local nu vor să ne răspundă la petițiile in baza legii <Am facut reclamatie administrativa. Urmeaza actiunea in instanta.> și nu pun absolut nimic pe site-ul primăriei, până ne da dreptate justitia, colegii de la USR au inițiat un proiect prin care să avem acces la toate contractele publice ale primăriior.

Până la lansarea proiectului mi-am aruncat ochii pe Buftea. Ce am descoperit nu m-a surprins, dar e suficient cât să pot scrie următoarele, fără să mă tem că voi fi acționat in instață, ba din contră, ei să se teamă!

Am tot susținut in ultimul an că PSD Buftea s-a vândut total primarului PNL și că impreună au pus la cale un blat local, spre binele lor personal, inselându-și practic alegătorii. Ne-a demonstrat-o si rezultatul din Buftea, la alegerile parlamentare.  VIDEO: Despre blatul PSD Buftea – PNL Buftea

Radu Marinsecu

Pe hârtie incă este președintele PSD Buftea, dar s-a retras din politica locală acum 5 ani, când aliatul său, Ion Stoica, a pierdut alegerile pentnru primărie, iar dânsul, postul de viceprimar pe care l-a deținut intre 2008 și 2012. Până in 2012 a fost numărul 1, liderul PSD Buftea, cel mai apreciat și mai respectat pesedist, de aceea retragerea dânsului e foarte curioasă. Oficial, mi-a spus că nu mai are timp, că se dedică total activității didactice si ca e timpul altora mai tineri.

Cu toate astea, a fost in fruntea listei de consilieri propusă de PSD Buftea, in 2016 la alegerile locale. Lumea a votat PSD și pentru că l-a văzut pe dânsul acolo, dar surprinzător, după ce a câștigat postul de consilier, s-a retras inexplicabil, lăsând locul colegului și finului său, Marin Costache.

Nu avem nicio dovadă că domnul Marinescu are vreun beneficiu din partea primăriei sau primarului. Doar că incă, teoretic, gestionează activitatea PSD Buftea, deci girează actuala stare de fapt.

Marin Costache.

Cum spuneam, finul lui Radu Marinescu, mecanic  și instructor de locomotivă. Despre dânsul, multă lume din anturajul lor spune că e văr cu primarul Pistol. Anul trecut, intr-una din ședințele consiliului local, s-a aprobat cu unanimitate de voturi acordarea unor licente de taxi unei firme din Buftea. Văzând că se abține la vot, l-am intrebat personal, de ce a făcut-o. A zâmbit și nu a dorit să-mi răspundă.

Am aflat apoi că firma de taxi e a ficei sale și iși desfăsoară activitatea exclusiv in capitală. Activitate absolut ilegală, atâta timp cât licențele sunt pe Buftea, iar masinile lor nu ajung niciodata pe strazile orasului. Detalii aici…  România furată. Taximetria ilegală, tolerată în București Am informații că, tot prin intermediul familiei, beneficiază de contracte cu primăria. Mai sap.

Richard Gioarsă

Firma sa, Coral G. Invest, are contracte cu primăria Buftea, contracte practic atribuite direct de primarul Pistol, nu prin licitație. Mai jos, două exemple doar din ultimul an. Mai sap și in anii trecuți, să vedem dacă mai găsim contracte pe firma asta, sau poate pe alte firme ale sale.

coral_gioarsa

Sergiu Costea

Este fiul lui Daniel Costea, membru PSD-FSN incă din 1990, fost consilier local in mai mult mandate. Dan Costea a avut lucrări cu primăria Buftea, atribuite de fostul primar Stoica, iar după venirea lui Pistol, au fost momente clare in care cei doi s-au contrat in consiliul local, Costea fiind revoltat de modul cum Pistol atribuie contracte apropiatilor. Sedinta de rectificare bugetara – august 2012

In 2014, Costea face o solicitare Consiliului Local, pentru a achiziționa un mic teren, trecut ca “drum de acces”, in buricul târgului, lipit de Disco Fox, prorpietatea sa (clădirea părăsită de lângă Pizzeria Romană și Scoala nr. 2). Consiliul Local votează in unanimitate, dânsul se abține, să nu fie in conflict de interese. Se organizează o licitație, nimeni nu știe de ea afară de Costea, iar acesta achiziționează terenul cu 50 de lei peste prețul de pornire, 2800 lei.

După un an, iși dă demisia fără explicații din consiliu. L-am intrebat pe Richard Gioarsă despre motivul demisiei și mi-a răspuns că se săturase să mai fie acuzat de incompatibilități. Ulterior, l-a trecut pe fiul său Sergiu pe lista de consilieri, in frunte, să fie sigur că va obține un loc. Deci și-a lăsat moștenire locul in consiliu.

Acum am descoperit clar că dânsul incă are afaceri cu primăria Buftea, Pistol atribuindu-i lucrări in oraș, prin una dintre firmele sale, Valahia Electronic Impex. Mai sap și in anii trecuți, să vedem dacă mai găsim contracte pe firma asta, sau poate pe alte firme ale sale.

valahia_costea

Toți cei 3 consilieri locali PSD votează absolut intotdeauna proiectele primarului, nu contestă nimic și nu au făcut absolut nimic pentru cetățenii orașului!

Nu aș vrea să facem balamuc din asta, ii cunosc pe acești consilieri, le cunosc familiile, mi-e și rușine de vreun scandal. Nu vreau să ajung să fac plângeri penale! Le solicit in schimb să demisioneze URGENT din funcțiile de consilieri pentru că sunt incompatibile cu afacerile pe care le fac cu banii noștri. Cetățenii nu i-au votat să stea degeaba in consiliu, să fie preșul primarului PNL și să sugă de la bugetul local!

[quote]INCOMPATIBILITATE

art. 90 din Legea nr. 161/2003,  „(1) Consilierii locali şi consilierii judeţeni care au funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie sau cenzor ori alte funcţii de conducere, precum şi calitatea de acţionar sau asociat la societăţile comerciale cu capital privat sau cu capital majoritar de stat ori cu capital al unei unităţi administrativ-teritoriale nu pot încheia contracte comerciale de prestări de servicii, de executare de lucrări, de furnizare de produse sau contracte de asociere cu autorităţile administraţiei publice locale din care fac parte, cu instituţiile sau regiile autonome de interes local aflate în subordinea ori sub autoritatea consiliului local sau judeţean respectiv ori cu societăţile comerciale înfiinţate de consiliile locale sau consiliile judeţene respective. (2) Prevederile alin. (1) se aplică şi în cazul în care funcţiile sau calităţile respective sunt deţinute de soţul sau rudele de gradul I ale alesului local”;[/quote]

Demisia de onoare și abia apoi vedeți-vă de afacerile cu primăria! Riscati dosar penal… 

Ce am descoperit eu se refera doar la ultimul an, daca mai sap s-ar ptuea sa avem surprize colosale, chiar si in privinta altor consilieri locali. Noi, cei de la USR, nu putem face mai mult, nu avem puterea de a schimba decizii si hotarari, dar trebuie sa intelegeti ca si cu aceasta supraveghere si publicarea informatiilor din interior, facem ceva… nu mai pot topi asa usor bugetul local, ca atunci cand nu-i vedea nimeni. Sunt constient ca o data cu aceast articol, caracatita din Consiliul Local Buftea va incerca sa riposteze si imi asum lupta pe toate planurile. Sper doar sa nu ma lasati singur.

scris de Bogdan Toba

]]>

7 raspunsuri
 1. ion de la raion
  ion de la raion says:

  Cum adica INCREDINTARE DIRECTA daca contractele sInt pe SEAP ???? Din SEAP se selecteaza cea mai buna oferta, pentru asta a fost creat. Dar daca tu ai fi fost consilier, ai mai fi vindut shaorma angajatilor primariei sau ii refuzai la tejghea ? E simplu sa o faci pe lupul moralist.

  Răspunde
 2. Bogdan Toba
  Bogdan Toba says:

  Hai, ca ma dezamagesti… ma asteptam sa fii primul care da replica, dar ma asteptam la una de calibru. Cum sa vii cu tampenia asta? Chiar asa de prosti ne crezi?

  Răspunde
 3. EugenD
  EugenD says:

  Demisia este un gest de onoare! Nu vei găsi nicăieri în lume oameni de onoare, cu caracter, care să fie consilieri locali și în același timp să aibă contracte cu instituția pe care o administrează. E simplu, un om de onoare n-ar intra în astfel de conflict de interese! Un om de onoare, ori este consilier, ori afacerist, si-si face activitatea onorabil.
  Prin urmare, niciunul nu-și va da demisia, dimpotrivă. Tu ești cel vinovat și tu vei fi ținta lor din acest moment. Te vor aștepta la colț, nerăbdători să-ți facă vânt pe scări pentru că niciunul nu consideră să fi greșit cu ceva. Tot ceea ce fac ei este bine, corect și legal iar contestatarii lor sunt plătiți de Soroș și sunt dezinformați de binoame și trinoame. Asta este tipologia politicianului român, votat de cetățeanul român care nicio clipă nu gândește cu capul, ci numai cu burta.

  Răspunde
 4. nume
  nume says:

  Mda, adevarul este ca Richard cu aia 600 de euro pe care i-a luat din steaguri, sau ce erau alea, s-a pricopsit, acum joaca table la Cannes, astepta pilotul de la avionul sau privat sa-i aduca mici de La Cocosatu pe croazeta. Videanu baloseste invidios ! :))))

  Răspunde
  • Bogdan Tobă
   Bogdan Tobă says:

   Asta e de notat… de ce să te compromiți, de ce să riști dosar penal și postul de consilier pentru câteava sute de euro? Asta e, cum zicea dânsul, căciuleală… sau parcă mai avea un termen, mai mucalit. Imi aduc eu aminte cu altă ocazie… Nu cred că iși vinde votul pentru câteva sute de euro. De aceea, mai sap. Lumea e mică.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *