Unde e declaratia de avere a primarului?

Vom insista pe o campanie in favoarea transparentei si comunicarii pe care Primaria Buftea e obligata sa le ofere, dar continua sa ignore legea. Primarul Pistol nici macar nu si-a depus declaratia de avere pe 2015 pe site-ul primariei, site pe care platim o gramada de bani, dar este total inutil.

Chiar si declaratiile vechi si cele ale consilierilor locali si angajatilor primariei sunt foarte bine ascunse pe site. Abia le-am gasit aici… Resurse Umane

Pe declaratiile de avere ale primarului din 2012 sau 2013, vedem ca avea in proprietate, din anul 2000, un apartament in Bucuresti. In declaratia de avere din 2014, apartamentul dispare din lista proprietatilor imobile, dar nu apare in lista proprietatilor imobile instrainate in ultimele 12 luni. Observam si creditul neschimbat la Volksbank, celebrul tun financiar dat de Pistol.

Noi am gasit totusi declaratia lui de avere din 2015 pe  declaratii.integritate.eu unde poti gasi pe oricine.  Daca vreti sa vedeti cu cat a saracit primarul nostru din 2009 de cand a intrat in politica, pana in 2015, comparati cele doua declaratii. O sa fiti socati! Puteti gasi istoricul declaratiilor dansului pe site-ul respectiv, cautand dupa nume.

Vezi document 2009

Vezi document 2015

Conform legii 176/2010 privind integritatea in exercitarea functiilor demnitatilor publice, art. 4, alin. 2, declaratiile de avere se depun pe anul fiscal anterior pana cel tarziu la data de 15 iunie a.c.
De asemenea, potrivit art. 10 din Legea nr. 144/2007 persoana desemnată care va asigura implementarea prevederilor legale privind declaraţiile de avere şi de interese are următoarele atributii: a) primeşte, înregistrează declaratiile de avere şi declaratiile de interese ale aleşilor locali şi functionarilor publici depuse în termen de 15 zile de la data depunerii jurământului sau a celor actualizate anual, până cel mai târziu la data de 15 iunie.
Potrivit Art. 29 din legea 176/2010 (1) Nedepunerea declaratiilor de avere si a declaratiilor de interese in termenele prevazute de prezenta lege, precum si nedeclararea, in declaratia intocmita potrivit anexei nr. 1, a cuantumului veniturilor realizate, sau declararea acestora cu trimitere la alte inscrisuri constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 50 lei la 2.000 lei. Agentia poate declansa din oficiu procedura de evaluare. (2) Nerespectarea obligatiilor prevazute la Art. 6 de catre persoanele responsabile cu implementarea prevederilor prezentei legi constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 50 lei la 2.000 lei. Aceeasi sanctiune se aplica si conducatorului entitatii respective, daca acesta nu indeplineste obligatiile prevazute de prezenta lege. (3) Neaplicarea sanctiunii disciplinare sau neconstatarea incetarii functiei publice, dupa caz, atunci cand actul de constatare a ramas definitiv, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 50 lei la 2.000 lei, daca fapta nu constituie infractiune.
 
Persoana desemnata care va asigura implementarea prevederilor legale privind declaraţiile de avere şi de interese este obligata sa: e) asigură publicarea şi mentinerea declaratiilor de avere şi a declaratiilor de interese, pe pagina de internet a primăriei. Declaratiile de avere şi de interese se păstrează pe pagina de internet cel putin 5 ani de la publicare, după care se arhivează potrivit legii;
]]>

3 raspunsuri
 1. George
  George says:

  Astazi nu mai puteti vorbi despre averea domnului Pistol ci despre averea Familiei Pistol. Dupa articolele aparute la adresa sa, o mare parte din terenuri au fost donate familiei.

  Răspunde
 2. EugenD
  EugenD says:

  Expresule, ai deschis de curiozitate in paralel declaratia de avere din 2014 si cea din 2015? Daca n-ar fi de plans ar fi de ras!
  1. In declaratia din 2015 domn primar a declarat acelasi numar de terenuri ca si in 2014 si totusi, la rubrica „bunuri imobile instrainate in ultimele 12 luni”, apar instrainate 6 terenuri! Deci ai 16 mere, dai 6 dintre ele catre alte persoane si ramai tot 16!? Ori mie imi joaca feste matematica, ori domn primar Pistol isi bate joc de autoritatile care verifica aceste declaratii si indirect de cetatenii carora le-a promis transparenta!
  2. Celebrul credit de la Volksbank de aprox. 2,5 milioane de euro are soldul neschimbat de ani de zile. Fir-ar capul meu sa fie! De ce n-am facut Doamne si eu credit d-asta smecher la Volksbank sa n-am dobanzi, comisioane, dobanzi penalizatoare?! Platesc ca tantalaul de doua ori suma pe care am imprumutat-o!
  3. Poate cel mai interesant aspect, in declaratia din 2015, cea nepublicata pe site-ul primariei, este aparitia un nou teren, de categorie 5(!!!), cumparat in 2014, in suprafata de 7600 mp, a carui adresa este ascunsa(!!!). Oare de ce? Ar fi interesant sa aflam ce se ascunde in spatele acestui teren. Cat a costat? Unde se afla localizat? Ce fel de teren este? Nu este nici agricol, nici forestier, nici intravilan, nici luciu de apa! Atunci ce este? E pe luna? Este in afara tarii sau este un teren cu destinatie speciala? Stiu ca Tiriac a cumparat teren intre pistele de pe Otopeni, oare sa nu fie singurul? Stie cineva ce inseamna teren categoria 5?
  4. Nu mai reiterez disparitia misterioasa a apartamentului din declaratiile de avere ale edilului, ai facut-o tu deja. Nu mai este nici la proprietati, nici la proprietati vandute. S-a evaporat! A disparut!
  Tare mult mi-as dori sa pot sa-l intreb toate lucrurile astea fata in fata pe domnul primar. La o discutie prietenoasa, ca de la cetatean la edil. Sa pot sa-i vad reactia! Sa-i aud pulsul. Sa-i simt tensiunea. Sau macar sa raspunda la ele chiar si indirect, cu un comentariu. Speranta moare ultima, se apropie alegerile, deja sexgate episodul 1 a fost lansat la apa, sa vedem ce urmeaza….

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *