Cum stati cu deszapezirea?

S-a circulat in Buftea azi. Greu, dar s-a circulat. Daca ar iesi pe strazi doar cei care au neaparat nevoie de masina intr-o astfel de zi, nu ar fi probleme mari. Nu o sa inteleg insa niciodata de ce unele utilaje circula cu lama ridicata pe drumuri care au nevoie de deszapezire.

Autoritatile locale au fost dminieata destul de atente, cu cateva utilaje si oameni cu lopeti, dar fara sa faca exces de zel intr-o zi de duminica. Patinoarul a fost o prioritate totusi, fiind deszapezit pentru cei maxim 20 de copii toata ziua. Ii judecam mai degraba maine, luni. Iata cateva opinii culese de la cetateni.

Dupa cum va ziceam si intr-un articol precedent, primaria refuza sistematic sa puna informatii pe site-ul orasului, desi plateste cu bani buni pe cineva sa se ocupe doar de acest lucru! Sunt strazi uitate, pe care nu a intrat niciun utilaj, iar oamenii nu pot pleca maine dimineata la munca (ex. Strada Stavilarului) si nici nu stiu la cine sa apeleze. Pe site-ul primariei nu sunt informatii utile pentru o asemenea situatie.  Printre atribuţiile ce revin autorităţilor administraţiei publice locale,  în perioada sezonului rece, se numara si informarea cetăţenilor privind măsurile şi mijloacele de prevenire a unor situaţii de urgenţă generate de diferite tipuri de risc, manifestate cu preponderenţă în sezonul rece.

Salcia din parcarea primariei s-a rupta azi dimineata, cazand pe o masina, alti copaci din zona fiind gata sa cada sub greutatea zapezii. Aveti mare grija unde parcati, zapada care acopera copacii va ingheta si s-ar putea sa afesteze rezistenta unor copaci!

IMG_4610 IMG_4638

Deasemenea, mare grija zilele urmatoare la turturii uriasi care se vor forma si la zapada adunata pe acoperisuri! Uitati-va in sus inainte sa parcati sau sa mergeti pe trotuarele de langa cladiri! Nu parcati in drum, caci s-ar putea sa va loveasca cineva, dar mai bine nu iesiti pe sosea, decat daca aveti urgente, cum ar fi sa mergeti la mall sau sa puneti un bilet la pariuri.

IMG_4652

Trotuarele sunt aproape 100% inzapezite, cetatenii find greu de convins ca pot ajuta si ei cu ceva. Atentie si la pietonii de pe Soseaua Buc. Targoviste, care nu au nici acum trotuare, inclusiv in Crevedia, si sunt nevoiti sa mearga pe carosabil! Ca in fiecare an, in Crevedia deszapezirea se face extrem de greu, cetatenii de pe stradutele mici mobilizandu-se in grup pentru a putea iesi cu masinile.

IMG_4643

Marian Hotineanu: “Nu sunt un fan Pistol, ba din contra, am avut mereu o impresie proasta despre el. Azi am derapat in valea de la Fabrica de Oxigen si am cazut in sant, de unde nu am mai putut iesi. Am incercat sa-mi sun prietenii sa ma ajute, caci n-am indraznit sa fac semn soferilor care treceau nepasatori. Am fost foarte surprins cand un Duster a oprit si din el s-a dat jos primarul Pistol, care spre uimirea mea a inceput sa-mi impinga masina, si cu ajutorul altui domn care a oprit ulterior, am reusit sa ies pe sosea.”

C.A.:  Exemplu de bataie de joc! Toata zapada adunata de pe straduta din spatele parcului (Bl R9) e in spatele masinii mele. An de an! Suntem doua femei care dam zapada pusa de un domn sofer de tractoras.

1910356_10208027267669049_5394637034937877626_n

Cornel Vasile: Pentru ca am plecat azi de dimineata cu treaba si am lasat locul de parcare gol, cei care au venit sa deszapezeasca in urma mea mi-au lasat un mare morman de zapada drept cadou! Culmea este ca i-am gasit pe oameni la fata locului, pentru ca, ghinion, utilajul a ramas in pana si zace de 4 ore nefolosit! Cand le-am cerut explicatii despre isprava facuta, au inceput sa motiveze ca a fost si Primarul de fata si i-a coordonat, ca lumea e rea si nemultumita, daca nu faci nu e bine, daca faci iar nu e bine, si tot asa! Nu am reusit sa inteleg de ce zapada stransa din parcare a trebuit depozitata pe locul meu, perfect compresata si tasata, ca sa am eu de lucru, desi exista si un utilaj cu cupa care poate sa stranga zapada si sa o puna undeva pe spatiul verde.

Legea ne obliga sa ne ocupam singuri de propriile acoperisuri, asa ca daca aveti nevoie de o interventie la inaltime contra zapezii, va recomand un prieten din Buftea, alpinist, dotat cu tot ce ii trebuie sa va scape de zapada si turturi.

]]>

1 răspunde
  1. Bizu
    Bizu says:

    Duminica inca de dimineata vecinii mei s-au mobilizat exemplar si au iesit aproape toti sa deszapezeaca masinile ( eu de lene am iesit mai tarziu) . Toti am fost manati de un elan tinetesc care din pacate s-a rezumat doar la deszapezirea masinilor si a locurilor de parcare . Apropae nimeni nu a incercat macar sa deszapezeasca trotuarul din fata blocului . La mine cel putin o faceau astazi muncitorii de la SSB . Altfel spus avem pretenti la deszapezire dar nu facem nimic in acest sens chiar daca putem ( ma includ si eu aici ) .
    Fata de alti ani municipalitatea s-a descurcat excelent pina acum .

    Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *