Tribunalul Dâmbovița anulează autorizația de construire a spațiilor comerciale ale primarului din Crevedia!

După explozia tragică din Crevedia de acum un an, Expresul de Buftea publica o investigație despre cum primarul Florin Petre a intrat în posesia unor terenuri valoroase, pe care a cosntruit ilegal spații comerciale. Imobilul construit foarte repede e la intrarea in Crevedia, după Kaufland, lângă stația GPL.

Schemă imobiliară tipică pentru un primar. Cum a pus mâna primarul din Crevedia pe super terenurile de la șosea

  • O doamnă de 70 de ani îl împuternicește prin procură pe șoferul primăriei, Cruceru Florin, pentru a-i vinde un teren, ce urma a fi primit de la Primaria Crevedia
  • Soția primarului a cumpărat prin șoferul primăriei terenul de 470 metri pătrați, cu suma de 45 000 lei, adică 19 eur/mp, super teren, la șosea, lângă Buftea.
  • Soției primarului i se aprobă PUZ-ul, prin care i se impune parcări și retragere 13,0 m faţă de ax DN 1A. La fața locului pare sub 13 m. Zero parcări.
  • Legea nu permite spații comerciale la mai puțin de 40 de metri de stația GPL, dar permite spații de depozitare la 20 de metri.
  • Soția primarului schimbă destinația în autorizația de construire, din spații comerciale, în spații de depozitare, deși PUZ-ul aprobat și certificatul de urbanism sunt pentru spații comerciale.

Azi, 26.09.2024, Tribunalul Dâmbovița anulează autorizația emisă de primar soției sale.

După investigația noastră, cel mai probabil sesizat fiind de o instituție grea ca Inspectoratul de Stat în Construcții sau un Parchet, Prefectul Județului Dâmbovița cere în instanță anularea autorizației de construire, pârți fiind atât primarul, cât și soția sa. Prefectul PSD nu s-ar fi autosesizat în privința unul primar PSD, dintr-un județ pesedizat total.


Primarul are două soluții, dacă nu vrea să-i fie demolată construcția. Ori cumpăra afacerea vecină și desfiinețează GPL-ul, ori îl convinge pe proprietar să renunțe la stația GPL.

Nicio surpriza. Proprietarul stației GPL, aflată acolo de 10 ani, cauza problemei primarului, începe reamenajarea stației, prin ceea ce pare mutarea ei. Denumirea oficială a lucrării este: „Modernizare stație carburanți (Construire pavilion comercial, Copertină peron, Pompă spălătorie auto, Platformă carosabilă și pietonală, Spații parcare, Totem afișare prețuri, Skid GPL)

În ultimele zile se lucrează intens acolo. Am fost și l-am întrebat pe proprietar ce lucrări face. Nu a dorit să-mi dea detalii, a zis că s-a săturat. S-a săturat de controale, presiuni și discuții despre afacerea lui. Mi-a părut un tip extrem de cinstit, dar apăsat și supărat. Intenționează să deschidă și el un spațiu comercial, lipit de grătarul primarului, că afacerea cu gaz oricum nu-i merge bine. L-am întrebat dacă renunță la GPL și nu a vrut să răspundă.

Conform panoului de șantier, reamenajarea stației este făcută de firma Smart House Construcții SRL, care aparține unui apropiat al primarului, membru PSD, fost consilier, unul dintre principalii oameni de campanie ai lui Petre.

Ar fi de condamnat un om de afaceri care iși vinde afacerea? Sau care acceptă ca modernizarea afacerii sale să fie făcută gratis de o altă firmă?

Între timp, construcția ilegală, spațiul comercial al primarului, se extinde și mai aproape de stația GPL, și mai aproape de axul drumului național, cu o terasă de lemn. Înăuntru pare totul amenajat și sursele noastre spun că e deja închiriat unui om de afaceri, care însă nu poate deschide încă. Terasa nu are autorizație de construire. Parcarea cerută în PUZ nu există.

După ce a câștigat un nou mandat, iar PSD a îngropat explozia, Florin Petre pare de neatins, chiar dacă încalcă flagrant legea, după cum remarcă și prefectul și admite și tribunalul.


O întrebare firească ar fi în acest caz, cum a emis primăria autorizație pentru construirea noii stații de carburanți, aflată la doar 25 de metri de spațiul comercial cu grătar al primarului, când legea, după cum spuneam, impune minim 40 de metri.

Scamatoria e simplă și la fel de ilegală. Primele spații comerciale construite de primar acolo in 2022, spălătoria auto, magazinul și grătarul, sunt trecute în acte „anexe gospodărești”

Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții definiște astfel Anexele gospodărești:

● Construcțiile cu caracter definitiv sau provizoriu, menite să adăpostească activități specifice, complementare funcțiunii de locuire, care, prin amplasarea în vecinătatea locuinței, alcătuiesc împreună cu aceasta o unitate funcțională distinctă.

În categoria anexelor gospodărești, de regulă în mediul rural, sunt cuprinse: bucătării de vară, grajduri pentru animale mari, pătule, magazii, depozite și altele asemenea. În mod similar, sunt asimilabile noțiunii de anexe gospodărești și garajele, serele, piscinele și altele asemenea.

E destul de clar că acolo nu e nicio gospodărie și nicio locuință pentru a se numi anexe gospodărești.


Expresul de Buftea duce mai departe spiritul, atitudinea, exprimarea liberă și lupta pentru adevăr în Buftea și Crevedia, chiar dacă nu ne numim jurnaliști. Susții Expresul să evolueze, susții comunitatea! Vezi cum ne poți susține aici… https://www.patreon.com/ExpresuldeBuftea

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *