Pistol doneaza orasului 1 hectar de teren! Vezi de ce!

In ultima sedinta a Consiliului Local Buftea, a fost aprobată cu unanimitate de voturi acceptarea ofertei de donatie, avand ca obiect un teren de 11 000 metri patrati.

E vorba de un teren aflat in proprietate privata, desprins din altul de 44 000 metri patrati, proprietari fiind printe altii si Nastase Ioana si Margareta Pistol, mama, respectiv, sora edilului. Imobilul se afla pe strada Independentei, zona Putul Oii, acest drum deservind imobilul pentru care Consiliul Local a aprobat deja anul acesta un PUZ, urmand ca aici sa se dezvolte un ansamblu rezidential P+2E. Vezi foto sus.

E o practica destul de intalnita, ca proprietarul care dezvolta un ansamblu rezidential sa doneze drumul de acces primariei, pentru a scapa de impozite si pentru a nu fi el cel care il amenajeaza (compactat, pietruit, asfaltat), il utileaza (canalizare, gaze, curent, iluminat) si il intretine (reparatii, curatenie, deszapezire).

Observatii:

 • pe ordinea de zi, proiectul de acceptare a donatiei a fost precedat de un altul, lal fel, dar cu un drum mult mai mic, de 600 metri patrati, pe Alea cu Brazi… acesta: proiect-6-donatie_drum_600
 • nimeni nu a discutat nimic despre proiect in sedinta, initiatorul priectului nu a dat detalii, doar a citit rapid si toata lumea a votat pentru
 • terenul pe care se va dezvolta ansamblul rezidential este lipit de Strada Independentei, spre Puțul Oii, imediat după Balon, in zona terenurilor pentru tineri.
 • drumul donat va inconjura loturile de casa
 • ca initiator al proiectului a fost trecut domnul consilier PNL, C-tin Romanescu, pentru ca primarul ar fi fost in conflict de interese
 • in raportul de specialitate se spune ca drumul este betonat, racordat la toate utilitatile, apa, canalizare, iluminat, nefiind neceserare de lucrari de infrastructura
 • deja se desfasoara acolo lucrari (vezi foto), dar nu apare nimic betonat
 • este de notorietate faptul ca, imbratișând cariera politică, Pistol și-a trecut cea mai mare parte a proprietăților, pe numele rudelor și apropiaților. Vezi aici declaratia de avere din 2009

Proiect Donatie_Drum_11000

.

]]>

13 raspunsuri
 1. Website
  Website says:

  De ce nu se discuta pe ordinea de zi faptul ca site-ul primariei nu mai merge cateva luni? Sunt informatii utile acolo pe care nu se accesa de cetateni.

  Răspunde
 2. EugenD
  EugenD says:

  Străzile unui viitor cartier rezidențial privat vor fi utilate și administrate de primărie, din bani publici. De ce? Există vreun consilier care să poată să ne explice și nouă unde greșim? Ce beneficii, pe care noi nu le vedem, au buftenii de pe urma acestei donații?
  Momentan cred că este vorba despre folosirea funcției si autorității pentru obținerea de foloase materiale necuvenite pentru sine sau pentru alte persoane iar domnul Romanescu ar trebui să dea niște explicații mai amănunțite, nu neapărat noua, niște postaci, ci unor persoane care să înțeleagă mai bine ce se întâmplă.

  Răspunde
 3. Bogdan Toba
  Bogdan Toba says:

  Eu cred ca nici nu s-a uitat pe raportul de specialitate pe care se presupune ca dansul l-a facut. Putea macar sa-l citeasca in sedinta, paote asa se sesizau macar consilierii din “opozitie” (ha, ha, ha!) ca nu e nimic betonat si utilat pe drumul ala! Oricum, nu e tarziu sa se sesizeze altii mai bine intentionati!

  Răspunde
 4. Bizu
  Bizu says:

  Ce sa zic ; aceiași 2 -3 cârcotași au ceva de obiectat când e vorba de dezvoltarea orașului .
  11000 mp imultit cu 45 euro rezulta 495 000 euro . Drumul ăla de care vorbiți voi , v a costa puțin peste 50 000!.
  Sa nu mai spun ca de acel drum va fi utilizat inclusiv de cartierul pentru tineri .
  Dezvoltarea orașului presupune inclusiv creșterea numărului de locuitori și asta se poate realiza prin construcția de locuințe .
  Este lăudabilă inițiativa domnului Romanescu .

  Răspunde
 5. EugenD
  EugenD says:

  Salut Bizu. Permite-mi sa-ti adresez cateva intrebari ca de la cetatean la ales local.
  1. Presupun ca cei 50.000E despre care vorbesti (si sper ca stii ce vorbesti) reprezinta costurile ce ar acoperi utilarea, asfaltarea si intretinerea drumurilor donate de domnul primar. Daca DA atunci de unde stii ca astea ar fi costurile?
  a) Exista o expertiza
  b) Exista un raport de specialitate
  c) Exista o vrajitoare care a dat in ghioc
  d) Vinzi aer la punga
  2. De unde stii ca drumul va fi utilizat si de catre cei din cartierul de tineri?
  a) Ai vazut un proiect prin care acestia au acces pe acolo si garantezi ca si consilier judetean ca asa se va intampla
  b) Vinzi aer la punga
  3. Care cartier de tineri?
  4. Mai cunosti alte intiative ale domnului consilier Romanescu?

  Răspunde
 6. cetateanul turmentat
  cetateanul turmentat says:

  domnule BIZU raspunsul dv este gresit, total gresit dezvoltarea unul oras se face prin extinderea de spatiii pt agenti economici unde se pot face fabrici si uzine si unde se fac creante la bugetul local .nu unde se fac locuinte pe terenuri de 400 si 500 de metri patrati pe care se construiesc locuinte si apoi proprietarii nu le baga la impozit prin tot felul de sulfarariii.deci consumul in urma productiei stimate domn asta este economia capitalista.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *