In sfarsit, Primaria Buftea intentioneaza sa construiasca un parc in Pepiniera!

Consiliul Local Buftea a aprobat in ultima sedinta, alipirea unor terenuri apartinand orasului, in Pepiniera, incepand din spatele salii de sport de la Judecatorie, pana la lac, pentru construirea unui parc.

Consilierii au aprobat cu unanimitate de voturi, dar nu s-a discutat nimic pe marginea acestui proiect. Buftea are uriasa nevoie de un asemnea spatiu, proiectul fiind initiat cu scopul realizarii unui parc integrat pentru recreere, sport si agrement, urmand a se accesa fonduri europene pentru asta.

Proiect hotarare-5-alipire terenuri

Interesant e ca aceste terenuri fusesera dezmembrate din altul, in 2013, pentru a fi alipite la loc acum, sunt si drumuri acolo, probabil la vremea respectiva fiind alte palnuri pentru zona asta.

Noi am tot avut pe site discutii despre zona asta imensa (aprox 30ha, cat Domeniul Stirbey) tinuta la pastrat pentru alte interese. Ultimul articol pe tema asta, cu galerie foto: Pepiniera: un uriaș spațiu verde pe lac, comoara ascunsă a orașului ce va fi prăduită!

Pepiniera, sau Ograda cum ii se mai spune, este un uriaș spațiu verde din Buftea, pe malul lacului, intre Centru si Flămânzeni, foarte bine ascuns, unde aproape nimeni, afară de localnicii din zona adiacentă, nu a intrat.

Aici a funcționat inca de pe vremea Printului Stirbey, o celebra pepinieră, unde erau crescuți arbori și arbuști de mai multe feluri, plantați apoi in Buftea și in alte localități din zonă, dar si vita de vie pentru toata tara. A rezistat si dupa anii 90, pana cand primarii si dezvoltatorii imobiliari i-au pus gand rau.

Foto sus – cu galben, cele 10 terenuri pe care priamria le va alipi pentru amenajarea parcului – aproape 8 hectare

Foto jos – cu rosu, intreaga zona a Pepinierei, aproape 30 de hectare.

pepiniera-stirbey

]]>

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *