Agenția Națională de Integritate: Pistol in conflict de interese penal!

Deși multă lume l-a tot acuzat de matrapazlâcuri, iata că pentru prima oară ceva se leagă cu adevarat! George Pistol, primarul orasului Buftea a fost găsit de ANI in conflict de interese penal!

Pe ințelesul tuturor, sunt suspiciuni că  domnul Pistol iși plătea avocații personali din banii contribuabililor!  Iata comunicatul ANI:

„În exercitarea atribuțiilor de serviciu, acesta a semnat un contract de asistență juridică și un număr de nouă acte adiționale încheiate între Primăria orașului Buftea și SCP „VLAD, MINEA, CENUSE ȘI ASOCIAȚII”- SCA prin care s-a obținut un folos patrimonial în cuantum de 277.320 lei pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură. Persoana evaluată a încheiat, în calitate de persoană fizică, contracte de asistență juridică în vederea reprezentării în instanță cu SCP „VLAD, MINEA, CENUSE ȘI ASOCIAȚII”- SCA

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea în vederea verificării indiciilor privind posibila săvârșire a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României.”

Dacă va fi găsit vinovat, Pistol riscă o pedeapsă cu inchisoarea  de la 1 la 5 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.

Best Nerf Guns

]]>

3 raspunsuri
 1. Bizu
  Bizu says:

  Cam slabut articol , cam fara substanta. Cum adica in folosul unei persoane care are si ea la randul ei contract cu firma de avocatura ? Adica avocatii au lucrat pentru unul si firma le-a dat salarii din banii dati de primarie? Si probabil luna urmatoare au lucrat pentru primarie si au primit salarii din banii platiti de altul catre firma de avocatura ?
  in concluzie : daca o fabrica executa o comanda si plateste materialele pentru aceasta cu banii incasati de la alt client acest cleint este in conflict de interese
  ori ANI e plina de tampiti ( foarte probabil) pori tu ai omis ceva in articol

  Răspunde
 2. Bogdan Tobă
  Bogdan Tobă says:

  Ce articol? E un comunicat de presa, ce substanță vrei să aibă?
  Oi fi tu membru UNPR si ai invatat ceva diversiune pentru prosti, dar nu suntem toti asa. Tu le-ai luat apararea lui Ponta, Oprea si Piedone si critici DNA-ul si ANi, dand vina pe cetateni si pe gropi. Evident, nu ma asteptam sa nu-l aperi pe Pistol. Te inteleg, dar nu ne insulta totusi inteligenta. Vezi ca e mult mai groasă decât reiese din articolul ăsta fără substanță!

  Răspunde
 3. EugenD
  EugenD says:

  Dati-mi voie sa traduc comunicatul de mai sus pentru ca nici ANI nu e plina de tampiti, nici Buftea si, dupa cum se vede zilele astea, nici Romania. Mie mi se pare extrem de clar comunicatul.
  1. Pistol, in calitate de primar si reprezentant al primariei Buftea, a incheiat un contract pe bani publici (+9 acte aditionale) cu Casa de Avocatura „Vlad, Minea, Cenusa si Asociatii”. Pana aici nimic ilegal!
  2. Casa de Avocatura „Vlad, Minea, Cenusa si Asociatii” are angajata o persoana (avocat, administrator, etc) denumita in continuare „Sageata lui Pistol”.
  3. „Sageata lui Pistol”, in calitate de angajat al Casei de Avocatura „Vlad, Minea, Cenusa si Asociatii”, a castigat din contractele cu primaria Buftea, suma de 277320 RON (apox. 63.000E)
  4. Pistol in tot acest timp se afla personal (pe persoana fizica) in raporturi comerciale si beneficiaza de foloase de orice natura (inclusiv bani) din partea lui „Sageata lui Pistol”.
  Practic traseul banilor publici este urmatorul:
  Pistol -> Casa de Avocatura „Vlad, Minea, Cenusa si Asociatii” -> „Sageata lui Pistol” – > Pistol
  Este clar un conflict de interese si normal ar fi sa se clarifice daca domnul Pistol a comis o infractiune. Pana atunci beneficiaza de prezumtia de nevinovatie.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *