Buftea va avea din nou echipă de Liga 2!

Au fost 5 ani in care primarul Gheorghe Pistol a ignorat cu incăpățânare fotbalul, pe motiv că e un sac fără fund, și a refuzat de mai multe ori să susțină echipa orașului și să aloce fonduri, altele decât cele ce privesc intreținerea bazei sportive și a echipelor de juniori.

Totuși, nu a fost ocolit nici de Curtea de Conturi care a sesizat mai multe nereguli de-a lungul timpului in ceea ce privește activitatea Asociației Sportive Voința Buftea, asociației care e susținută de la bugetul local și care are mulți copii bufteni la grupele de juniori, dar și o echipă de liga 4.

Deși părea că fusese convins să inceapă susținerea echipei in liga 4 in acest an, pentru a promova in liga 3, primarul s-a decis in ultimul moment să renunțe la acesta idee, refuzând in ședința de consiliu din august să susțină financiar inceperea campionatului. A fost destul de surprinzător, după ce oamenii lui solicitaseră consiliului local susținerea financiară. Despre asta am relatat aici…

Motivul pentru care se rezgândise l-am aflat in ședința din septembrie. O altă asociație sportivă, ce deține echipa de fotbal de liga 2, ACS Berceni, dorește să se mute pe stadionul din Buftea. Conform spuselor primarului, de la bugetul local nu se vor aloca fonduri, noua echipă urmând să iși finanțeze singură activitatea, dar să și intrețină baza sportivă și să plătească utilățile. Mai mult, când regulamentul FRF ii va permite, iși va schimba numele din ACS Berceni in Voința Buftea. Consiliul Local Buftea va pune la dispoziția lor doar baza sportivă.

Pare o afacere bună. Dar e greu de crezut că nu vor dori și fiananțare, căci astfel de cazuri nu prea se văd in fotbalul mic, unde majoritatea echipelor de la Liga 2 supraviețuiesc doar cu ajutorul autorităților locale.

Consiliul Local a votat pentru asocierea cu această asociație sportivă, doar cei doi consilieri ALDE fiind impotrivă. Aceștia au susținut că echipa e incă asociată cu Consiliul Local Berceni și că nu ar fi legal.

Care e poveste celor de la ACS Berceni?

ACS Berceni s-a salvat anul trecut de la retrogradare, și a fost susținută de la bugetul local al comunei Berceni cât primarul PNL a fost in funcție. Echipa era practic a primarului Marian Ghenu (PNL) care o susținea de la bugetul local, după spusele lui, cu 266 000 de euro pe sezon.

După ce candidatul PSD a câștigat alegerile din iunie, acesta a refuzat să o mai susțină, spunând că nu dorește să dea atâția bani pe mâna fostului, când localitatea e la pământ. Mai mult, a alungat acestă echipă privată de pe stadionul local și a inființat o nouă echipă, a localității, Viitorul Berceni, pe care a inscris-o in liga 4.

In aceste condiții ACS Berceni a căutat să se mute, dar variantele Constanța și Popești-Leordeni au picat. Vor veni la Buftea din postura de ultima clasată, in 10 meciuri obținând doar 1 punct. Oficial, finanțatorii ar fi Rică Neaga și Dumitru „Ciorbă” Tudor, un vechi controversat al fotbalului românesc, fost și la Buftea, in 2008, când aceasta promovase in liga 2. Antrenor e Marcel Abăluță.

Intre timp, in liga 4, echipa Voința Buftea, susținută acum de un om de afaceri din comuna Urziceanca, a pierdut acasă 1-4 cu Periș. Cele două echipe din Crevedia au invins pe teren propriu.

ACS VOINTA CREVEDIA – ASC MAGURELE  5-2

ACS DE SANATATE VOINTA BUFTEA – ACS PERIS 1-4

ACS VOINTA CREVEDIA 2 – ACS VIITORUL BERCENI  15-1

sursa foto: liga2.ro

.

]]>

1 răspunde
  1. gigi
    gigi says:

    Vointa, Viitorul ACS Viitorul, Vointa, 2 echipe in Crevedia. Nu mai intelege nimeni ce-i cu sportul asta. Vointa Viitorului ACS FC tot faliment se cheama.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *