5 afaceri mari cu care poți da lovitura în Buftea
Idei sunt multe pentru afaceri bune, însă e nevoie și de bani, nu doar de curaj, cum era vorba în articolele precedente. Extrem de important e să indentifici nevoile comunității și să-ți integrezi afacerea în comunitate, iar pentru asta ai nevoie să te faci cunoscut. Nu se mai poate fără social media acum, marketingul online făcând diferența…
Mai jos, câteva idei care cam lipsesc din Buftea, și care sunt la mare căutare, după discuțiile pe care le văd în comunitate. Diferența dintre o super afacere și una falimentară e promovarea pe social media locală, de aceea trebuie să iei în calcul și un buget lunar pentru asta.
1. Sală crossfit
Ce e crossfit? E un fel antrenament cu instrumente foarte simple, pentru exercitii în intervale intense. Este un antrenament foarte popular în ultimii ani, pentru cei care nu vor neapărat (sau doar) masă musculară, ci vor un corp atletic, sănătos, puternic și condiție fizică. Poți colabora cu diferiți antrenori profesioniști și nutriționiști care să îndrume clienții și să-i motiveze să vină în continuare.
Da, poți face singur asta acasă sau în parc, atât e de simplu, eu fac, dar aș fi cu siguranță client, pentru că te motivează mult mai mult la comun și socializezi cu alți pasionați. Multi au înțeles deja că sportul contează enorm pentru a avea succes în viață, astfel că afacerile în sport vor avea un boom major în anii care urmează.
E nevoie de o sală, undeva la periferie, ceva industrial, că e mai mică chiria, dar ar fi perfect dacă e și cu loc în aer liber, cu umbră, unde vara antrenamentele vor fi foarte plăcute. Nu e nevoie de apartură smart, de ultimă generație, ci doar de greutăți, corzi elastice, bare fixe și alte aparate simple. Nu trebuie să fie lux, sau farmacie, căci vor veni oameni care nu caută confort și poze pentru instagram. De aceea, investiția nu e mare, față de o sală de forță obișnuită.
Oricum, și încă o sală de fitness/forță tradițională poate avea succes… încă sunt puține în Buftea, doar că trebuie să convingi cu ceva marketing. Facebook, Instagram, Tik Tok, Youtube… e destul de ușor.
2. Cămin de bătrâni
Sunt deja câteva în zona Buftea, nu par mari, și cu siguranță o concurență în domeniu ar fi extrem de benefică. Oamenii nu mai au timp și pricepere să aibă grijă de proprii bătrâni, dar au disponibilitate financiară și sunt conștienți că niște profesioniști, cu logistica potrivită, pot avea mult mai multă grijă de seniori. Dar e important să fie aproape, să-i vizitezi des pe cei dragi.
Fiind afacere locală, vizitele vor fi la îndemână, iar impresiile publice ale clienților locali pot consolida o afacere bună în domeniul. O astfel de afacere va fi atât de bună pe cât de bine comunică public, pe internet. Sunt servicii vitale, e o afacere de viitor, mai ales că viețile ni se schimbă, mentalitățile la fel. O casă mai mare, cu curte decentă, poate chiar închiriată, la periferia orașului, ar fi suficientă.
3. Loc de evenimente pentru copii
Afacerile destinate copiilor sunt de ceva timp foarte căutate și vor fi în continuare, pentru că preferăm să dăt tot ce putem pentru distracția lor. Mai nou există tendința ca locurile de joacă să fie mai simple, dar axate pe experiențe. O curte generoasă, cu de toate în ea, eventual zona Crevedia că e mai ieftină, poate fi suficientă. Și un loc de joacă în interior e la mare căutare, în Buftea cred că există doar unul și e greu să chemăm invitații în altă localitate.
4. Ansamblu rezidențial
Subiect delicat în Buftea, singurul oraș din Ilfov care nu s-a dezvoltat la capitolul rezidențial. Motivul îl știm, nu ne ferim… primarul deține majoritatea terenurilor în zona rezidențială și nimeni nu poate dezvolta înaintea lui. Nimeni, afară de familia lui, nu a reușit de 10 ani să obțină PUZ și autorizație de construire pentru mai mult de 3 case.
Cererea de locuințe în Buftea e foarte mare, prețurile apartamentelor vechi fiind extrem de mari, chiriile la fel. A ajuns cea mai simplă garsonieră să se inchirieze cu 250 eur/lună, ca cele de la gura metroului. De asemenea, casele noi sunt foarte scumpe, dar foarte puțini reușesc să construiască pentru a vinde, din motivul de mai sus. 95% din casele și loturile de case sunt vândute de familia primarului, dar la prețuri pe măsură, desigur, și cu profit uriaș.
Un investitor care va reuși să obțină PUZ, și apoi autorizație pentru un ansamblu rezidențial în Buftea, va vinde cu siguranță. Șansele sunt mici să i se aprobe pentru ceva mare, dar câteva case, făcute pe rând, tot pot aduce profit frumos, chiar și în perioada următoare, dificilă pentru imobiliare. Totul e să-i placă primarului ochii tăi. Glumesc… nu e pe ochi frumoși.
E greu acum, dar poți pregăti proiectul, mai sunt doar doi ani până la alegeri și poate vine alt primar, fără interese în imobiliare.
5. Creșă/grădiniță privată/afterschool
Sunt tot mai multe familii în Buftea care vor mai mult de la actualul învățământ public local. Locurile în grădinițe sunt foarte puține, iar creșă nu există de ani buni. Chiar dacă se construiesc, nu cred că vor satisface toate nevoile, mai ales că salariile nu sunt mari la stat și contează mult să ai pe cineva mulțuit care se ocupă de copiii tăi. Să-ți transporți copiii dimineața în altă localitate poate fi costisitor ca timp.
Cel puțin la capitolul afterschool, concurența ar fi benefică. Acum avem în zonă câteva, dar multe sunt ale cadrelor didactice și nu știu dacăe ok pentru un astfel de business și pentru clienți. Un afterschool „independent” și care să iasă cu ceva în evidență ar fi senzație!
Ideea BONUS – Firmă de construcții
Mulți și-au luat țepe când și-au construit casa, și o societate care să răspundă cu adevărat de lucrări, termene de execuție, proceduri, garanții, documente, ar fi preferată de mulți. Sunt destui care au bani, dar nu au timp să stea la fundul muncitorilor găsiți cu greu pe grupurile de Facebook, care și taxează mult și nici nu sunt prea pricepuți.
Altfel se consultă cu un profesionist, care ține la brandul său și e responsabil cu afacerea sa. Pentru a crește și a fi recomandat în comunitate te vei angaja să fii cât mai bun și mai corect, și asta va da siguranță clientului, îi va înlătura temerile care abundă în domeniu. Un client fără temeri plătește fără regrete.
Sigur, vei fi mai scump decât te meseriașii de pe facebook, dar sunt destui care vor să plătească pentru calitate și siguranță. Din păcate, piața cosntrucțiilor în Buftea nu prea există din motivul expus mai sus, dar e de luat în calcul pentru viitor, când se va schimba ceva și se va debloca piața rezidențială din Buftea, că fără construcții noi, nu vin oameni noi, nu vin bani, nu vin afaceri, nu vin clienți.
Condiția comună pentru toate cele 5 idei
Ca să începi o afacere cu bani foarte puțini și să ai succes, trebuie să ai o idee foarte bună, să fii tu foarte bun în domeniu. Dar nici aceste două condiții nu sunt suficiente fără PROMOVARE. De INCREDERE nici nu mai vorbesc, nu te apuca de nimic dacă nu ai de gând să oferi încredere clientului. Dacă te promovezi bine, vei oferi încredere clintului, căci principala lui frică e să nu fie păcălit.
Fă-te cunoscut IMEDIAT, altfel muncești mult, și s-ar putea, degeaba. Sigur nu vrei să începi de la 0 și nici să muncești prea mult până la rezultate.
PS: Cum să te faci cunoscut rapid în Buftea
– Fă-ți o pagină de Facebook, dacă n-ai deja. Dă-mi un semn și ți-o evaluez gratis, iți spun ce e ok la ea și ce nu. Dacă ai site, la fel, iți dau sfaturi gratis. Dacă ai o afacere care se adresează tinerilor trebuie să fii și pe Instagram și pe Tik-Tok
– Dacă pornești una din cele 5 afaceri de mai sus anul acesta, iți ofer o reclamă gratis pe pagina mea de Facebook cu peste 6 000 urmăritori.
– Postează gratuit și deștept pe grupul Local Buftea, cu 10 000 de membri din zonă. Nu ai voie să lipsești de acolo, căci sunt postări care fac peste 7000 de vizualizări într-o lună.
– Fa-ți reclamă pe Expresul de Buftea – 275 lei un articol publicitar, pe expresuldebuftea.ro, care va rămâne cel puțin 48 de ore primul pe site, apoi va cădea trepat, dar va rămâne veșnic in arhivă, indexat de Google. Articolul va fi promovat și pe pagina de Facebook, unde va depăși 3000 de vizualizări din zona Buftea. E ca și cum nu pleci de la 0. Dacă nu ai articolul publicitar, ți-l pot face eu, prin copywriting profesionist, pentru incă 145 de lei.
Scrie-mi la contact@expresuldebuftea.ro
Vezi și articolele trecute:
5 afaceri pe care să le începi acum în Buftea cu doar 1000 euro
5 afaceri cu o investiție de 10 000 euro pe care să le începi în Buftea în 2021
Corssfit?:)) Poate crossfit
Desigur, mersi.