Cum atragi tot traficul în mijlocul orașului

Odată cu școala, a reînceput coșmarul traficului din Studio, și mă uitam la mașina de Poliție Locală prinsă în trafic, când se ducea la școală să dirijeze traficul.

Și mă gândeam cum ar fi dacă la ora aia de maxim trafic, când cartierul e COMPLET blocat, să fie, doamne ferește, o urgență, un incident care să ceară urgent o mașină de pompieri sau o salvare. 150 de metri sunt de la stația de ambulanță până la școală, dar la ora aia pur și simplu nu are pe unde să intre. Mașina mare de pompieri, dacă reușește să iasă din Centru, și să treacă de liceu, în Studio nu încape sigur, decât după ora 8.15.Mă mai gândeam, că așa sunt eu, nu mă gândesc doar la mine, la locuitorii din Studio, care n-au copii, și vor să se ducă la muncă la ora aia și stau 15 minute să iasă din cartier, plus alte 15 să treacă de Centru. Și mă mai gândeam la persoanele în vârstă, care sunt nevoite să suporte această aglomerație de 2 ori pe zi, poluare la cote fantastice. Au ei vreo vină că alte cartiere și localități învecinate își aduc copiii la scoala din cartierul lor?

Ce face un primar deloc vizionar când micul cartier se blochează din cauza traficului spre școala din mijloc? Extinde școala cu un corp înghesuit în curte și o consideră realizarea vieții! Atrage mai mult trafic. Plus 2 blocuri ANL noi tot în zonă.
Nu, nu construiește altă școală, în alt loc. Nu convinge oamenii din Buciumeni, Flămânzeni, Crevedia să rămână la școlile lor. Nu investește în celălalt liceu, fie pentru a-l amenaja și ca scoală generală, fie pentru a prelua din elevii de la D. Dumitrescu.

Mulți nu înțeleg de ce ar fi vina primarului această problemă a traficului.

Câteva gânduri pentru cei care spun că aglomerația de dimineață din Studio este din cauza părinților care nu-și trimit singuri copiii la școală sau nu-i lasă la șosea să vină singuri pe trotuare.


1. Iar stim noi mai bine cum e cu copiii, desi n-avem copii… E ca la postările despre educație, unde comentează bombardierii analfabeți.

2. Toata lumea si-ar lasa copiii la sosea sau sa plece singuri de acasa, daca ar avea un rahat de trotuar măcar. Sau ceva siguranță rutieră, chestii SF pentru noi.

Stii ce e ăla, trotuar, dragule care știi tu mai bine cum e cu copiii? E chestia aia pe care parchează șoferii, da! De cand n-ai mai mers pe el? Ai vazut cum arata trotuarul din jurul scolii? Uita-te din masina, nu zic sa incerci sa mergi pe el la ora de varf.

Uite, foto, ăsta e o pe o latură. Pe alta nu există, pe celelalte 2 e la fel de ingust și aglomerat. Poza e de acum 2 ani de când am propus in consiliul local refacerea acestui trotuar, cu 1 metru mai larg, iar primarul a refuzat. A zis ca face el, nu trebuie să-i zic eu. Face, mai conteaza cand? Când emigrează deja copiii… sau când moare unul. Copiii nu au loc să treacă unii pe lângă alții, când strada e full de mașini.

3. Stii cum poate traversa un copil de 130 de cm pe trecerea de pietoni dintre blocuri, cand ea e mascata de masini parcate? Tot eu iti zic… e mai sigură traversrea Donbasului acum, decat o trecere de pietoni din Buftea a unui copil mic.

4. De ce părinții nu-și pun copiii la stația de autobuz, să-i ducă autobuzul din Flămânzeni, Centru, până la Piața Studio și de acolo singuri pe jos? Cine să-i incurajeze? Primarul care are statia de autobuz in fața casei și in fața serviciului, dar circula doar cu masina primariei? Dă-le, boss, exemplu, tu! Trimite-ți și tu copiii pe jos la scoală în Buftea, să vezi cum e! Sau adu-i tu cu masina la Studio să vezi chin, să stai în trafic ca muritorii!

5. Apar si cei mai bărbați dintre cei care nu au copii, dar știu ei mai bine, care susțin ei că e ok, așa au crescut și ei, printre mașini, pe jos, cu greu, si uite ce mari si bărbați s-au făcut. Pot posta bărbăția și pe Facebook.
Las ca merge si asa… daca noi am stat cu cracii-n pișat la veceurile din fundul curții școlii, dacă am mancat salam cu soia si zahar pe paine si am invatat la lumânare (unii, că unii au jucat șeptic la lumânare), și uite ce mari, frumoși și deștepti am crecut… copiii nostri (sau ai ălora, că noi nu avem) de ce sa nu creasca asa? Și pe vremea noastră mai murea câte un copil prin cartier, aia e, se întâmplă, omenirea a mers înainte.

Aia e, băi, oameni buni… las că merge si asa. Mai ales cand n-ai copii și nu ai tangență cu zona. E Tobă nebun și vrea să fie primar. Prostul, în loc se ne dea dreptate și să ne mângâie pe burtă, se ceartă cu noi. Și nici măcar nu e din cartier, ce rahat se bagă?

Solutia e o scoala in plus, nu supra aglomerarea acesteia, ca avem unde, in afara blocurilor. Liceul Barbu Stirbey zace în paragină.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *