Despre mine

Expresul de Buftea s-a lansat în 2008, înainte alegerilor locale, ca site independent de atitudine și opinii libere. Buftea fierbea înaintea unei competiții foarte echilibrate, miza era uriașă, dar oamenii nu aveu unde să se exprime, internetul local fiind format doar din platformele politice ale celor 3 candidați, unde evident, se făcea doar propagandă, mesajele critice nefiind permise. Expresul de Buftea a venit ca o gură de aer, și a fost un șoc pentru toată lumea politică. Nu mai puteau opri exprimarea cetățenilor și informarea lor corectă.

Erau vremuri când Buftea era împărțită de clanuri interlope, iar politica se făcea cu bani grei și negri. Din rațiuni de siguranță, am anunțat cine suntem abia după un an, când lucurile s-au mai calmat. A fost un al doilea șoc! Pentru mulți era de necrezut că doi cetățeni simpli, fără interese în politica locală, fac asta voluntar. Subsemnatul, Bogdan Tobă, și vărul Daniel Tobă. Din păcate pentru noi, din fericire pentru ei, Daniel a emigrat chiar în acel an și s-a rupt de Buftea, rămânând însă cel mai mare susținător.

Am ținut steagul sus cu curaj și determinare, am informat din ce în ce mai bine buftenii, am făcut opoziție, motivând primarii, iar în 2016 la solicitarea cititorilor, am candidat independent la funcția de consilier local. Nu și la cea de primar. Am obținut 599 de voturi fără să fac niciun fel de campanie electorală, fără să cheltui niciun leu. Am intrat fără emoții în consiliu, dar înainte de prima ședință am anunțat public că nu mi-am desemnat mandatar financiar în termen, neștiind că există termen limită. Ceilalți consilieri mi-au anulat mandatul, cu unanimitate de voturi, pe acest motiv, chiar dacă nu am cheltuit niciun ban și am depus documentele financiare pe 0, pe propria răspundere. Acum legea s-a schimbat, doar o instanță poate anula mandatul, nu ceilalți consilieri.

În 2020 am candidat din nou independent. Am obținut postul de consilier local și am fost pe locul 2 în competiția pentru funcția de primar, cu 20% din voturi, mult peste toți candidații celorlalte partide la un loc.

Bogdan Tobă, 43 ani,consilier local independent, antreprenor.
0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.