Cel mai bogat angajat al Primăriei Buftea. A făcut averea doar în ultimul an!

2020, an pandemic, a fost un an extraordinar pentru un cunoscut angajat al Primăriei Buftea, care într-un singur an, dintr-unul din cei mai săraci angajați, care trăia din salariu, a devenit cel mai bogat, cumpărând mai multe terenuri în Buftea.

Magdalena Oprea, căci despre dânsa e vorba, este șef Birou Informații și Relații Publice, fosta consilier personal, omul care este alături de primar de peste 15 ani. Toată lumea o percepe ca nr. 1 din primărie, după primar, mâna sa dreaptă.  Dânsa nu e din Buftea, face naveta de 10 ani cu mașina primăriei.

În declarația de avere aferentă anului 2019, figura fără nicio proprietate, doar cu un autoturism Hyundai, un salariu anual de 51 000 lei, plus cel al soțului, angajat al SPP Ilfov (un fel de Politia Locala a CJ Ilfov), cu 33 000 lei anual, plus pensie MAI 40 000 lei anual. Soții Oprea au și credite la bănci, de 148 000 lei, și în ziua de azi.

În declarația de avere aferentă anului 2020, explodează proprietățile. Salariul d-nei Oprea crește, pentru că e evoluează de pe postul de consilier, la cel de șef birou… venit anual de 76 000 lei, 6 300 lei pe lună, salariu decent cum spunea recent domnul viceprimar. Soțul, angajat al SPP Ilfov, cumulează 93 000 lei anual, salariu plus pensie. Total, soț+soție, cam 33 000 euro pe ultimul an. Creditul e încă acolo.

E imposibil să achiziționeze cu acest venit 22 de terenuri împreună și 2 doar soțul, toate în Buftea. Sunt terenuri între 300 metri pătrați și 1800 metri pătrați, ceea ce înseamnă că sunt în zone rezidențiale, unde nu există teren sub 60 euro/mp, și acelea pe câmp. Total 21 000 mp.

Deci ar fi plătit din salariile lor, minim 1 200 000 euro într-un an.

Conform declarațiilor de avere, e imposibil așa ceva, terenurile fiind cumpărate toate in 2020, nu moștenite, nu primite donație. Dacă ar fi avut un alt tip de venit, el trebuia obligatoriu trecut în declarația de avere. Terenurile nu au existat în declarațiile de avere din anii trecuți, la niciunul din soți. Este un caz evident de avere nejustificată.

Declaratie avere 2020 Oprea Magdalena

Declaratie avere 2019 Oprea Magdalena

 

O mare problemă e și la soț, Adrian Oprea uită să treacă în declarația de avere cele 22 terenuri, care apar la d-na Oprea, cumpărate împreună în 2020.

Declarație avere 2020 Oprea Adrian.

 

Cum a ajuns un angajat al primăriei proprietar pe atâtea terenuri? Mister. Deocamdată. Dați-ne un semn dacă știți persoane care i-au vândut terenuri doamnei Oprea, poate ne lămurim. Așteptăm și un drept la replică al dânsei și o să cerem un punct de vedere și la Agenția Naționala de Integritate.

 

sursa foto: ProTV

 

2 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *